Novak Djokovic își continuă seria remarcabilă de succese la turneele de Grand Slam. Deși a pierdut primul set, sârbul l-a învins pe Matteo Berrettini în finala de la Wimbledo, scor 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3 și a cucerit al 3-lea titlu de Grand Slam consecutiv și al 20-lea al carierei.
La fel cum a procedat și după ce s-a impus la Roland Garros, sârbul a oferit un moment deosebit. Dacă la Paris liderul mondial i-a oferit racheta unui băiat care l-a încurajat pe tot parcursul meciului, astăzi o fetiță aflată în tribunele de la All England Club s-a bucurat de acest privilegiu.
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
17/09/2021 LA 09:16
Imediat după finalul meciului, Djokovic i-a înmânat acesteia una dintre rachetele sale, în ovațiile întregii arene. Evident, micuța fană a sârbului a fost vizibil emoționată.

Novak Djokovic, omagii pentru Federer și Nadal

Succesul de astăzi va rămâne unul istoric pentru sârb deoarece acesta a ajuns astfel la 20 de titluri majore câștigate în carieră, egalându-i pe eternii săi rivali, Rafael Nadal și Roger Federer.
Reacția lui Djokovic cu privire la această performanță a fost una demnă de un mare campion, sârbul recunoscând că rivalitatea cu ceilalți doi titani l-a ajutat enorm în carieră.
"Înseamnă că niciunul dintre noi 3 nu ne vom opri. Am vorbit despre asta mereu. Le mulțumesc mult lui Rafa Nadal și Roger Federer. Sunt legende ale sportului nostru, și sunt cei mai buni adversari pe care i-am întâlnit în cariera mea. Datorită lor sunt acum unde sunt, a trebuit mereu să îmbunătățesc jocul meu, fizic, mental, tactic. Ultimii 10 ani au fost incredibili. Nu ne vom opri aici.", a declarat Djokovic la interviul acordat la festivitatea de premiere.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
16/09/2021 LA 12:36
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
16/09/2021 LA 05:16