Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gauff, savuroasă după ce a învins-o pe Iga Swiatek la Cincinnati: "Nu vreau să-l jignesc pe Monfils"

Nicu Savin

Publicat 20/08/2023 la 14:50 GMT+3

Cori Gauff a reușit cea mai importantă victorie a carierei, învingând-o pe Iga Swiatek în semifinalale turneului WTA 1000 de la Cincinnati. A fost prima victorie a americancei contra liderului mondial, iar tânăra sportivă a avut o reacție savuroasă în legătură cu acest aspect, dând de înțeles că se simte ușurată că nu va avea soarta lui Gael Monfils în disputele cu Novak Djokovic.

Coco Gauff

Credit imagine: Getty Images

Cori Gauff a obținut o victorie de senzație împotriva Igăi Swiatek și pus capăt unei serii negative care o apăsa foarte tare. Înaintea semifinalei de la Cincinnati, cele două jucătoare s-au mai duelat de 7 ori, iar poloneza s-a impus de fiecare dată fără să piardă set.
Gauff a spart gheața în chiar primul act al duelului de ieri, dar Iga a revenit și a împins meciul în decisiv. Deși multă lume se aștepta ca tânăra din SUA să cedeze mental, acesta a reușit să se impună în final și să se califice pentru prima dată în carieră în finala unui turneu WTA 1000, la simplu.

Cori Gauff, reacție savuroasă, după ce a învins-o pe Iga Swiatek la a 8-a încercare

Victoria contra liderului mondial a reprezentat o mare ușurare pentru Gauff, care și-a demonstrat că poate învinge cea mai bune jucătoare din lume. Americanca a avut o reacție savuroasă despre importanța succesului său, spunând, pe un ton de glumă, că nu își dorea să aibă soarta lui Gael Monfils în confruntările cu Novak Djokovic.
"Mă simt foarte bine. Sinceră să fiu, nu mă gândeam prea departe. Fără supărare, nu vreau să-l jignesc pe Gael Monfils, dar nu voiam palmaresul lui împotriva lui Djokovic. Chiar nu voiam asta", a spus Gauff.
Gauff a făcut referire la recordul negativ bifat de Gal Monfils în această săptămână. În sferturile de la Cincinnati, francezul a piedut pentru a 19-a oară contra lui Djokovic, din tot atâtea partide disputate. Aceasta este cea mai lungă serie de acest gen din Era Open. Evident, Gauff mai avea mult până să-l ajungă pe Monfils, dar e clar că cele 7 înfrângeri la rând contra lui Swiatek au apăsat greu pe umerii săi în ultima vreme, mai ales că nu reușise să ia nici măcar un set.
Cori Gauff se va duela în finala de la Cincinnati cu Karolina Muchova, care a revenit de la 0-1 la seturi în semifinala cu Sabalenka și s-a calificat și ea în premieră în ultimul act de turneu WTA 1000. Cele două nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit și indiferent de cine se va impune vom vorbi despre cel mai important succes din cariera respectivei jucătoare. Finala feminină de la Cincinnati va avea loc în această seară, de la ora 20:30.
Pe tabloul masculin vom avea finala așteptată de toată lumea: Novak Djokovic - Carlos Alcaraz. Cei doi se vor duela pentru trofeu începând cu ora 23:30, în direct pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo