Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ons Jabeur, prima sportivă calificată în finala US Open! Tunisianca, la a doua finală de Grand Slam consecutivă

Bianca Dumitru

Actualizat 09/09/2022 la 03:31 GMT+3

Ons Jabeur, care a devenit prima sportivă din Africa prezentă în semifinalele US Open, s-a calificat în această noapte în ultimul act al competiției de la Flushing Meadows, după o victorie în două seturi în fața franțuzoaicei Caroline Garcia.

Ons Jabeur

Credit imagine: Getty Images

Ons Jabeur a învins-o în această noapte, în semifinalele US Open, pe Caroline Garcia, în două seturi, scor 1-6, 3-6, la capătul unui meci de o oră și 7 minute.
Tunisianca de 28 de ani s-a calificat, astfel, în cea de-a doua finală de Grand Slam din carieră, pe care o va juca la doar două luni de la cea disputată la Wimbledon.
Jabeur nu a avut o misiune deloc dificilă în fața lui Garcia, care nu s-a regăsit pe teren și nu a putut să o surprindă cu nimic pe a cincea favorită a turneului de la Flushing Meadows. În primul set, franțuzoaica a câștigat doar 13 puncte în cele 7 game-uri disputate.
În setul 2, Jabeur și-a continuat dominația, iar Garcia nu a putut decât să câștige cu două game-uri mai mult decât în prima parte a meciului, dar acestea nu au fost suficiente pentru a o menține în joc, ea fiind învinsă fără drept de apel.
Aceasta a fost a șaptea victorie obținută de Ons Jabeur în tot atâtea dueluri cu Caroline Garcia (dintre care 4 la junioare). Franțuzoaica, locul 17 WTA, a reușit să câștige un singur set în cele 3 întâlniri la senioare cu sportiva din Tunisia.
Citește și:

Ons Jabeur, în a doua finală de Grand Slam consecutivă

Până în ultimul act al US Open, Ons Jabeur le-a învins la New York pe Madison Brengle (7-5, 6-2), Elizabeth Mandlik (7-5, 6-2), Shelby Rogers (4-6, 6-4, 6-3), Veronika Kudermetova (7-6 (1), 6-4) și Ajla Tomljanovic (6-4, 7-6 (4)).
În finala ultimului turneu de Grand Slam din acest an, tunisianca va da peste învingătoarea din duelul Iga Swiatek - Aryna Sabalenka.
Cine câștigă marele trofeu la US Open 2022?
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
US Open 2022 - 8 septembrie, transmisiuni Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo