Carlos Alcaraz devine de la meci la meci tot mai bun pe iarbă, suprafață pe care jucase foarte puține partide în carieră înainte de acestă ediție de Wimbledon. Ibericul de 18 ani l-a învins categoric pe Oscar Otte, scor 6-3, 6-1, 6-2, și s-a calificat în optimile de finală de la All England Club.
Pe lângă tenisul stelar arătat (a terminat meciul cu 38 de lovituri direct câștigătoare și numai 8 greșeli neforțate), Alcaraz a demonstrat încă o dată că este unul dintre cei mai fair-play jucători din circuit.
Concret, ibericul i-a cedat adversarului un punct pe care arbitrul a decis să-l repete. Otte a pus o scurtă destul de bună, Alcaraz a ajuns și a trimis mingea peste fileu, dar arbitrul de tușă a strigat aut. Otte nu s-a oprit și a reușit o lovitură superbă, pe lângă fileu, mingea ajungând în terenul lui Alcaraz, care era departe. Totuși, arbitrul de scaun a considerat că mingea lui Alcaraz fusese bună și a decis ca punctul să se repete. Conform regulamentului, hotărârea a fost corectă, dar Carlos a gândit rațional și i-a cerut arbitrului ca punctul să-i fie acordat lui Otte.
Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
13/08/2022 LA 05:42
Astfel, Alcaraz a recunoscut că ar fi pierdut punctul oricum: dacă mingea sa a fost aut, așa cum a strigat arbitrul de linie, punctul ar fi fost clar al lui Otte, iar dacă mingea a fost bună, așa cum a susținut arbitrul de scaun, Otte oricum trimisese perfect și ibericul nu mai putea ajunge sub nicio formă. Există numeroase cazuri când jucătorii se folosesc de regulament în astfel de momente pentru ca punctele să se repete, dar nu a fost și cazul lui Alcaraz, care a oferit o lecție gratuită de fair-play.
Citește și:

Carlos Alcaraz - Jannick Sinner, primul super-duel din optimile Wimbledon

În turul următor, Carlos Alcaraz va avea un meci mult mai dificil, cel puțin pe hârtie. Adversar îi va fi Jannik Sinner, care a trecut în 3 seturi de John Isner, scor 6-4, 7-6 (4), 6-3.
Alcaraz și Sinner sunt probabil cei mai buni jucători din noul val, iar aceștia ar putea dezvolta o rivalitate acerbă în următorii ani. Cei doi s-au mai întâlnit doar de două ori până acum, ibericul având câștig de cauză de fiecare dată. Mai întâi se îmtâmpla în 2019, în circuitul Challanger, la Alicante, iar Alcaraz se impunea în 3 seturi. Al doilea meci direct a fost la Mastersul de la Pairs de anul trecut, Alcaraz câștigând în două seturi foarte disputate (7-6, 7-5).
Miza meciului dintre Alcaraz și Sinner va fi un loc în sferturile de finală, acolo unde câștigătorul va da piept, cel mai probabil, cu Novak Djokovic. Sârbul a trecut azi în minim de seturi de compatriotul Miomir Kecmanovic și pornește ca favorit în duelul cu Tim Van Rijthoven, omul care până acum două săptămâni nu câștigase niciun meci în circuitul ATP, deși are 25 de ani.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
National Bank Open
Alcaraz, out de la Montreal! Ibericul a pierdut o dispută maraton, în care a ratat minge de meci
10/08/2022 LA 18:56
Tenis
Nadal și Alcaraz, comparați de Mouratoglou! Detaliul scos în evidență de antrenorul Simonei Halep
06/08/2022 LA 05:42