Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tsitsipas, în căutare de răspunsuri după finala pierdută la Cincinnati, în fața lui Coric: "Nu știu de ce am pierdut"

Bianca Dumitru

Publicat 22/08/2022 la 10:42 GMT+3

Stefanos Tsitsipas a pierdut noaptea trecută în fața lui Borna Coric, în finala turneului Masters 1000 de la Cincinnati. Grecul a declarat după meci că nu înțelege cum a putut să fie învins în minimum de seturi.

Rezumatul finalei masculine de la Cincinnati, dintre Tsitsipas și Coric

Borna Coric a cucerit noaptea trecută primul său trofeu Masters 1000 din carieră (al treilea în total), după ce l-a învins în finala turneului de la Cincinnati pe Stefanos Tsitsipas, în două seturi, scor 6-7 (0), 2-6, după o oră și 58 de minute de joc.
Grecul este, însă, într-o formă foarte bună și a demonstrat asta calificându-se în cea de-a șasea finală de Masters 1000 din carieră, prima pe hard din 2018. Aceasta a fost și a cincea finală disputată de sportivul de pe locul 7 ATP în acest an, în care s-a impus în două dintre competițiile în care a ajuns până în ultimul act.
Printre sportivii pe care Tsitsipas i-a învins în ultima săptămână la Cincinnati, se remarcă Daniil Medvedev, liderul ATP, de care a trecut în trei seturi, scor 6-7 (6), 6-3, 3-6. Aceasta a fost a treia victorie pe care grecul a obținut-o în meciurile directe cu Medvedev, a doua pe hard.
După finala pierdută în fața lui Coric, Tsitsipas a declarat că nu înțelege cum a putut să cedeze în minimum de seturi, recunoscând că s-a grăbit în primul set, pe care a avut șansa de a-l câștiga.
"Încă mai caut răspunsuri după această finală. Nu am un răspuns clar. Coric a fost, evident, opusul a ceea ce am fost eu, foarte implicat. Uneori, în momentul în care ești prea relaxat, nu mai poți fi atât de prezent.
Cred că el a servit bine. M-a făcut să mă mișc mult. Mi-aș fi putut folosi șansele în primul set, dar nu știu de ce nu am făcut-o. M-am grăbit puțin", a declarat Stefanos Tsitsipas.
Citește și:

Tsitsipas, laude pentru Coric

În plus, grecul a avut cuvinte de laudă la adresa lui Borna Coric, care l-a învins pentru a doua oară în carieră, după un prim succes înregistrat la US Open 2020.
"Cu cât ratează mai puțin, cu atât îți face viața mai dificilă. Este aproape ca un Daniil Medvedev, dar lovește mingea un pic mai puternic, adăugând un pic mai mult topspin, deschizând terenul. Practic, mingea lui are puțin mai multă greutate", a spus Tsitsipas.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo