Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal a explicat eșecul de la Cincinnati: "O accidentare problematică!" Ce spune despre US Open

Irina Aldea

Actualizat 18/08/2022 la 09:52 GMT+3

Revenit în acțiune după accidentarea abdominală care l-a forțat să se retragă înaintea semifinalei de la Wimbledon, Rafael Nadal a fost eliminat încă din turul secund la turneul Masters de la Cincinnati, de către Borna Coric. Ibericul a explicat ce s-a întâmplat și a anunțat că nu se teme pentru US Open.

Borna Coric, victorie uriașă în turul 2 la Cincinnati! Croatul l-a eliminat pe Nadal în 3 seturi

Ajuns la vârstă de 36 de ani, Rafael Nadal, care a câștigat titlul de la Cincinnati în 2013, a jucat primul său meci după mai bine de o lună, după ce s-a retras cu o accidentare abdominală din semifinala de la Wimbledon împotriva lui Nick Kyrgios. Borna Coric i-a stricat miercuri revenirea lui Rafael Nadal, după o absență de cinci ani de la Mastersul ATP de la Cincinnati, printr-o victorie surprinzătoare cu 7-6 (11/9), 4-6, 6-3 în turul al doilea.
Nadal a început sezonul cu trei titluri și 20 de victorii consecutive, dar se va prezenta la US Open cu doar un singur meci disputat pe hard. Spaniolul a vorbit despre înfrângerea încasată în turul secund: "Evident, nu am jucat cel mai bun meci al meu, ceea ce se poate întâmpla după o perioadă de timp fără să concurez și mi s-a întâmplat în acest turneu de mai multe ori. Nu pot decât să îl felicit pe Borna, pentru că a jucat un tenis grozav. Am ratat două șanse bune de a câștiga primul set în tiebreak, iar la începutul celui de-al treilea am avut 0-30 și am jucat mai multe puncte groaznice.
Acesta este tenisul, când te confrunți cu un jucător care servește foarte bine și afișează un nivel bun, dacă nu profiți de oportunitățile tale poți cădea. Este clar că astăzi nu am fost pregătit să câștig acest meci, nu am putut juca atât de agresiv pe cât aveam nevoie. Borna a fost foarte curajos, știe cum să mă învingă pentru că a mai făcut-o în trecut și mă bucur să îl văd din nou la cel mai bun nivel al său, după o serie foarte complicată de accidentări. Astăzi a fost mai bun decât mine".
CITEȘTE ȘI:

Rafael Nadal, discurs îngrijorător despre accidentarea abdominală

Nadal, în vârstă de 36 de ani, al doilea favorit al competiţiei din statul american Ohio, şi-a făcut cu această ocazie revenirea în circuit după o absenţă de şase săptămâni, generată de o accidentare în zona abdominală, care l-a constrâns să abandoneze înaintea semifinalelor de la Wimbledon. Din păcate pentru iberic, se pare că acea accidentare nu s-a refăcut complet.
"O ruptură la nivelul abdomenului este o accidentare foarte problematică pentru că nu știi 100% când ai depășit-o complet și asta afectează foarte mult atunci când vine vorba de a da maximum la serviciu. Nu este ușor de analizat cum mă simt în acest moment, pentru că există o linie foarte fină între a simți disconfortul tipic și de a avea o cicatrice pe mușchi, deoarece încă nu are suficientă flexibilitate, sau a stabili dacă acea durere este pentru că ceva nu este în regulă, există probleme. Voi face teste pentru a confirma că totul rămâne așa cum ne dorim", a mai spus "Matadorul".

Rafael Nadal, optimist în privința US Open

"Mai am o săptămână și jumătate până la începerea turneului și trebuie să activez "modul Grand Slam" în toate antrenamentele mele. Trebuie să depășesc această înfrângere și să ies mai puternic din punct de vedere mental. Știu ce trebuie să fac pentru a ajunge în condiții mai bune la Flushing Meadows. Aici am ajuns putând să joc două seturi de intensitate maximă la antrenamente în ultimele 40 de zile, în timp ce la New York voi merge cu un fond de pregătire mult mai bun, sau cel puțin așa sper. Aceste zile care urmează vor fi importante pentru mine", a declarat un Rafael Nadal care este optimist și își dorește să realizeze încă o minune în turneul de la New York.
"Este clar că trebuie să mă îmbunătățesc, trebuie să mă antrenez din greu. Idealul când revii după o accidentare este să câștigi primul meci, pentru că asta îți dă încredere și ritm, dar nu a fost posibil. Prioritatea pentru mine este să rămân sănătos. Am reușit să am o săptămână bună de antrenament aici, în care am jucat la un nivel mult mai ridicat decât astăzi împotriva lui Coric, ultima lună și jumătate nu a fost deloc ușoară și asta afectează încrederea, m-a făcut să joc ceva mai conservator și mai neregulat în momentele importante ale meciului", a mai spus spaniolul la conferința de presă.
Turneul Masters de la Cincinnati se desfășoară săptămâna aceasta în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo