UPDATE | Partidele Sorana Cîrstea - Shuai Zhang și Simona Halep - Hadad Maia se vor disputa duminică de la aceeași oră, 13:00.
Organizatorii le vor acorda șanse egale sportivelor, în contextul în care toate evoluează de la aceeași oră, 13:00. Evident, finalista din a doua semifinală ar fi avut mult mai puțin timp de odihnă, dacă disputele s-ar fi disputat una după alta. În plus, a contat probabil și faptul că Shuai Zhang are de disputat mâine și finala de dublu, asiatica putând să pășească pe teren de 3 ori, în cazul în care trece de Cîrstea.
În cazul în care sportivele noastre merg mai departe, vor juca finala tot duminică: organizatorii nu au putut amâna cu o zi ultimul act, în joc intrând rațiunile legate de televizare, dar și faptul că săptămâna viitoare debutează alte turnee pregătitoare pentru Wimbledon.
Wimbledon
Ana Bogdan, victorie rapidă în primul tur la Wimbledon! A pierdut doar 4 game-uri cu Yastremska
28/06/2022 LA 15:11
UPDATE | Semifinalele turneului de la Birmingham, Sorana Cîrstea - Shuai Zhang și Simona Halep - Beatriz Haddad Maia au fost reprogramate pentru duminică. Tot mâine va avea loc și finala!
UPDATE | La Birmingham continuă să plouă, astfel că startul meciului Soranei Cîrstea se amână din nou. Nu va începe mai devreme de ora 16:30.
UPDATE | Startul partidei Sorana Cîrstea - Shuai Zhang a fost amânat cu o oră din cauza ploii.
Sorana Cîrstea o va înfrunta pentru un loc în finala de la Birmingham pe Shuai Zhang, nr. 54 WTA. Jucătoarea chineză a depășit-o azi, în cadrul sferturilor de finală, pe Dayana Yastremska, în două seturi, cu 7-5, 6-4. Ceva mai devreme, reprezentanta României a eliminat-o pe Donna Vekic, cu 5-7, 6-3, 6-4.
Cele două jucătoare au multă experiență în WTA, dar se vor afla pentru prima dată față în față.
În drumul spre semifinale, Shuai Zhang a învins-o și pe Gabriel Ruse, în optimile de finală, cu scorul de 6-2, 2-6, 7-5.

Sorana Cîrstea va avea în față o dublă campioană de Grand Slam la dublu

Reprezentanta Chinei deține 3 titluri în palmares la simplu, iar cea mai înaltă poziție în WTA a atins-o în noiembrie 2016 – locul 23 WTA. Zhang este o jucătoare mai consacrată la dublu, având în palmares și două titluri de Grand Slam, la Australian Open și US Open. De altfel, la Flushing Meadows este campioana en-titre, alături de Samantha Stosur.
Sorana Cîrstea, a șasea favorită de pe tabloul de simplu de la Birmingham, s-a calificat în prima ei semifinală pe iarbă. "Cred că nu e niciodată prea târziu să înveți, să îmbunătățești, să ajustezi, să lupți. Cred că învăț să joc pe această suprafață", a declarat Sorana după succesul de azi cu Donna Vekic.
Rothesay Classic Birmingham
Zhang, program de coşmar, după ce a bătut-o pe Cîrstea. Joacă alte două meciuri azi
19/06/2022 LA 13:03
Rothesay Classic Birmingham
Gabriela Ruse, eliminată în optimi la Birmingham! Românca, învinsă de Shuai Zhang în 3 seturi
16/06/2022 LA 17:23