Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John McEnroe nu e convins că Rybakina trebuia lăsată să joace la Wimbledon: "E rusoaică, nu?"

Alex Masgras

Publicat 10/07/2022 la 09:04 GMT+3

Elena Rybakina a câștigat primul său turneu de Grand Slam, după ce a învins-o pe Ons Jabeur în finala feminină de la Wimbledon. Născută la Moscova, Rybakina reprezintă Kazahstanul din anul 2018, dar prezența sa la Londra încă mai ridică semne de întrebare, după ce jucătorii din Rusia și Belarus au fost interziși la ediția din acest an.

Elena Rybakina, victoria carierei la Wimbledon! Kazaha a cucerit titlul după ce a învins-o pe Jabeur

Elena Rybakina este noua campioană de la Wimbledon, dar jucătoarea care reprezintă Kazahstanul nu se poate bucura în totalitate de titlul câștigat sâmbătă, în finala cu Ons Jabeur, din cauza întrebărilor legate despre interzicerea jucătorilor din Rusia și Belarus.
Născută la Moscova, Rybakina reprezintă din anul 2018 Kazahstanul, iar acest lucru i-a permis să participe la Wimbledon, după ce jucătorii din Rusia și Belarus au fost interziși, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.
John McEnroe, de 7 ori câștigător de Grand Slam, are în continuare semne de întrebare legate de participarea Elenei Rybakina la ediția din acest an, chiar și după încheierea turneului:
"Cred că este ciudat din cauza lucrurilor care s-au întâmplat. Nu vreau să intru în chestiuni politice, dar este rusoaică, nu? Este cam ciudat din cauza acestei situații în care nu le-a fost permis rușilor să joace", a spus John McEnroe pentru BBC.
Sue Barker, câștigătoarea din 1976 de la Roland Garros, a încercat să îi ia apărarea campioanei de la Wimbledon:
"Sunt o mulțime de jucători care își schimbă naționalitatea. Avem și noi unul, Cameron Norrie, născut în Africa de Sud și reprezintă Marea Britanie. A jucat la Jocurile Olimpice și în Billie Jean King Cup pentru Kazahstan", a fost replica lui Sue Baker.
Și Tracy Austin, dubla campioană de la US Open, a fost de partea Elenei Rybakina: "Cel mai bun exemplu este că reprezintă Kazahstanul de patru ani deja. Nu o face de anul trecut. Cred că a făcut-o pentru că avea nevoie de finanțare, era una dintre cele mai bune junioare din lume, dar nu avea fondurile necesare pentru a călători", a spus și Tracy Austin.
Citește și:

Elena Rybakina a fost întrebată despre Rusia și la conferința de presă

Chiar dacă ziua de sâmbăta a reprezentat cea mai importantă zi a carierei sale, Rybakina nu s-a putut bucura în totalitate de succesul său. La conferința de presă, jucătoarea de pe locul 23 WTA a fost întrebată, din nou, despre Rusia:
"Wimbledon a interzis accesul jucătorilor ruși în acest an din cauza îngrijorării legate de propaganda din Vladimir Putin. Evident, ești din Kazahstan, dar te-ai născut acolo și ai crescut în Rusia. Condamni războiul și acțiunile lui Putin?", a fost întrebarea unui jurnalist.
"Îmi pare rău, engleza mea nu este cea mai bună. Nu am înțeles a doua parte a întrebării. Din partea mea, pot spune doar că reprezint Kazahstan. Nu am ales locul în care m-am născut. Oamenii din Kazahstan au crezut în mine. Kazahstanul m-a sprijinit foarte mult. Chiar și astăzi am auzit atât de mult sprijin. Am văzut steaguri în tribune. Eu reprezint Kazahstanul de ani buni și la Jocurile Olimpice de asemenea, ceea ce a fost un vis devenit realitate. Așa că nu știu cum să-ți răspund, ce să-ți spun", a fost replica Elenei Rybakina.
La cei 23 de ani, Rybakina a cucerit primul său titlu la un turneu major, cea mai bună performanţă a sa de până acum fiind participarea în sferturi de finală la Roland Garros, în 2021. Născută la Moscova, ea s-a mutat în Kazahstan, obţinând cetăţenia în 2018. Kazaha câştigase două turnee WTA până acum, la Hobart (2020) şi cel de la Bucureşti (2019).
Marea finală de la Wimbledon, Novak Djokovic - Nick Kyrgios, va avea loc astăzi, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, de la ora 16:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo