Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic e în turul 3 la Wimbledon! Campionul en-titre, victorie superbă pe central cu Kokkinakis

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 29/06/2022 la 19:15 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat fără nicio emoție în turul 3 la Wimbledon. Marele campion sârb l-a învins pe Kokkinakis în minimum de seturi, arătând un nivel de joc foarte ridicat.

Novak Djokovic, demonstrație de forță la Wimbledon! Nole, victorie clară cu Kokkinakis

Novak Djokovic, campionul en-titre de la Wimbledon, s-a calificat fără nicio emoție în turul 3 la All England Club, după ce l-a învins în minimum de seturi pe australianul de origine greacă, Thanasi Kokkinakis, cu scorul de 6-1, 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 3 minute de joc.
Față de primul meci, în care a pierdut un set în fața lui Soonwoo Kwon, Novak Djokovic a fost mult mai dezinvolt pe teren în fața lui Kokkinakis. Australianul a fost nevoit "să se predea" în fața marelui campion sârb după doar câteva game-uri scurse. Deși în setul 2 și-a ridicat nivelul, Kokkinakis nu i-a putut ține piept lui Nole, unul dintre cei mai buni tenismeni din istorie.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, calificare la pas în turul 3 la Wimbledon

Deși Kokkinakis ar fi putut intra mult mai bine în joc, Djokovic a fost peste tot pe teren și a produs într-adevăr un tenis de foarte bună calitate, demonstrând statutul de principal favorit al turneului. În turul al treilea, Novak Djokovic se va duela cu un alt sârb, cu favoritul numărul 25, Miomir Kecmanovic, care a trecut de chilianul Alejandro Tabilo în 4 seturi, scor 7-6 (4), 7-6 (3), 3-6, 6-3, după două ore și 57 de minute de joc.
"Sunt foarte fericit, mulțumesc tuturor pentru susținere. Sunt mulțumit de cum am jucat azi, l-am făcut pe Thanasi să muncească pentru fiecare punct, am jucat variat, serviciul m-a ajutat pentru că vântul a bătut, mai ales în setul 2. Dar pentru mine a fost o evoluție foarte bună. Sper să merg pe această linie și să progresez, sper să joc și mai bine. Nu te gândești la cifre sau recorduri când începi să joci tenis. Pasiunea e importantă, asta te face să continui. Nu trebuie să te gândești la asta când lucrurile nu merg bine. Sunt binecuvântat că sunt în această poziție", a spus Djokovic la interviul de după meci.
Din cele 20 de titluri de Grand Slam cucerite în carieră, Novak Djokovic a câștigat 6 la Wimbledon, în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019 și 2021. Sârbul e campion en-titre la All England Club, după ce anul trecut l-a învins în marea finală pe Matteo Berrettini în 4 seturi.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon 2022 - 29 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo