Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ons Jabuer este prima finalistă de la Wimbledon 2022! A învins-o pe Tatjana Maria în trei seturi

Alex Masgras

Actualizat 07/07/2022 la 18:07 GMT+3

Ons Jabeur s-a calificat în prima finală de Grand Slam a carierei, după ce a trecut în semifinalele turneului de la Wimbledon de Tatjana Maria (103 WTA), scor 6-2, 3-6, 6-1.

Tunisia's Ons Jabeur reacts after winning the point against Germany's Tatjana Maria during their women's singles semi final

Credit imagine: Getty Images

Ons Jabeur s-a calificat în prima finală de Grand Slam a carierei! Jucătoarea din Tunisia a câștigat prima semifinală a zilei de pe terenul central de la Wimbledon în fața Tatjanei Maria din Germania, scor 6-2, 3-6, 6-1.
Meciul a început echilibrat, cu un game lung pe serviciul nemțoaicei, care a salvat și două mingi de break. Echilibrul s-a rupt însă în al treilea game al partidei, atunci când Jabeur a realizat primul break al setului. Cele mai echilibrate game-uri din primul set au fost pe serviciul Tatjanei Maria, dar aceasta a cedat iar la 4-2 pentru Jabeur. După al doilea break, jucătoarea din Tunisia nu a avut probleme și a închis setul cu un game alb, scor 6-2.
Citește și:

Ons Jabeur, prima finalistă de la Wimbledon 2022

În setul al doilea, lucrurile au stat total diferit. După ce a salvat două mingi de break la 1-1, Tatjana Maria a reușit break-ul în game-ul imediat următor, profitând de prima minge de break pe care a avut-o la dispoziție în semifinală. Din acest moment, cele două și-au făcut serviciul, iar după ce Maria a ratat o primă șansă de a închide setul pe serviciul la 5-2 pe serviciul lui Jabeur, jucătoarea din Germania și-a făcut serviciul și a trimis meciul în decisiv, scor 6-3.
Setul decisiv a început foarte bine pentru Jabeur. Tunisianca a început cu un game alb, după care a făcut un nou break. După doar 10 minute din setul al treilea, Jabeur conducea cu 3-0. În urma celui mai echilibrat game al decisivului, Jabeur a făcut al doilea break, iar în cele din urmă s-a impus cu 6-1 în decisiv.
"Nu știu ce să spun, este un vis devenit realitate, după atâția ani de muncă și de sacrificii. A meritat, dar mai am un meci.
M-a alergat mult astăzi, trebuie să îmi facă un grătar (n.r. râde). Am vrut să împart cu ea momentul de la sfârșit pentru că e o inspirație pentru multe jucătoare, a revenit în circuit după ce a făcut doi copii, nu știu cum a făcut lucrul acesta.
Sunt o tunisiancă mândră, cred că oamenii sunt plini de entuziasm în Tunisia. Încerc să îmi inspir conaționalii. Aș vrea să văd mai mulți juniori care pun mâna pe rachetă după ce văd meciurile mele", a declarat Jabeur după semifinala de astăzi.
După victoria din semifinalele de la Wimbledon, Jabeur ajunge pentru prima oară în cariera sa într-o finală de Grand Slam. Până acum, cele mai bune performanțe înregistrate de jucătoarea din Tunisia au fost două sferturi de finală (Australian Open 2020 și Wimbledon 2021).
În finala turneului feminin de la Wimbledon, Ons Jabeur o va întâlni pe câștigătoarea semifinalei dintre Simona Halep și Elena Rybakina.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo