Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Serena Williams continuă la US Open, dar și-a luat rămas bun de la tenis! Surpriza organizatorilor pentru americancă

Irina Aldea

Actualizat 30/08/2022 la 05:12 GMT+3

Serena Williams s-a calificat în turul secund la US Open 2022, însă după meci, organizatorii americani au organizat o ceremonie magnifică pentru legendara tenismenă din SUA.

Serena Williams e în turul 2 la US Open, dar americanii și-au luat deja rămas bun de la ea

Într-o atmosferă de-a dreptul incendiară pe arena Arthur Ashe, Serena Williams și-a amânat retragerea din tenis, americanca învingând-o pe muntenegreanca Danka Kovinic cu scorul de 6-3, 6-3 în runda inaugurală de la US Open 2022. Serena s-a impus după o oră și 40 de minute de joc, în uralele spectatorilor de la Flushing Meadows.
Serena Williams a devenit a patra jucătoare care câștigă un meci într-un turneu de Grand Slam atât în adolescență, la 20 de ani, la 30 de ani și la 40 de ani, după Navratilova, Krumm și Venus Williams. Americanca nu a pierdut niciodată în primul tur la US Open, turneu în cadrul căruia a cucerit șase trofee. În tribune au fost prezente o mulțime de staruri din toate domeniile. După meciul câștigat în fața Dankăi Kovinic, Serena Williams a fost aclamată de public minute-n șir, iar apoi americanii au organizat o ceremonie în cinstea retragerii anunțate de Serena.
CITEȘTE ȘI:

Serena Williams continuă la US Open, dar și-a luat rămas bun de la tenis

La ceremonia specială de rămas bun, Billie Jena King a luat cuvântul, înainte ca Serena Williams însăși să le vorbească spectatorilor din tribune. Ulterior, în tribune a apărut un mesaj uriaș, plănuit de organizatori: "Te iubim, Serena".
"Port roz în această seară pentru că știu că e culoarea favorită a Serenei. Ne-am cunoscut în aprilie 1988. 200 de copii am văzut atunci și știam că are 16 ani, am întrebat-o dacă poate servi, mi-a spus că poate, bineînțeles. Mama ei era și ea acolo. Atunci i-am spus să nu schimbe nimic la această execuție. A fost cel mai frumos serviciu pe care l-am văzut vreodată și am văzut mult tenis la viața mea. Ești neînfricată, urăști să pierzi, te admir enorm pentru asta. M-ai impresionat prin felul autentic de a fi. Îți mulțumesc pentru felul în care te-ai manifestat pentru egalitate, pentru incluziune socială, mai ales pentru lupta femeilor, mai ales ale femeilor de culoare. Mulțumesc pentru că ai împărțit cariera ta cu noi. Te armităm cu toții și te iubim", a spus Billie Jean King la ceremonia de retragere.
"Am încercat întotdeauna să fac tot ce pot mai bine. Am fost de atât de multe ori prezentă pe această arena, am vrut să-i respect pe toți cei de aici și să-i fac fericiți. Energia voastră m-a purtat spre victorie. A fost o decizie atât de grea (cea a retragerii) pentru că eu cred că atunci când ai o pasiune atât de mare, uneori îți vine greu să faci asta, să renunți. Îți pui întrebarea ce voi face în continuare. Vreau să mai fac un copil, asta e un bonus. A venit timpul, mi-am spus că am o familie, am o viață împlinită. Mi-am dorit mereu să evoluez. Am compania mea, Serena Ventures, am investit foarte mult în viața femeilor și asta îmi propun în continuare.
Vreau să petrec mai mult timp cu familia. E un fel de Serena 2.0. M-am updatat, ca să zic așa. Vreau că oamenii să înțeleagă cât de greu a fost pentru mine. E foarte important să dai tot ce ai mai bun, indiferent de momentele mai slabe prin care treci. E important să te ridici mereu și am făcut asta pentru că am crezut enorm că pot face mereu totul. Nu știu ce va face Venus, dar pentru mine se termină aici. De abia aștept să mă trezesc și să nu mă gândesc că trebuie să plec pe teren pentru a mă antrena. Vreau să ies la alergat cu soțul meu și cu fiica mea și să ne distrăm împreună. O să-mi lipsească publicul, dar cred că acest gol îl voi umple cu dragostea celor din familie. Vă iubesc pe toți, voi puteți să continuați să mă iubiți și să mă sprijiniți", a spus Serena Williams la ceremonia de pe teren.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
US Open 2022 - 29 august, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo