Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Este hărțuire constantă" Stefanos Tsitsipas l-a atacat vehement pe Nick Kyrgios după meciul tensionat de la Wimbledon

Ion Alexandru

Actualizat 03/07/2022 la 11:02 GMT+3

Stefanos Tsitsipas l-a numit pe Nick Kyrgios un "agresor bătăuș" după înfrângerea sa împotriva australianului în turul al treilea de la Wimbledon. Numărul 40 mondial a revenit după ce a pierdut primul set și l-a învins pe favoritul numărul 4. Victoria lui Kyrgios a venit după o partidă plină de incidente. La final, starul grec și-a acuzat adversarul.

Wimbledon 2022 | Kygios a câștigat un meci foarte tensionat cu Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas l-a atacat pe Nick Kyrgios după ce grecul a pierdut un meci foarte încins din turul al treilea la Wimbledon. Numărul 40 mondial a revenit după pierderea primului set și s-a impus cu 6-7 6-4 6-3 7-6(7) într-un meci marcat de multe incidente, de certuri cu arbitrul, dar și, pe alocuri, cu tenis de foarte bună calitate.
Cel mai controversat moment a fost în finalul setului al doilea. După ce a pierdut setul, Tsitsipas a lovit o minge în tribună și a fost la câțiva centimetri de a nimeri un spectactor. Kyrgios a făcut scandal, spunându-i arbitrului Damien Dumusois că al 4-lea favorit ar fi trebuit să fie descalificat. Grecul a scăpat doar cu un avertisment, dar pentru Kyrgios asta nu a fost suficient.
Timp de câteva minute, Kyrgios a refuzat să joace - cerând să vorbească cu supervizorul turneului și cu alți arbitrii. El a amenințat că va părăsi terenul înainte de a relua lupta la începutul celui de-al treilea set.
picture

A fost haos la meciul Kyrgios - Tsitsipas. Momentul în care Nick a cerut descalificarea adversarului

Replica a venit în conferința de presă de după meci, unde Tsitsipas a atacat pe Kyrgios.
„Da, este o agresiune constantă”, a început Tsitsipas.
„Asta face el. El își agresează adversarii. Probabil că el însuși era un bătăuș la școală. Nu-mi plac bătăușii. Nu-mi plac oamenii care îi agresează pe ceilalți. Are și câteva trăsături bune în caracterul său. Dar cred că are și o latură foarte întunecată, care, dacă este expusă, poate face cu adevărat mult rău chiar și oamenilor din jurul lui"
De asemenea, grecul i-a spus lui Kyrgios că promovează o atmosferă de circ pe terenul de tenis.
„Nu cred că ar putea juca fără să aibă acest circ prin preajmă, a declarat Tsitsipas.
„Este doar modul în care îi place să se comporte pe teren. Pur și simplu scapă mereu. Am vorbit puțin cu arbitrul, spunându-i că, depășește de multe ori limita bunul simț”
picture

Wimbledon 2022 | Kygios a câștigat un meci foarte tensionat cu Tsitsipas

Tsitsipas și-a cert scuze pentru mingea trimisă în tribune

Momentul tensionat din finalul setului secund a fost declanșatorul scandalului din partida pe care Kyrgios a câștigat-o în turul 3 de la Wimbledon. Grecul nu a putut să-și stăpânească frustrarea.
"A fost o mare eroare din partea mea! Nu voi mai face asta niciodată și mi-am cerut scuze. Nu știu ce mi-a trecut prin cap. Tot circul făcut de adversarul meu cred că mi-a afectat modul de a gândi" a spus vizibil afectat Tsitsipas.
După succesul de sâmbătă, Kyrgios a demonstrat că poate ajunge departe în acest turneu. În turul următor. Kygios va juca împotriva americanului de 20 de ani Brandon Nakashima, aflat în premieră atât de departe într-un turneu de Grand Slam. Casele de pariuri îl plasează pe australian ca al trelea favorit la câștigarea singurului trofeu de Grand Slam jucat pe iarbă. Primii doi sunt Djokovic și Nadal.
Wimbledon 2022 - 3 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo