Două românce s-au duelat pentru marele trofeu la Wimbledon la categoria Under-14. Este vorba despre Alexia Ioana Tatu, favorita principală din turneul fetelor la această categorie, și Andreea Diana Soare, a cincea favorită. Vorbim de două sportive care ne fac să visăm și care ne dau speranța că tenisul mondial feminin are continuitate după rezultatele fenomenale pe care Simona Halep le-a obținut de-a lungul carierei.
Alexia Ioana Tatu (Buzău), aflată pe locul 1322 în clasamentul ITF al juniorilor, nu a înregistrat anul acesta nicio înfrângere, iar la Wimbledon a ajuns în finala Under-14 cedând un singur set. Sportiva noastră a trecut de Loftus (Marea Britanie) cu scorul de 6-1, 6-0, de Guillen (Australia) cu 6-2, 6-4, de Angel (Mexic) cu 3-6, 6-0, 10-2 și de Larraya Guidi (Argentina) cu 6-0, 6-3.
De partea cealaltă, Andreea Diana Soare (Medgidia) a fost invitată de organizatorii Wimbledon să participe la turneul U14 după finala pe care a jucat-o la "LTA Junior Internațional Roehampton". Ea a ajuns în finala de la Wimbledon cedând tot un singur set: le-a învins pe Stojsavljevic (Marea Britanie) cu 1-6, 6-4, 10-3, Das (Australia) cu 6-4, 6-4, Jadhav (India) cu 6-3, 6-2 și pe Britton (Marea Britanie) cu 6-0, 7-5.
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Prim set dramatic între Tatu și Soare, în finala Wimbledon U14

Specialiștii vedeau o finală cu o mare favorită, Alexia Tatu, iar aceasta și-a respectat statutul; a început în forță, reușind breakul devreme, dar Soare a revenit impresionant, de la 2-4, când se părea că prima manșă va fi tranșată de adversară. Mai mult, Soare a părut că e mai concentrată pe final de meci și a beneficiat de două mingi consecutive de set, la 6-5, pe serviciul Alexiei. Aceasta le-a salvat, grație unui serviu impresionant (a servit și cu peste 150 km/oră, uimitor pentru această vârstă). În tie-break, Tatu s-a impus ușor, la 2, la capătul unui set care a durat 55 de minute.
9 lovituri direct câștigătoare a reușit Tatu în primul set, cu 4 mai multe decât Soare.
Vădit afectată de modul în care a pierdut primul set, Soare a început extrem de ezitant manșa secundă, astfel că Tatu s-a desprins imediat la 2-0.
La 3-1, însă, Andreea a recuperat breakul cedat, la capătul unui game maraton, în care Tatu a pierdut din caza unei erori cu forehandul. Nici vorbă însă ca Alexia să se piardă cu firea, ea asumându-și în continuare foarte multe riscuri și trimițând lovituri câștigătoare impresionante. Deși s-a desprins la 5-2, partida nu a fost nici pe departe încheiată pentru că la 5-3, când Tatu a servit pentru meci, Soare a reușit iar rebreakul.
La 4-5, Andreea Diana a salvat o primă minge de meci a adversarei, dar nu a mai putut să facă față celei de-a doua mingi de meci. Tatu s-a impus, așadar, cu 7-6, 6-4, după o partidă care va rămâne în istoria turneului de U14, la Wimbledon.
2 ași și nicio dublă greșeală a fost statistica lui Tatu în finală. Ea a reușit 19 winners, față de doar 7 pentru oponentă. Soare a fost cea care a greșit mai mult (38 de neforțate față de cele 32 ale campioanei de la U14).
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24