Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, OUT în turul 1 de la US Open! Românca, învinsă surprinzător de Daria Snigur

Cristian Mihală

Actualizat 29/08/2022 la 23:10 GMT+3

Daria Snigur, venită din calificări, aflată pe locul 124 WTA, s-a calificat în turul 2 la US Open după ce a produs surpriza și a eliminat-o pe Simona Halep, favorita numărul 7.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep, a șaptea favorită de pe tabloul de simplu de la US Open, a cedat încă din primul tur la US Open după ce a fost învinsă de jucătoarea venită din calificări, Daria Snigur. Ucraineanca s-a impus cu scorul de 6-2, 0-6, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 41 de minute de joc.
picture

Așa s-a încheiat meciul de coșmar al Simonei Halep la US Open! Daria Snigur, partida carierei

  • 4-5. Simona Halep salvează 2 mingi de meci și rămâne în partidă. Snigur va servi iar pentru calificarea în turul 2.
  • 3-5. Simona Halep obține break-ul și rămâne în meci.
  • 2-5. Simona Halep își face serviciul, dar Snigur va servi în continuare pentru calificarea în turul 2.
  • 1-5. Simona Halep a avut șansa să revină, dar Snigur își face serviciul și e la doar un game distanță de calificarea în turul 2 la US Open.
  • 1-4. Daria Snigur mai obține un break și e foarte aproape de calificarea în turul 2.
  • 1-3. Simona Halep ratează șansa de a egala la 2, ucraineanca rămâne la conducere.
  • 1-2. Simona Halep își face serviciul și e pe tabelă în acest set 3.
  • 0-2. Snigur salvează o minge de break, iar Halep e condusă în decisiv.
  • 0-1. Daria Snigur începe setul decisiv cu break.
  • ÎNCEPE SETUL DECISIV.
  • 6-0. Simona Halep câștigă la 0 acest set al doilea, după 24 de minute de joc, și trimite meciul în decisiv.
picture

Simona Halep trimite meciul cu Snigur în decisiv, după un set câștigat la 0, în turul 1 la US Open

  • 5-0. Simona Halep își face serviciul și e la doar un game distanță de a trimite partida în decisiv.
picture

Simona Halep e pe val la US Open! Game câștigat la 0 în setul 2 al meciului cu Daria Snigur

  • 4-0. Simona Halep joacă mult mai bine și obține și al doilea break.
  • 3-0. Simona Halep își face serviciul și pare că se simte mult mai bine pe teren față de setul inaugural.
  • 2-0. Simona Halep obține break-ul în setul secund și e pentru prima dată în meci când conduce.
  • 1-0. Simona Halep câștigă game-ul de debut. Un game dificil, parcurs cu bine de Simo.
picture

Simona Halep câștigă cel mai lung raliu al meciului cu Snigur de la US Open! Publicul, în picioare

  • ÎNCEPE SETUL SECUND.
  • 2-6. Daria Snigur câștigă setul inaugural după 30 de minute.
  • 2-5. Simona Halep salvează două mingi de set și își face în premieră serviciul în acest meci.
  • 1-5. Snigur își face serviciul, iar Simona e nevoită să servească pentru a rămâne în primul set.
  • 1-4. Simona Halep pur și simplu nu reușește să-și facă serviciul, iar Snigur e la doar două game-uri distanță de câștigarea setului 1.
  • 1-3. Simona Halep recuperează unul dintre break-uri și e la două game-uri în spatele Dariei Snigur.
  • 0-3. Snigur obține al doilea break și conduce neașteptat în debutul meciului.
picture

Simona Halep, început greoi de meci la US Open cu Daria Snigur! Punctul superb reușit de româncă

  • 0-2. Daria Snigur confirmă break-ul și conduce în debutul meciului.
  • 0-1. Daria Snigur începe acest meci cu break
UPDATE | Începe meciul dintre Simona Halep și Daria Snigur. Sportiva noastră începe la serviciu meciul de pe Eurosport 2.
UPDATE | Andy Murray s-a impus în 3 seturi, iar pe terenul Louis Armstrong urmează partida dintre Simona Halep și Daria Snigur, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
UPDATE | Andy Murray e în control total, însă partida se prelungește, iar Simona Halep va debuta în jurul orei 21, ora României, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Știre inițială
Simona Halep vine la US open 2022 mai încrezătoare ca oricând. A câștigat titlul la Toronto, al 24-lea al carierei, și a arătat o formă de invidiat. La New York, Simona a ajuns cel mai departe până în semifinale la ediția din 2015. A mai atins turul 4 în două rânduri: 2013 și 2021.
Simona va da în runda inaugurală peste ucraineanca Daria Snigur (125 WTA, jucătoare venită din calificări). Cele două nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA.
Meciul dintre Halep și Snigur va fi al doilea al zilei de luni pe arena Louis Armstrong (după Andy Murray vs Francisco Cerundolo). Partida va începe undeva în jurul orei 20:00 (ora României) și va fi transmisă în direct de Eurosport.
Locul 7 mondial, Simona Halep are o parte de tablou favorabilă. Ar putea da peste Cori Gauff sau Madison Keys în ”optimi” și apoi de Maria Sakkari, cel mai probabil în ”sferturi”. O posibilă întâlnire cu numărul 1 mondial, Iga Swiatek ar putea avea loc doar în finală.
Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la US Open 2022
Turul I: Daria Snigur
Turul II: Magdalena Frech / Rebecca Marino
Turul III: Jil Teichmann / Shuai Zhang
Optimi: Cori Gauff / Madison Keys
Sferturi: Maria Sakkari / Beatriz Haddad Maia / Caroline Garcia / Bianca Andreescu
Semifinale: Ons Jabeur / Anett Kontaveit / Serena Williams / Leylah Fernandez / Daria Kasatkina
Finala: Iga Swiatek / Paula Badosa / Aryna Sabalenka / Jessica Pegula.
picture

Simona Halep se pregătește intens pentru debutul la US Open 2022

Simona Halep - Daria Snigur, LIVE VIDEO | Cine este ucraineanca

Daria Snigur, tânăra de 20 de ani care îi va fi în față Simonei Halep în primul tur de la US Open 2022, a fost o mare speranță a tenisului ucrainean, dar în ultimii doi ani cariera sa nu a "explodat", așa cum anticipau mulți specialiști.
Pentru a ajunge pe tabloul primului său turenu de Grand Slam din carieră, jucătoarea născută la Kiev a avut nevoie de 3 tururi de calificare, în care a pierdut un singur set, la Wickmayer. În ultimul tur al calificărilor, Daria a trecut de japoneza Nao Hibino, scor 6-1, 6-4. A fost un meci controlat cu autoritate de ucraineancă, aceasta câștigând 78% din mingile jucate cu primul serviciu. În plus, soliditatea la serviciu a fost ilustrat de procentul primelor mingi trimise în teren (77%, nicio dublă greșeală).
În mod normal, Snigur nu are cum să îi pună probleme lui Halep, văzută de specialiști cu a doua șansă la trofeul de la US Open, dar trebuie spus că tânăra sportivă a fost văzută în urmă cu 3-4 ani o "puștoaică minune". În 2019, la doar 17 ani, a avut rezultate fantastice în ITF, ajungând până pe locul 2 în circuit. În plus, în acel an a câștigat Wimbledonul la junioare, devenind a doua jucătoare din Ucraina, după Kateryna Bondarenko, care se poate mândri cu o astfel de performanță.
2020 a fost un an de cumpătă pentru Daria, care nu s-a regăsit odată făcută trecerea în turneele din circuitul WTA, fiind împiedicată în progresul său de o accidentare, dar și de perioada pandemică. În consecință, după ce în 2018 și 2019 ajunsese în 6 finale ITF (4 câștigate), ulterior Daria nu a mai obținut rezultatele la care spera. A mers în 2020 și 2021 la Roland Garros, dar a părăsit competiția din primul tur al calificărilor, pentru ca anul acesta să participe în calificările tuturor celor 4 turnee de Grand Slam. De fiecare dată, până acum, fusese eliminată încă din meciul unu sau doi al calificărilor.
Sesizând că nu are încă nivelul potrivit pentru circuitul WTA, Snigur a făcut pasul în spate și a încercat să își recâștige încrederea în ITF, unde a prins o finală, în februarie, la Altenkirchen Open (pierdută în fața lui Greet Minnen).
Interesant e că viitoarea adversară a Simonei Halep are o victorie împotriva unei jucătoare care a fost în TOP 10 WTA. Este vorba de Kristina Mladenovic, pe care a învins-o în 2019, la Dubai, scor 6-3, 7-6. Cu toate că este o sportivă talentată, care are în arsenal toate loviturile, Snigur, în prezent pe locul 125 WTA, nu are cum să îi pună în condiții normale probleme super-campioanei Simona Halep.

Mats Wilander, despre șasele avute de Simona Halep la US Open 2022

Mats Wilander, expertul Eurosport, a vorbit și el despre șansele Simonei la ultimul Grand Slam al anului, iar suedezul este convins că aceasta are suficiente atuuri pentru a merge până la capăt. Argumentul principal al lui Wilander este legat de progresul pe care Simona l-a făcut de când lucrează cu Mouratoglou, unul evident mai ales din punct de vedere mental, nu neapărat ca rezultate.
"Simona Halep are puterea de a câștiga orice turneu pentru că lucrează intens cu Patrick să lovească mai puternic și la serviciu. Partea ușoară este să ai mai multă putere și să faci mai multe cu o minge de tenis. Partea grea este să ajungi într-un punct în care tu crezi în jocul tău. Ea a avut un succes atât de mare fiind uneori puțin defensivă, dar totuși câștigând și învingând cele mai bune jucătoare din lume. Dar astăzi, ea crede că trebuie să facămai mult pentru a câștiga Grand Slams - știe că trebuie să-și asume mai multe riscuri. Nu știm dacă asta trebuie să facă, poate consecvența îi va câștiga Grand Slam-urile în viitor.
Cred că atunci când te uiți pe Simona, și pot să fac asta pentru că sunt un fost jucător și am trecut prin aceeași situație, trebuie să privim la dezvoltarea și îmbunătățirea sa ca jucătoare, și nu neapărat la rezultate, pentru că rezultatele s-ar putea să nu vină doar pentru că a servit mai bine sau pentru că a lovit mingea mai tare. Nu înseamnă că va câștiga în mod natural turneele de Grand Slam. Dar privirea din ochii Simonei în timpul Wimbledon, când am intervievat-o, a fost o privire de emoție. Este încântată de fiecare zi de muncă alături de Patrick Mouratoglou, este încântată de dezvoltarea ei și, dacă nu ai această emoție, nu vei putea continua să lucrezi. A avut-o la Wimbledon și sunt sigur că va avea aceeași privire în ochi la US Open. Simona crede că poate câștiga Grand Slam-uri și asta cred și eu", a spus Wilander pentru Eurosport.
US Open este singurul turne de Grand Slam la care Simona Halep nu a ajuns în finală. Cel mai bun rezultat al său la Flushing Meadows a fost o semifinală jucată în 2015, când a pierdut în fața Flaviei Pennetta. Anul trecut, românca s-a oprit în optimi, fiind învinsă de Elina Svitolina.

Simona Halep, a doua șansă la câștigarea US Open 2022

Pe tabloul feminin, marea favorită la victoria supremă este Iga Swiatek, liderul clasamentului WTA, care are o cotă de 3,75.
Simona Halep este considerată de casele de pariuri ca având a doua șansă la câștigarea trofeului US Open, având o cotă de 7, iar următoarele poziții în topul favoritelor sunt ocupate de Aryna Sabalenka și Elena Rybakina, ambele cotate cu 13.
Printre principalele 10 sportive cu șanse la câștigarea titlului de Grand Slam de la New York se remarcă, potrivit cotelor Unibet, Cori Gauff (cotă 14), Emma Răducanu (cotă 17) și Ons Jabeur (cotă 22).
Top 10 favorite la US Open
WTA: CINE CÂȘTIGĂ MARELE TROFEU LA US OPEN?
WTA: Cine câștigă marele trofeu la US Open?
Partida Simona Halep - Daria Snigur, din primul tur de la US Open 2022, este în direct pe Eurosport, azi, în jurul orei 20:00.
US Open 2022 - 29 august, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo