Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

WIMBLEDON, ZIUA 7 LIVE BLOG. Se cunosc deja câte două sferturi de finală pe fiecare tablou

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 04/07/2022 la 00:42 GMT+3

Astăzi au avut loc primele meciuri din optimile Grand Slam-ului de la Wimbledon. Novak Djokovic s-a calificat fără mari probleme în sferturi, unde îl va întâlni pe Jannik Sinner, care l-a învins pe Carlos Alcaraz. La feminin, Tatjana Maria a oferit supriza zilei, învingând-o pe Jelena Ostapenko, după ce letona a ratat două mingi de meci.

Novak Djokovic lors de son 8e de finale contre Tim Van Rijthoven à Wimbledon 2022

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Novak Djokovic a închis în 4 seturi meciul cu Tim Van Rijthoven, scor 6-4, 4-6, 6-1, 6-2, după două ore și 39 de minute de joc. Pentru un loc în semifinale, sârbul în va înfrunta pe Jannik Sinner.
Așadar, se cunosc câte două sferturi de finală de pe fiecare tablou:
Feminin
  • Jule Niemeier - Tatjana Maria
  • Ons Jabeur - Marie Bouzkova
Masculin
  • David Goffin - Cameron Norrie
  • Novak Djokovic - Jannik Sinner
UPDATE | Djokovic a revenit în avantaj în duelul cu Van Rijthoven. Sârbul a câștigat categoric setul 3, scor 6-1, în numai 29 de minute.
UPDATE | Novak Djokovic are parte de un meci greu împotriva lui Tim Van Rijthoven. După ce sârbul a câștigat primul set cu 6-2, olandezul și-a ridicat nivelul și a egalat situația, adjudecându-și manșa secundă cu 6-4.
UPDATE | Ons Jabeur a învins-o pe Elise Mertens cu 7-6 (9), 6-4, la capătul a o oră și 48 de minute de joc și s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon. Tunisianca și-a egalat astfel cea mai bună performanță la Grand Slam-ul londonez, atinsă anul trecut, când a fost învinsă de Aryna Sabalenka.
În acest an, șansele lui Jabeur de a merge în semifinale și chiar finală sunt uriașe. În sferturi, aceasta o va întâlnie pe Marie Bouzkova (66 WTA), iar într-un eventual penultim act ar urma să joace cu învingătoarea duelului 100 german dintre Tatjana Maria (103 WTA) și Jule Niemeier (97 WTA).
În urma meciului de azi, Ons Jabeur a devenit jucptoarea cu cele mai multe victorii începând cu ianuarie 2021. Tunisianca a ajuns la 82 de succese (48 în 2021 și 34 în 2022), devansând-o pe Iga Swiatek, care are 81 de victorii de la startul sezonului precedent.
UPDATE | Jannik Sinner l-a învins în 4 seturi pe Carlos Alcaraz, scor 6-1, 6-4, 6-7 (8), 6-3 și s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon. Pentru un loc în semifinale, italianul va juca cu Novak Djokovic sau Tim Van Rijthoven, care se vor duela în ultimul meci al optimilor de pe jumătatea superioară de tablou.
picture

Rezumatul partidei Jannik Sinner - Carlos Alcaraz, câștigată de italian în 4 seturi

UPDATE | Meci dramatic pe terenul central de la Wimbledon. Jannik Sinner a câștigat primele două seturi ale duelului Alcaraz (6-1 și 6-4), dar a pierdut la tie-break manșa a 3-a, după ce a ratat două mingi de meci.
picture

Carlos Alcaraz, magnific! A salvat două mingi de meci contra lui Sinner și dramatismul continuă

UPDATE | David Goffin a câștigat un meci maraton cu Frances Tiafoe. Belgianul a câștigat în 5 seturi, scor 7-6 (3), 5-7, 5-7, 6-4, 7-5, după 4 ore și 36 de minute de joc, ceaa ce reprezintă cel mai lung meci de la această ediție de Wimbledon.
Astfel, Goffin ajunge pentru a 2-a oară în carieră în sferturile de finală la Wimbledon, după ce a atins această fază și în 2019, când a pierdut în fața lui Djokovic. Pentru un loc în semifinale, belgianul îl va întâlni pe Cameron Norrie, reprezentantul gazdelor, care l-a învins categoric pe americanul Tommy Paul, scor 6-4, 7-5, 6-4. Pentru britanic va fi primul sfert de finală la un Grand Slam în carieră.
UPDATE | Pe arena centrală a început ce mai așteptat meci al zilei, cel dintre Carlos Alcaraz și Jannik Sinner.

Jule Niemeier, la debutul său la Wimbledon, se califică în sferturi

O altă nemțoiacă, Jule Niemeier se califică și ea în premieră într-un sfert de finală de Mare Slam: 6-2, 6-4. La 22 de ani, Jule participă abia la al doilea Grand Slam din carieră. A pierdut în turul 1 la Roland Garros, iar acum ajunge în ”sferturi” la Londra.
Locul 97 WTA, Niemeier a trecut pe rând la Wimbledon de Wang Xiyu (China), Anna Kontaveit (Estonia), Lesia Tsurenko (Ucraina) și Heather Watson (Marea Britanie).

"Îmi cer scuze că am bătut o britanică!"

Jule Niemeier a câștigat simpatia publicului britanic prin declarațiile făcute la finalul partidei în care a învins-o pe Heather Watson.
"Vreau să îmi cer scuze că am învins o britanică azi, atmosfera a fost incredibilă, le mulțumesc celor care au venit să vadă meciul și să ne sprijine. Am avut emoții, dar când am intrat pe teren m-am simțit bine, am jucat punct cu punct, am mers bine. Sunt mândră de mine. Am jucat prima dată pe Terenul Central și sunt mulțumită de felul în care am evoluat", a declarat Niemeier.
"Am avut emoții, e un loc special. Înaintea meciului meu a avut loc acea festivitate de premiere, cu marii campioni. Nu am putut să mă uit, m-am concentrat pe meciul meu. Sunt onorată că am ajuns să joc și eu aici", a adăugat Jule.
În sferturile de finală, cele două surprinzătoare nemțoaice, Jule Niemeier și Tatjana Maria se vor întâlni între ele. Germania va avea sigur o reprezentantă în semifinale.
UPDATE: Frances Tiafoe a egalat situația la seturi cu David Goffin. A câștigat setul 2 cu 7-5, după ce-l pierduse pe primul la tie-break: 6-7 (3).

Thriller la Londra. Ostapenko a ratat două mingi de meci și a pierdut!

Jelena Ostapenko a fost trimisă acasă de nemțoaica Tatjana Maria, locul 103 mondial! A fost un meci incredibil în care letona a condus cu 7-5 și 5-4. La acest scor a avut două mingi de set și de meci, dar le-a ratat pe ambele.
Aflată la cel mai bun turneu al carierei, Tatjana Maria a întors soarta meciului într-un mod incredibil. Și-a adjudecat setul doi tot cu 7-5. Apoi, în decisiv, a dovedit multă stăpânire de sine și nervi tari. Tatjana Maria a reușit să facă breakul la 5-4, a servit pentru meci, pentru prima ei intrare în Top 8 într-un turneu de Mare Slam. Nu a reușit însă să concretizeze uriașa șansă. Ostapenko a câștigat gameul la 0 și a egalat la 5.
Thrillerul a continuat însă. Tatjana Maria a făcut din nou break la 5-5 și nu a mai ratat șansa de a câștiga. A fructificat a doua minge de meci și s-a impus cu 5-7, 7-5, 7-5. Un succes istoric! Tatjana Maria este mamă a două fetițe, prima Charlotte născută în 2013, a doua, Cecilia, pe 2 aprilie 2021!
UPDATE: Jule Niemeier câștigă primul set al meciului cu britanica Heather Watson. Meciul între două jucătoare care au ajuns cel mai departe în turneu, în acest sezon

A salvat două mingi de meci

Jelena Ostapenko a ratat două mingi de meci la scorul de 7-5, 5-4! Adversara sa, nemțoiaca Tajana Maria a arătat multă putere de revenire și a întors practic setul. Din acel moment a câștigat tot și a egalat situația la seturi: 7-5, 5-7! S-a intrat în decisiv.
UPDATE: David Goffin câștigă primul set al disputei cu frances Tiafoe. S-a ajuns în tie-break, acolo unde jucătorul aflat pe locul 58 mondial s-a impus cu 7-3.
UPDATE: Jelena ostapenko a câștigat primul set cu Tatjana Maria, 7-5. Nemțaoiaca a condus cu 3-1, dar letona a revenit și a făcut două breakuri în set.

Reacție memorabilă a lui Frances Tiafoe

Forțat să joace o minge din spatele terenului, în imediata apropiere a tribunelor, americanul Frances Tiafoe a avut o reacție memorabilă. El a început să dea noroc cu toții fanii din tribune, spre amuzamentul tuturor. A strâns mâna la patru persoane, unul chiar din rândul 2!

Ostapenko, favorită să ajungă în sferturi

Jelena Ostapenko, numărul 17 WTA, fostă semifinalistă la Wimbledin în 2018, este mare favorită să câștige disputa cu Tatjana Maria, nemțoaica aflată abia pe poziția 103 mondial. E prima dispută între cele două care se întâlnesc acum, pe terenul 1, în direct pe Eurosport 1.
Pe Eurosport 2 se joacă meciul de pe tabloul băieților între David Goffin și Frances Tiafoe.

Bouzkova se califică în sferturi după 7-5, 6-2 cu Caroline Garcia

Marie Bouzkova face turneul carierei și se califică în sferturi la Wimbledon. Ea a învins-o în primul meci al zilei pe Caroline Garcia din Franța.
Doar primul set a fost ceva mai echilibrat. Bouzkova s-a desprins 4-2, franțuzoaica a dat semne de revenire, dar în cele din urmă locul 66 mondial a trecut în avantaj, 1-0 la seturi, după 7-5. În setul 2, tot Bouzkova a impus ritmul. A făcut repede break și a pus capăt meciului după 6-2.
Profund emoționată, cu lacrimi în ochi, ea a spus la interviul de pe teren: "Nici nu știu ce să spun, sunt atât de fericită. Nu știu cum am ajuns aici. Punct cu punct, am luptat cât am putut de mult. E incredibil să fiu în ”sferturi”. Un vis. Am o echipă extraordinară în spatele meu, e mult de muncă la tenis, dar susținerea este mereu esențială. E prima dată când joc duminică, dar sunt fericită că am ajuns într-un asemenea moment”, a declarat Bouzkova.
”Lucrurile merg bine, parcă zbor, pur și simplu mă simt bine. Aștept cu nerăbdare meciul următor”, a adăugat cehoaica de 23 de ani. Ea va juca în sferturi cu învingătoarea partidei dintre Elise Mertens și Ons Jabeur.
UPDATE. Marie Bouzkova câștigă primul set cu Caroline Garcia, 7-5. Au fost 3 breakuri în primul set, 2-1 pentru cehoaică.

Federer a venit să vadă meciurile din ziua 7 la Wimbledon

Îmbrăcat la costum, campionul elvețian a venit la All England Club să asiste la meciurile de azi. De 8 ori câștigător al turneului londonez, Federer a ajuns în sferturile de finală la Wimbledon, anul trecut. Ultimul succes al său datează din 2017.
BOUZKOVA-GARCIA 5-5
Caroline Garcia a făcut, la rândul său breakul, a egalat la 5.
Bouzkova e considerată favorită și a început mai bine. A făcut break în primul game și conduce acum cu 3-1. Cehoaica servește foarte bine, își câștigă serviciile. E 4-2 acum.
Marie Bouzkova și Caroline Garcia primul meci al zilei, a început pe terenul 2. Cehoaica Bouzkova e pe locul 66 mondial, franțuzoaica 11 poziții mai sus.
Cele două s-au mai întâlnit o singură dată în circuit, tot pe iarbă. A câștigat Marie cu 6-3, 6-0!
Bouzkova (23 de ani) are în acest an un raport al victoriilor-înfrângerilor: 22-9. A câștigat în carieră 12 titluri ITF, dar niciunul WTA. A pierdut însă trei finale.
Garcia e mult mai experimentată. Are 8 titluri câștigate, unul în acest an, la Bad Hamborg, pe iarbă. A fost numărul 4 mondial în septembrie 2018 și este și o foarte bună jucătoare de dublu. A câștigat de două ori French Open alături de conaționala sa, Kristina Mladenovic.
Meciurile încep azi la ora 13:00. Marie Bouzkova și Caroline Garcia deschid balul pe terenul 2, dar meciurile cu adevărat tari se joacă mai pe seară.
E de văzut cum se va termina duelul celor mai tineri jucători de pe tabloul masculin, Sinner-Alcaraz, dar și întâlnirea dintre Elise Mertens și Ons Jabeur. Tunisianca e acum favorită 1 după ce poloneza Iga Swiatek a fost eliminată sâmbătă!

Se joacă duminica

Cunoscuți pentru conservatorismul lor și pentru regulile atipice, organizatorii de la Wimbledon au renunțat anul acesta, în turneu, la tradiționala pauză de la mijlocul turneului! Duminica, în prima săptămână de concurs, nu se juca niciun meci la Wimbledon, chiar daca programul este aglomerat.
Multi credea că această decizie era luată pentru a le oferi jucătorilor o zi de odihnă, însă în realitate lucrurile stăteau diferit.
Această traditie, de câteva decenii, era luată pentru a le oferi locuitorilor din zona Wimbledon o zi mai liniștită, departe de agitația adusă de acest turneu pe toată perioada sa.
Acum, e prima duminică în care s-a decis să se joace la Wimbledon.

Programul zilei la Wimbledon

Terenul 1, ora 15:00
  • Teliana Maria-Jelena Ostapenko
  • Cameron Norrie-Tommy Paul
  • Elise Mertens-Ons Jabeur
Terenul Central, ora 15:30
  • Heather Watson-Jule Niemeier
  • Jannik Sinner-Carlos Alcaraz
  • Novak Djokovic-Tim Van Rijthoven
Terenul 2, ora 13:00
  • Marie Bouzkova-Caroline Garcia
  • David Goffin-Frances Tiafoe
Heather Watson este la a 12-a participare la Wimbledon, dar e prima dată când ajunge în optimi de finală la un Grand Slam. Toate camerele de vederi o urmăresc la tot pasul acum pe britanica de 30 de ani care are o mare oportunitate de a ajunge în clubul select al ”Last Eight Club” de la Wimbledon. Va trebui să treacă de Jule Niemeier, o germancă de pe locul 97 mondial, care concurează pentru prima dată pe tabloul principal de la Wimbledon.
Ons Jabeur
O sportivă din Africa nu a câștigat niciodată Venus Rosewater Dish, trofeul care se acordă la Wimbledon fetelor. Ons Jabeur, favorita 3 din Tunisia, ar putea să rescrie istoria. Până acum, în turul 4, Ons nu a pierdut set și s-a calificat en-fanfare. Ea a pierdut doar 13 gameuri în șase seturi! Victoria asupra belgienei Elise Mertens ar duce-o aici în sferturi de finală pentru al doilea an la rând, pregătindu-o pentru ceea ce ar putea fi o cursă istorică la titlu.

Tim. Un prenume iubit la Londra. Acum e vorba despre Tim Van Rijthoven

Tim este un nume cu rezonanță pe terenurile de la All England Club. Martin Amis, un eseist britanic, a scris cu referire la Henman că "a fost prima ființă umană numită Tim care a realizat orice". De patru ori semifinalist la Wimbledon, britanicul Tim Henman a ținut ani la rândul aprinsă speranța britanicilor că un conațional va câștiga trofeul. În această zonă verde și violetă din sud-vestul Londrei, cert este că jucătorii numiți <Tim> au adus multă vervă și entuziasm pe iarbă.
Acum este vorba despre un olandez, Tim Van Rijthoven, care a primit invitație să joace la Londra. El îl va întâlni pe liderul mondial Novak Djokovic pentru un loc în sferturile de finală. Ultima înfrângere a lui Djokovic la Wimbledon datează din 2017, dar Van Rijthoven vine după o serie incredibilă de victorii pe iarbă. A început când i s-a dat un alt wildcard în turneul de acasă, de la 's-Hertogenbosch. A câștigat atunci cinci meciuri pentru a-și trece în cont primul titlu și acum și-a extins seria la opt victorii pe iarbă.
Va reapărea acum la Londra, acea scandare arhicunoscută: <Hai Tim>?

Meciul zilei și duelul tinereții: Sinner-Alcaraz

Italianul are 20 de ani, spaniolul 19. Amândoi sunt văzuți ca mari speranțe ale tenisului mondial. Urmași ai lui Djokovic, Federer sau Nadal.
Alcaraz este cea mai tânără prezență pe tabloul masculin, la 19 ani. Și al doilea cel mai tânăr după australianul Bernard Tomic în 2011 care a ajuns în această fază la Wimbledon. Oricine va câștiga dintre cei doi, va fi pentru prima oară în sferturi de finală. Ar putea apoi deveni cel mai tânăr campion la simplu masculin de la Boris Becker, neamțul triumfândla doar 18 ani, în 1986.
Drum identic cu French Open 2022
Carlos Alcaraz vine după cel mai bun meci al său pe iarbă împotriva neamțului Oscar Otte în turul al treilea la Wimbledon. Germanul a avut apariții consecutive în semifinale la Stuttgart și Halle, luna trecută, și câștigase șapte meciuri în acest an pe această suprafață. Dar spaniolul a trecut confortabil fără prea multă transpirație: 6-3, 6-1, 6-2.
La fel ca la French Open 2022, până acum la Wimbledonspaniolul a jucat un meci de cinci seturi și două seturi de trei, în drum spre optimile de finală . La Paris era unul dintre favoriții la ridicarea titlului, dar s-a chinuit pentru a face față presiunii și așteptărilor și a suferit o înfrângere dezamăgitoare împotriva lui Alexander Zverev în sferturile de finală.
Adolescentul iberic este acum relaxat și pare să joace cu mai multă libertate la Wimbledon. Nu există prea multe așteptări de la el la acest turneu având în vedere lipsa sa de experiență pe iarbă. El a jucat doar două meciuri pe această suprafață în cariera sa, înainte de 2022, ambele pierdute.
Primele victorii pe iarba londoneză
Ceea ce Jannik Sinner a realizat și continuă să realizeze în turneu anul acesta merită un credit masiv. S-a confruntat cu probleme la genunchi, a contractat coronavirus la începutul acestui an și a făcut schimbări în echipa sa de antrenori. În ciuda tuturor acestor obstacole a reușit să înregistreze 30 de victorii, cu doar cinci mai puține decât adversarul său Carlos Alcaraz.
În ceea ce era de așteptat să fie un meci greu împotriva lui John Isner, în runda a treia, s-a transformat într-o partidă câștigată lejer. Isner nu a beneficiat de nicio minge de break, iar Sinner a transformat două dintre cele patru șanse avute.
Numărul 13 mondial are un palmares negative în optimile de finală în turneele de Grand Slam, 2-3, dar acesta va fi primul său astfel de meci la Wimbledon. Și-a făcut debutul pe gazon în 2019, dar nu câștigase un meci la tabloul principal pe iarbă până în acest an!

Favoritul gazdelor

Cameron Norrie este cel mai bine clasat britanic în circuit, locul 12 ATP, dar nu a avut mari rezultate până acum la Wimbledon. Dar toate acestea sunt pe cale să se schimbe.
Este ultimul britanic rămas la simplu masculin, joacă pentru prima dată în runda a patra a unui Grand Slam și a câștigat ultima întîlnire direct împotriva adversarului de azi, americanul Tommy Paul. A fost 6-3, 6-3 în semifinalele turneului de la Delray Beach, în acest an.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo