Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Siteul oficial al WTA vine cu detalii uimitoare despre Snigur "nemesisul" Simonei Halep

Cristian Mihală

Publicat 31/08/2022 la 09:04 GMT+3

Daria Snigur este jucătoarea care a impresionat cel mai mult în primul tur de la US Open, reușind să treacă de Simona Halep. Siteul oficial al WTA îi prezintă detaliat povestea, remarcând câteva fapte cu adevărat speciale.

Daria Snigur a trecut de Simona Halep, în turul 1 la US Open

Credit imagine: Eurosport

15 capi de serie au părăsit competiția după primul tur de la Flushing Meadows. Dacă la băieți au surprins eliminările lui Tsitsipas și Fritz, cea mai mare surpriză de pe tabloul feminin a fost produsă de Daria Snigur. Aceasta a trecut de Simona Halep, cea care venea după victoria de la Toronto și care era creditată de specialiști cu a doua șansă la câștigarea turneului, după liderul mondial, Iga Swiatek.
Halep a fost de nerecunoscut, însă, luni seară, serviciul său fiind unul extrem de slab. În plus, sportiva noastră a greșit enorm, total necaracteristic, și nu și-a găsit echilibrul și limpezimea în joc decât foarte rar, pe parcursul setului secund.
Evident, o Simona Halep într-o formă decentă ar fi fost aproape imposibil de învins de Snigur, dar prestația româncei nu știrbește prea mult din performanța incredibilă reușită de ucraineancă. Locul 124 WTA, sportiva de 20 de ani a setat câteva borne după succesul contra dublei câștigătoare de Grand Slam: venită din calificări, ea nu câștigase vreune meci în circuitul WTA. Mai mult, nu întâlnise vreodată în carieră o jucătoare de top 20 WTA, astfel că modul în care și-a gestionat emoțiile a impresionat.

Lucruri neștiute despre Daria Snigur, cea care a învins-o pe Simona Halep la US Open

Necunoscută publicului larg, Snigur este o pată de culoare la US Open 2022, astfel că siteul oficial al WTA i-a dedicat un material uriaș, în care să îi creioneze portretul și să îi prezinte povestea specială.
Astfel, Daria este antrenată de Larisa Neiland, fostă jucătoare de tenis, din 2017. Neiland a fost numărul 1 în lume la dublu, câștigând Roland Garros 1989 și Wimbledon 1991, alături de Natasha Zvereva. La simplu, ea a ajuns până pe 13 WTA, reușind sferturi la US Open (1988) și Wimbledon (1994).
Din păcate pentru Snigur, războiul din Ucraina a distanțat-o de antrenoarea sa, astfel că acum are o mulțime de piedici pentru a se pregăti așa cum și-ar fi dorit.
"Înainte de război, Larisa mă pregătea la Kiev. Acum, ea trăiește în SUA, iar eu în Polonia, la Varșovia. Am avut varianta să merg în State, dar am preferat Polonia, pentru că e lângă țara mea. Cred că e mai bine pentru mine să rămân în Europa. Înainte de US Open, am mers amândouă la Riga (n.r. Letonia) și ne-am antrenat acolo. A fost o pregătire de doar câteva zile, dar Larisa a reușit să îmi transmită ce trebuie schimbat la jocul meu, astfel încât să ajung pe tabloul de la US Open", a declarat Snigur pentru sursa citată.
Principala armă a Dariei Snigur stă în forehand, care e extrem de plat și executat "neortodox". Ea reușește să acopere până în ultimul moment intenția de a trimite mingea într-o parte sau alta a terenului, astfel că adversara nu poate ghici aproape niciodată direcția.
"Larisa m-a învățat această tehnică de a lovi forehandul. Cred că mă ajută mult, pentru că jucătoarele nu înțeleg cum joc. E o lovitură atipică, știu", a mai spus Snigur.
Întrebată despre obiectivele pe care și le setase pentru 2022, sportiva din Ucraina a mărturisit că războiul i-a dat peste cap aproape toate planurile.
"Înainte de război, visam să ajung pe tabloul principal de la turneele de Grand Slam și să fiu în top 100 WTA. Dar planurile s-au schimbat, pentru că baza de la Kiev la care m-am pregătit a fost bombardată. Ca atare, mi-am schimbat planurile și am visat să ajung măcar la un turneu de Grand Slam pe tabloul principal. E extrem de dificil să mă pregătesc la Varșovia, în timp ce antrenoarea mea e în SUA. Poate că o să merg mai des în State să mă pregătesc cu ea, în viitor, sau poate că decide ea să revină în Europa și să avem ocazia să ne pregătim mereu împreună", a mai spus Snigur.
În turul secund de la US Open, Daria Snigur o va întâlni, în această noapte, pe Rebecca Marino. Canadianca a trecut în prima manșă de poloneza Frech și reprezintă o adversară abordabilă petnru jucătoarea din Ucraina, care are șansa să își continue povestea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo