Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka dezvăluie posibila cauză a eliminării din semifinale de la Roland Garros: "Am fost șocată"

Maria Olteanu

Publicat 19/08/2023 la 17:57 GMT+3

Aryna Sabalenka s-a calificat în semifinalele turneului WTA 1000 de la Cincinnati, după ce a învins-o în două seturi pe Ons Jabeur. În penultimul act al competiției se va duela cu Karolina Muchova, împotriva căreia a pierdut în semifinale la Roland Garros, în urmă cu aproximativ două luni.

Aryna Sabalenka zagra w półfinale turnieju w Cincinnati

Credit imagine: Getty Images

Aryna Sabalenka a ajuns în careul de ași al turneului WTA 1000 de la Cincinnati, după ce a învins-o în două seturi pe Ons Jabeur, scor 7-5, 6-3. Confruntarea a reprezentat o revanșă a jocului pierdut în semifinalele de la Wimbledon, atunci când, deși Sabalenka a condus cu set și 4-2 nu a putut părăsi terenul învingătoare, tunisianca ajungând în finală.
Acum, la Cincinnati, în penultimul act al competiției, Sabalenka va da piept cu Karolina Muchova. Jucătoarea cehă a fost cea care a eliminat-o pe bielorusă în semifinalele de la Roland Garros, impunându-se la vremea respectivă în trei seturi, scor 7-6, 6-7, 7-5. Ocupanta numărului doi WTA a piedut dramatic în fața cehoaicei acel duel, după ce a ratat o minge de meci.
La conferința de presă premergătoare partidei în care Sabalenka speră să își ia revanșa în fața adversarei sale, jucătoarea clasată pe locul 2 în ierarhia mondială a făcut o dezvăluire vizavi de semifinala pierdută la Paris și despre posibil elementul care a cântărit la eliminarea sa, mărturisind că a fost șocată de ceea ce a trăit atunci.
"Eram destul de sigură că am o rachetă suplimentară în geantă. Am fost șocată să observ că, de fapt, nu aveam și probabil m-a afectat foarte mult să continui jocul fără o rachetă nouă.
Mi-am întrebat oamenii din echipă pentru că știu că ei aveau o rachetă suplimentară în geantă, pentru mine. Am întâmpinat multe probleme și cred că de aceea nu am avut ritmul potrivit.
Dar am învățat din acea lecția, acum avem foarte multe rachete și sper să nu se mai repete. Le-am cerut încă o rachetă când ea conducea cu 6-5 și servea la 30-0. Dacă aș fi schimbat racheta mai devreme, probabil că aș fi avut o șansă”, a spus Sabalenka la conferința de presă premergătoare jocului cu Muchova, din semifinalele turneului de la Cincinnati, citată de welovetennis.fr.
CITEȘTE ȘI:

ARYNA SABALENKA "ȘI-A PUS ÎN CAP" PUBLICUL AMERICAN, DUPĂ CE A ÎNVINS-O PE ONS JABEUR LA CINCINNATI

Aryna Sabalenka a suferit un eșec greu de digerat în semifinalele de la Wimbledon în fața lui Ons Jabeur, dar bielorusa și-a luat revanșa cu prima ocazie. La All England Club, Sabalenka a condus cu set și 4-2, dar a părăsit terenul învinsă. Bielorusa și-a învățat lecția și nu a mai repetat aceleași greșeli și la Cincinnati.
În sferturile de finală, a doua jucătoare a lumii a fost mult mai eficientă în momentele cheie și s-a impus cu 7-5, 6-3, la capătul a doar o oră și 25 de minute de joc, calificându-se pentru a 3-a oară în carieră în careul de ași al competiției din Ohio.
Ons Jabeur este una dintre cele mai iubite jucătoare din circuit, iar asta s-a văzut și la partida de azi-noapte. Tunisianca a fost încurajată frenetic de fani, iar Sabalenka nu a ezitat să evidențieze acest lucru, chiar dacă a făcut-o pe un ton de glumă, fără să ofenseze publicul.
"La meciurile precedente am simțit susținerea voastră, dar astăzi am simțit că vreți să mă vedeți plecând acasă", a spus Sabalenka la interviul acordat pe teren.
Turneul ATP Masters de la Cincinnati se vede în această săptămână pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo