Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vondrousova a luat cea mai dureroasă decizie din carieră, la US Open! A plâns ca un copil, imediat după

Cristian Mihală

Actualizat 05/09/2023 la 11:30 GMT+3

După ce a ajuns în sferturile de finală la US Open 2023, în proba de simplu, Marketa Vondrousova a fost nevoită să abandoneze la dublu, din cauza unei dureri la braţul stâng. Ea a plâns ca un copil, în contextul în care partenera sa, Barbora Strycova, e la ultimul turneu din carieră.

P.Stearns - Vondrousova - US Open Rezumat

Marketa Vondrousova a fost conștientă de riscul pe care îl implică să revină pe teren pentru a juca meciul de dublu programat în optimile de finală, alături de Barbora Strycova. Durerea din brațul stâng îi dăduse deja mai multe avertismente, așa că decizia în legătură cu ce are de făcut a fost una cum nu se poate mai dificilă. Asta pentru că Strycova, partenera sa de la dublu, se află la ultimul turneu din carieră şi cu siguranţă ar fi vrut să îşi ia adio de la tenis cu un nou Grand Slam în vitrina de trofee.
În cele din urmă, prudența a câștigat, Vondrousova hotărând că riscul de a juca e prea mare. Ea a plâns ca un copil, dezamăgită de faptul că i-a trădat încrederea conaţionalei sale. Strycova, însă, a ţinut să o consoleze, asigurând-o că nu are vreo remuşcare şi că soluţia luată e cea corectă.

Strycova joacă şi la dublu mixt, Vondrousova speră să se recupereze

Strycova mai este în concurs în proba de dublu mixt, acolo unde face pereche cu mexicanul Gonzalez. Cei doi vor juca în sferturile competiţiei împotriva dublului Shibahara/Pavic.
Ajunsă la 37 de ani, Strycova a decis să se retragă după Flushing Meadows. Ea a fost una dintre cele mai bune dubliste în ultimul an, ajungând până pe locul 1 în clasament. A jucat semifinale la dublu în toate cele 4 Grand Slamuri, reuşind să câştige în două rânduri Wimbledon (2019 şi 2023, de fiecare dată alături de Hsieh Su-wei).
În ceea ce o priveşte pe Marketa Vondrousova, campioana de la Wimbledon va spera să se recupereze cât mai bine în perspectiva sfertului cu Madison Keys, de miercuri. Americanca e în mare formă, cedându-i doar 4 gameuri în optimi prietenei Jessica Pegula, locul 3 WTA.
Tabloul sferturilor la US Open e complet:
Masculin
  • Fritz - Djokovic
  • Tiafoe - Shelton
  • Alcaraz - Zverev
  • Medvedev - Rublev
Feminin
  • Ostapenko - Gauff
  • Cîrstea - Muchova
  • Vondrousova - Keys
  • Zheng - Sabalenka
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo