US Open 2022 ar fi putut fi scena unei adevărate tragedii. Ieri, un spectator cu o armă asupra lui a încercat să intre în incinta de la Flushing Meadows. Conform New York Post, intrusul ținea pistolul sub haine, dar a fost depistat de oamenii de securitate.
În momentul în care poliția a intervenit și l-a luat la întrebări pe cetățeanul respectiv, acesta a devenit agresiv și a îndreptat arma către un om al legii. Ulterior a fugit într-o parcare din apropiere și în final a fost prins și arestat.
Citește și:
US Open
Swiatek-Jabeur a fost finala US Open, dar Mouratoglou crede că alte două jucătoare au fost mai bune
14/09/2022 LA 16:29

Un spectator înarmat a încercat să intre la US Open

Potrivit sursei citate, nu s-a tras niciun foc de armă și nicio persoană implicată nu a suferit răni fizice. Alte surse de peste Ocean susțin că agresorul era într-o mașină, pe scaunul din dreapta, în incinta complexului de la US Open când polițiștii au observat că ținea arma în mână, iar geamul era deschis. Oamenii legii l-ar fi scos din mașină pe individ și i-au luat arma, care era descărcată, și l-au arestat. Șoferul autovehiculului ar fi reușit să fugă.
Indiferent de situație, cert este că siguranța jucătorilor și spectatorilor de la US Open a fost pusă în pericol. Deși nu e clar dacă respectivul ar fi dorit să facă rău cuiva, se subînțelege că acesta ar fi fost scopul. Atacurile armate sunt foarte dese în SUA, iar autoritățile sunt vigilente, mai ales cu ocazia unor evenimente care implică mase mari de oameni, cum e Grand Slam-ul de la New York.
Presa americană nu a specificat niciun detaliu despre identitatea persoanei inarmate sau despre intențiile sale, dar a făcut o legătură înspăimântătoare cu un anunț de dinaintea turneului. Potrivit jurnaliștilor americani, FBI a avertizat înainte de începerea competiției că o persoană antivaccinistă ar fi intrat pe teritoriul SUA, din Canada, cu scopul de a protesta la US Open. Jucătorii nevaccinați au primit interzis să intre în SUA și să joace la Flushing Meadows, cel mai cunoscut caz fiind cel al lui Novak Djokovic.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
US Open
Carlos Alcaraz, mesaj emoționant pentru Juan Carlos Ferrero, antrenorul care l-a făcut lider mondial
13/09/2022 LA 18:31
US Open
Așa au sărbătorit oamenii din orașul natal al lui Carlos Alcaraz victoria de la US Open
12/09/2022 LA 04:50