Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Serena Williams s-a retras de la Eastbourne, din cauza unei accidentări a partenerei de dublu

Nicu Savin

Publicat 23/06/2022 la 18:00 GMT+3

Serena Williams și Ons Jabeur ar fi trebuit să joace mâine în semifinalele probei de dublu de la Eastbourne, dar s-au retras din cauza unei accidentări la genunchi a tunisiencei.

Serena Williams (l.) mit Doppelpartnerin Ons Jabeur

Credit imagine: Getty Images

Serena Williams a revenit pe teren în această săptămână, după o pauză de aproape un an. Americanca a decis să participe la Wimbledon și ca pregătire s-a înscris în proba de dublu de la Easbourne. Partenera sa a fost Ons Jabeur, iar cele două s-au calificat în semifinale, trecând în primele două tururi de perechile Bouzkova / Sorribes Tormo (2-1 la seturi) și Aoyama / Chan (2-0 la seturi).
Williams și Jabeur trebuia să joace vineri pentru calificarea în finală, contra perechii Krunic / Linette, dar meciul nu va mai avea loc din cauza retragerii primelor două. Ons Jabeur a suferit o ușoară accidentare la genunchi și a decis să nu forțeze, pentru a nu-și pune în pericol prezența la Wimbledon.
Astfel, Serena Williams va începe Grand Slam-ul de la All England Club cu numai două meciuri în picioare în ultimul an.
Citește și:

Serena Williams nu pune presiune pe ea înainte de Wimbledon

Serena Williams a câștigat de 7 ori la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016), iar unii specialiști o plasează printre favorite și în acest an, asta în contextul în care în afara Igăi Swiatek nu există nicio jucătoare care să fi impresionat prin constanță în ultima vreme, astfel că orice se poate întâmpla.
Totuși, Serena nu dorește să pună presiune pe ea înainte de competiția de la All England Club și a admis că e prematur să se gândească la fazele finale dintr-un turneu de Mare Șlem. Chiar dacă talenteul și forța au rămas intacte, vârsta și condiția fizică pot fi decisive în tentativa de a mai câștiga ceva notabil.
"Dacă am avut îndoieli cu privire la întoarcerea mea? Bineînțeles că da, ar fi necinstit dacă aș spune altfel. Din fericire, în momentul de față corpul meu se simte bine. Iau totul zi după, nu e ușor pentru că mi-a luat ceva timp să-mi revin după ultima leziune avută. Nu vreau să înnebunesc luând prea multe decizii chiar acum sau setându-mi obiective, gândindu-mă unde vreau să ajung", a spus americanca după primul meci jucat la Eastbourne.
Turneul de la Wimbledon este în direct pe Eurosport și Eurosport Player în perioada 27 iunie - 10 iulie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo