Novak Djokovic nu a strălucit în duelul cu Tim Van Rijthoven, dar s-a calificat fără prea mari emoții în sferturile de finală de la Wimbledon. Sârbul a câștigat în 4 seturi, scor 6-2, 4-6, 6-1, 6-2, la capătul a două ore și 39 de minute de joc.
Singurele sincope ale lui Djokovic au fost în setul secund, pe care l-a și pierdut, pe fondul unei creșteri semnificative în jocul adversarului, în special la serviciu. Oarecum inexplicabil olandezul a căzut aproape complet în următoarele două seturi și Nole a câștigat lejer un meci care părea să se complice la un moment dat.
Citește și:
US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
07/08/2022 LA 09:42

Novak Djokovic - Jannik Sinner, duel de foc în sferturile de la Wimbledon

Aceasta a fost a 25-a victorie consecutivă obținută de Djokovic pe iarba londoneză și sârbul este la numai 3 meciuri distanță de al 4-lea triumf la rând la All England Club și al 7-lea în total. Următorul adversar va fi însă unul foarte dificil. Este vorba despre Jannik Sinner, care a făcut astăzi un meci mare împotriva lui Carlos Alcaraz, pe care l-a învins în 4 seturi.
Djokovic și Sinner s-au mai întâlnit o singură dată în circuit. Se întâmpla anul trecut, în turul secund de la Monte Carlo, când Nole se impunea în minim de seturi, scor 6-4, 6-2. Sinner este la abia a 3-a participare la Wimbledon (până în acest an nu câștigase niciun meci), astfel că Djokovic este mare favorit la calificarea în semifinale, însă lacunele apărute în jocul sârbului în unele momente din prima săptămână ridică oarecare semne de întrebare.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/07/03/3403630.jpg
US Open
Djokovic ar putea primi un ajutor nesperat! Congresul american cere primirea sârbului la US Open
06/08/2022 LA 07:55
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02