Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz defilează la Wimbledon! Ibericul l-a învins lejer pe Oscar Otte și s-a calificat în optimi

Nicu Savin

Publicat 01/07/2022 la 20:54 GMT+3

Carlos Alcaraz s-a calificat în optimile de finală de la Wimbledon, după ce a trecut în 3 seturi de germanul Oscar Otte, scor 6-3, 6-1, 6-2.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz a început ezitant la Wimbledon, având nevoie de set decisiv pentru a trece de Jan Lennar Struf, dar apoi a demonstrat că poate produce un tenis de înalt nivel și pe iarbă. După ce a trecut în turul secund de Tallon Griekspoor (3-0 la seturi), ibericul nu a avut emoții nici cu Oscar Otte, semifinalist la Halle în urmă cu două săptămâni.
Alcaraz nu i-a dat nicio șansă adversarului, pe care l-a învins în 3 seturi, scor 6-3, 6-1, 6-2, la capătul a doar o oră și 38 de minute de joc. Imperial la serviciu (a pierdut doar 5 puncte în care a pus prima minge în teren), ibericul a avut o prestație magnifică, încheind meciul cu 38 de lovituri direct câștigătoare și numai 8 erori neforțate.

Carlos Alcaraz - Jannik Sinner, duelul tinerei generații, în optimi la Wimbledon

În turul următor, Carlos Alcaraz va avea un meci mult mai dificil, cel puțin pe hârtie. Adversar îi va fi Jannik Sinner, care a trecut în 3 seturi de John Isner, scor 6-4, 7-6 (4), 6-3.
Alcaraz și Sinner sunt probabil cei mai buni jucători din noul val, iar aceștia ar putea dezvolta o rivalitate acerbă în următorii ani. Cei doi s-au mai întâlnit doar de două ori până acum, ibericul având câștig de cauză de fiecare dată. Mai întâi se îmtâmpla în 2019, în circuitul Challanger, la Alicante, iar Alcaraz se impunea în 3 seturi. Al doilea meci direct a fost la Mastersul de la Pairs de anul trecut, Alcaraz câștigând în două seturi foarte disputate (7-6, 7-5).
Miza meciului dintre Alcaraz și Sinner va fi un loc în sferturile de finală, acolo unde câștigătorul va da piept, cel mai probabil, cu Novak Djokovic. Sârbul a trecut azi în minim de seturi de compatriotul Miomir Kecmanovic și pornește ca favorit în duelul cu Tim Van Rijthoven, omul care până acum două săptămâni nu câștigase niciun meci în circuitul ATP, deși are 25 de ani.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon 2022 - 1 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo