Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wilander și-a ales favoritul la US Open! Expertul Eurosport are totuși un mare semn de întrebare

Nicu Savin

Publicat 29/08/2022 la 08:12 GMT+3

Mats Wilander a prefațat turneul masculin de la US Open și consideră că Daniil Medvedev este principalul favorit. Totuși, expertul Europsort a subliniat că forma rusului nu este cea mai bună, iar în acest an s-a dovedit că poate pierde împotriva oricărui jucător.

Mats Wilander

Credit imagine: Eurosport

US Open 2022 va începe în această seară, iar competiția masculină se anunță mai aprinsă ca niciodată. Pe lângă titlul propriu-zis, în joc este și poziția de lider mondial, existând mai mulți jucători care ar putea ajunge pe locul 1 ATP după turneul de la Flushing Meadows.
Daniil Medvedev este considerat principalul favorit, atât de casele de pariuri, cât și de majoritatea specialiștilor. Rusul a câștigat la New York anul trecut, dar în acest sezon nu a mai reușit vreun rezultat mare, cel mai aproape fiind la Australian Open, când a pierdut în finală în fața lui Rafa Nadal.
ATP: Cine câștigă marele trofeu la US Open 2022?
Citește și:

Mats Wilander îl consideră favorit pe Medvedev la US Open, deși nu este într-o formă extraordinară

Prefațând concursul masculin de la US Open, Mats Wilander a subliniat că Medvedev rămâne primul favorit la cucerirea trofeului. Expertul Eurosport a subliniat însă că există semne mari de întrebare cu privire la forma rusului, care nu a dominat circuitul așa cum era de așteptat după titlul cucerit anul trecut.
"Ne-am gândit că va ieși în evidență acum un an. Nu știu ce se întâmplă, poate că războiul îl afectează! Se pare că și-a pierdut puțin luciditatea, dar rămâne favoritfață de ceilalți. Problema este că nu a reușit să domine în mod constant circuitul de când a câștigat US Open. Și cred că asta este o condiție prealabilă. În circuit, poate pierde împotriva multor jucători, chiar și în afara turneelor de Grand Slam", a spus Wilander pentru Eurosport.
Medvedev a cucerit un singur titlu ATP în acest an, la Los Cabos, și a pierdut 3 finale, la Australian Open (hard), 's-Hertogenbosch (iarbă) și Halle (iarbă). La cele mai importante turnee de pregătire pentru US Open, rusul a pierdut în turul doi la Montreal (învins de Kyrgios) și s-a oprit în semifinale la Cincinnati (învins de Tsitsipas).
La US Open, Daniil Medvedev își va începe campania de apărare a titlului cu Kozlov, pentru ca mai apoi să dea peste Rinderknech în runda secundă. În turul al treilea ar urma să dea peste Basilashvili (favoritul numărul 31), în optimi peste Bautista Agut (favoritul numărul 16), iar în sferturi peste Auger-Aliassime (favoritul numărul 6). În semifinale s-ar putea duela cu Tsitsipas, iar în finală cu Nadal.
Turneul de Grand Slam de la US Open se desfășoară în perioada 29 august – 11 septembrie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
picture

US Open 2022, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, din 29 august

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo