Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ons Jabeur, despre boala misterioasă care a lovit US Open! "Mă simt ca un zombie"

Cristian Mihală

Actualizat 01/09/2023 la 11:26 GMT+3

Ons Jabeur, finalista de anul trecut de la US Open, s-a calificat în turul 3, dar continuă să se lupte cu un virus care îi afectează considerabil jocul. Tunisianca este doar una dintre numeroșii tenismeni care se confruntă cu mari probleme de sănătate la ediția de anul acesta de la Flushing Meadows.

Jabeur - Noskova - US Open Rezumat

Mai mulți jucători s-au îmbolnăvit înainte sau în timpul turneului de la New York, astfel că am asistat la mai multe abandonuri notabile, dar și la câțiva jucători de top care au avut parte de meciuri foarte dificile din cauza faptuluică s-au simțit rău.
Finalistă anul trecut la Flushing Meadows, tunisianca Ons Jabeur a avut nevoie de prelungiri în fiecare dintre cele două seturi jucate împotriva columbiencei Camila Osorio, jocul său fiind influențat de problemele de respirație și de greața resimțită. Azi-noapte, sportiva nord-africană a revenit pe arenă pentru duelul din turul secund, cu Linda Noskova, tânăra jucătoare care în 2023 a jucat finale la Adelaide și Praga.
Ons s-a impus la capătul unui duel pe muchie de cuțit, 7-6(7), 4-6, 6-3, iar la final a oferit detalii despre starea sa de sănătate.
"Sunt bolnavă de multe zile. Iau multe medicamente, fac tot ce pot cu echipa mea pentru a-mi reveni. Sincer, sunt medici minunați aici, m-au ajutat enorm. Am luat medicamente cu pumnul, dar tot mă simt ca un zombie. Aceste două jocuri m-au testat enorm, pentru că mă simt foarte rău", a dezvăluit Ons Jabeur după victoria cu Noskova.

Probleme medicale mari pentru jucători, la US Open

Doctorii nu au reușit să explice ce stă în spatele problemelor medicale avute de mai mulți jucători, în presă speculându-se că ar putea fi vorba de o toxiinfecție alimentară. Cert e că foarte mulți jucători au avut probleme de sănătate, acestea fiind cauza unor abandonuri notabile.
Fostul număr trei mondial, Dominic Thiem, care făcuse un meci excepțional în primul tur, cu Bublik, a trebuit în cele din urmă să se retragă din meciul său din turul doi împotriva americanului Ben Shelton. Fost câștigător la US Open, austriacul s-a plâns de dureri abdominale. De asemenea, a fost văzut vomitând înainte de începerea meciului.
Anterior, finlandezul Emil Ruusuvuori a abandonat competiția înaintea meciului său din primul tur împotriva rusului Andrey Rublev. Nordicul a anunțat că se simte foarte rău și nu își explică de ce, locul său pe tabloul principal fiind luat de francezul Cazaux.
De asemenea, americanul Christopher Eubanks s-a luptat cu greața și durerile abdominale în timpul meciului din turul doi cu francezul Benjamin Bonzi. Sfertfinalist la Wimbledon, americanul a cedat în cele din urmă cu 6-7, 6-2, 2-6, 6-7, evoluția sa fiind vădit influențată de starea precară.
Ultimul nume important care s-a confruntat cu probleme medicale legate de presupusul virus a fost Hubert Hurkacz. Acesta declarat după înfrângerea de ieri în fața lui Jack Draper (2-6, 4-6, 5-7) că s-a simțit foarte rău în ultimele zile.
Cauzele acestor probleme nu au fost încă elucidate, dar cert e că foarte mulți jucători au acuzat că nu se simt bine. Surprizele pe bandă rulantă pot fi o consecință a acestor stări de rău, în contextul în care destui tenismeni de top au jucat mult sub nivelul obișnuit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo