Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Planurile lui Roger Federer pentru revenirea pe terenul de joc

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/06/2022 la 11:59 GMT+3

Departe de competiții de aproape un an, Roger Federer a împărtășit informații despre starea sa de spirit și strategia de viitor, în timp ce se pregătește pentru revenirea în septembrie.

Roger Federer

Credit imagine: Getty Images

Roger Federer, campion de 20 de ori în turneele de Grand Slam, spune că nu aborda un program greoi când se va întoarce pe teren, moment planificat pentru sfârșitul acestui an.
Marele campion elvețian (40 ani) nu a mai jucat în circuitul ATP de la eliminarea din sferturile de finală la Wimbledon anul trecut. La scurt timp, Federer a suferit a treia operație la genunchi. În ultimele luni, el a lucrat pentru recuperare, și-a vindecat în mare măsură genunchiul, iar în septembrie va reveni pe teren, la Cupa Laver. Primul turneu ATP ar urma să-l joace la Basel în octombrie, la Swiss Indoors.

Planurile lui Roger Federer pentru revenirea pe terenul de joc

Într-un interviu acordat presei elvețiene, când a fost întrebat dacă familia lui îl va însoți la turnee, Federer a spus că nu intenționează să joace 20 de turnee pe an și, prin urmare, situația ar trebui să fie mai gestionabilă.
"Este o problemă (n.r. despre copii, dacă îi va lua în turnee) pe care mi-ar plăcea să o înfrunt. Pentru că asta ar însemna că totul merge bine cu genunchiul și revenirea", a spus Federer, citat de Tennis Majors.
Elvețianul a adăugat că nu va juca multe turnee pe an și locația turneului va juca, de asemenea, un rol important în privința deplasării alături de copii: "Știu că copiii mei ar fi bucuroși să revadă anumite locuri. Fie că este Londra sau Miami."
Nu este prima dată în ultimele săptămâni când Federer vorbește despre planurile sale de revenire. Într-un interviu acordat luna trecută, Federer a spus că așteaptă cu nerăbdare revenirea sa, în timp ce așteaptă aprobarea medicului său pentru a face totul la antrenament.
"Aștept aprobarea medicilor. Sunt gata să dau totul din nou. Mă simt ca un cal de curse care își zgârie boxa și vrea să concureze. În această vară sper să pot da drumul la antrenamente. Aștept cu nerăbdare să vin acasă seara, după o zi grea de antrenament și să fiu complet epuizat."
Federer a mai spus că a fost inspirat de victoria neașteptată a rivalului istoric, Rafael Nadal, la Australian Open, după ce a ratat ultimele luni din 2021:
"Absolut. Este incredibil cum te inspiră cineva atunci când revine după probleme de sănătate. Rafa și cu mine vorbim la telefon din când în când, vorbim mult. Știam că nu se descurcă grozav, dar când a reușit în orice condiții, m-am bucurat cu adevărat pentru el. Efortul este imens. Astăzi, doar pregătirea pentru un meci durează multe ore."
Din cauza inactivității, Federer a coborât pe locul 50 în cel mai recent clasament mondial și va ieși complet din ierarhia ATP după turneul de Grand Slam de la Wimbledon, care va debuta pe 27 iunie, în direct pe Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo