UPDATE | Partidele Sorana Cîrstea - Shuai Zhang și Simona Halep - Hadad Maia se vor disputa duminică de la aceeași oră, 13:00.
Organizatorii le vor acorda șanse egale sportivelor, în contextul în care toate evoluează de la aceeași oră, 13:00. Evident, finalista din a doua semifinală ar fi avut mult mai puțin timp de odihnă, dacă disputele s-ar fi disputat una după alta. În plus, a contat probabil și faptul că Shuai Zhang are de disputat mâine și finala de dublu, asiatica putând să pășească pe teren de 3 ori, în cazul în care trece de Cîrstea.
În cazul în care sportivele noastre merg mai departe, vor juca finala tot duminică: organizatorii nu au putut amâna cu o zi ultimul act, în joc intrând rațiunile legate de televizare, dar și faptul că săptămâna viitoare debutează alte turnee pregătitoare pentru Wimbledon.
National Bank Open
Experții au prefațat meciul Halep – Zhang de la Toronto! Verdictul dat și scorul anticipat
IERI LA 10:57
UPDATE | Semifinalele turneului de la Birmingham, Sorana Cîrstea - Shuai Zhang și Simona Halep - Beatriz Haddad Maia au fost reprogramate pentru duminică. Tot mâine va avea loc și finala!
UPDATE | La Birmingham continuă să plouă, astfel că startul meciului Soranei Cîrstea se amână din nou. Nu va începe mai devreme de ora 16:30.
UPDATE | Startul partidei Sorana Cîrstea - Shuai Zhang a fost amânat cu o oră din cauza ploii.
Sorana Cîrstea o va înfrunta pentru un loc în finala de la Birmingham pe Shuai Zhang, nr. 54 WTA. Jucătoarea chineză a depășit-o azi, în cadrul sferturilor de finală, pe Dayana Yastremska, în două seturi, cu 7-5, 6-4. Ceva mai devreme, reprezentanta României a eliminat-o pe Donna Vekic, cu 5-7, 6-3, 6-4.
Cele două jucătoare au multă experiență în WTA, dar se vor afla pentru prima dată față în față.
În drumul spre semifinale, Shuai Zhang a învins-o și pe Gabriel Ruse, în optimile de finală, cu scorul de 6-2, 2-6, 7-5.

Sorana Cîrstea va avea în față o dublă campioană de Grand Slam la dublu

Reprezentanta Chinei deține 3 titluri în palmares la simplu, iar cea mai înaltă poziție în WTA a atins-o în noiembrie 2016 – locul 23 WTA. Zhang este o jucătoare mai consacrată la dublu, având în palmares și două titluri de Grand Slam, la Australian Open și US Open. De altfel, la Flushing Meadows este campioana en-titre, alături de Samantha Stosur.
Sorana Cîrstea, a șasea favorită de pe tabloul de simplu de la Birmingham, s-a calificat în prima ei semifinală pe iarbă. "Cred că nu e niciodată prea târziu să înveți, să îmbunătățești, să ajustezi, să lupți. Cred că învăț să joc pe această suprafață", a declarat Sorana după succesul de azi cu Donna Vekic.
National Bank Open
Simona Halep e în optimile de finală la Toronto! Românca, victorie solidă cu Shuai Zhang
IERI LA 08:46
National Bank Open
Ora de start a meciului dintre Simona Halep și Shuai Zhang, din turul 2 al turneului de la Toronto
IERI LA 04:16