Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Paula Badosa, eliminată de la US Open. Iberica a pierdut în fața Petrei Martic

Andrei Nicolae

Actualizat 01/09/2022 la 22:21 GMT+3

Favorita cu numărul 4 a competiției de la Flushing Meadows a cedat în fața croatei, scor 7-6, 1-6, 2-6.

Paula Badosa (US Open 2022)

Credit imagine: Getty Images

Partida din turul al doilea dintre cele două s-a anunțat una dificilă pentru iberică încă de la început, după ce primul set a fost câștigat de Badosa abia în tie-break. Iberica și croata au mers cap la cap în actul inaugural al partidei și au făcut break o singură dată fiecare, iar în tie-break, jucătoarea aflată pe locul al patrulea în clasamentul WTA s-a impus cu greu, cu 7-5.
În setul secund, Martic nu i-a dat nicio șansă adversarei sale și a câștigat pe serviciul ei de două ori. Badosa a stat mai bine în actul secund în ceea ce a privit loviturile câștigătoare (8-6), însă cele opt greșeli neforțate au costat-o scump.
Citește și:
Setul decisiv a fost identic cu cel precedent. Cele două au câștigat primul game de pe propriul serviciu, însă ulterior Badosa i-a permis din nou adversarei sale să facă două break-uri. La scorul de 5-1, pe serviciul ibericei, Martic a avut o minge de meci, însă Badosa a salvat-o.
Favorita cu numărul patru a competiției nu a putut riposta când Martic a servit și a pierdut în cele din urmă. Iberica a fost eliminată astfel în turul al doilea, un rezultat dezamăgitor pentru tenismena care avea șanse să ajungă cel puțin până în semifinalele competiției.

Martic va juca cu Azarenka

Petra Martic a obținut astfel calificarea în turul al treilea de la Flushing Meadows, unde o va înfrunta pe Victoria Azarenka. Cele două tenismene s-au mai întâlnit o singură dată, în sferturile de finală ale turneului de la Linz, în urmă cu aproape zece ani.
Jucătoarea aflată pe locul 54 în clasamentul WTA a produs o mare surpriză prin eliminarea Paulei Badosa. În primul tur, croata o eliminase pe Varvara Gracheva, însă în partida împotriva ibericei nu primea șanse foarte mari din partea specialiștilor.
Badosa devine astfel a cincea favorită din Top 10 care este eliminată prematur de la Flushing Meadows, după Anett Kontaveit (Nr. 2), Maria Sakkari (Nr. 3), Simona Halep (Nr. 7) și Daria Kasatkina (Nr. 10).
Programul de joi de la US Open:
US Open 2022 - 1 septembrie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo