Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Serena Williams, adulată la US Open de Mats Wilander: "De necrezut!" Ce a remarcat suedezul

Irina Aldea

Publicat 03/09/2022 la 08:17 GMT+3

Serena Williams și-a încheiat cariera în mare stil. Chiar dacă a fost eliminată în turul 3 la US Open, americanca a luptat fantastic și s-a agățat de fiecare șansă pe care a avut-o. Mats Wilander s-a declarat uluit de ce înseamnă de fapt Serena Williams în sport.

Rezumatul unui meci istoric, ultimul al carierei pentru Serena Williams - înfrângere cu Tomljanovic

La aproape 41 de ani, Serena Williams, cea mai titrată tenismenă din Era Open, a disputat la US Open 2022 ultimul meci al carierei, cu Ajla Tomljanovic. Americanca a cedat sâmbătă dimineață în fața ocupantei locului 46 WTAcu scorul de 5-7, 7-6 (4), 1-6, la capătul unui meci incredibil care a durat trei ore și 7 minute de joc. Tomljanovic a convertit de abia a 6-a minge de meci avută.
Deși a fost eliminată în turul al treilea, Serena Williams a arătat un spirit de luptă fantastic pe durata US Open 2022, iar Mats Wilander a remarcat asta, fostul lider mondial din ATP spunând că retragerea Serenei este fără doar și poate una dintre cele mai frumoase din sport. Americanca s-a bucurat să joace ultimele partide ale carierei în fața publicului de acasă, în uralele spectatorilor, pe terenul pe care a cucerit șase trofee în carieră.
CITEȘTE ȘI:

Mats Wilander, uluit de Serena Williams la US Open 2022

Mats Wilander, câștigător a șapte titluri de Grand Slam și fost lider mondial în clasamentul ATP, i-a adus un omagiu emoționant Serenei Williams, care se retrage din activitate, după ce legendara tenismenă din SUA a pierdut în turul al treilea al US Open în fața australiencei Ajla Tomljanovic.
"Serena a însemnat atât de mult pentru tenis și pentru lume, dar și pentru America. Mă uitam la mulțime și sunt atât de mulți oameni aici care nu au mai fost niciodată la un meci de tenis - nu știau care este scorul, vorbeau despre puncte - ea a adus tenisul la un nivel complet nou și a transformat acest sport. Ne vom aminti pentru totdeauna de Serena. Bineînțeles că serviciul Serenei Williams este absolut minunat, dar ne vom aminti de ea mai ales pentru spiritul ei de luptă.
Chiar și astăzi a arătat asta, a refuzat să renunțe. Pur și simplu uimitoare. Trebuie să spun că sunt foarte impresionat de modul în care a parcurs toată această călătorie jucând aceste trei meciuri. Este clar că nu vrea să piardă, dar nu a ajuns niciodată în punctul în care să fie disperată. Echilibrul a fost complet corect. Le-a dat oamenilor speranța că ar putea câștiga US Open, dar, din nou, asta nu prea contează, pentru că o vedem pe Serena poate pentru ultima oară. Sunt atât de impresionat nu doar de măreția ei, ci și de spiritul ei. De necrezut. Am văzut multe jucătoare renunțând, dar aceasta este cea mai frumoasă retragere pe care am văzut-o", a spus Mats Wilander.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo