Elena Rybakina, sportivă născută la Moscova, a trecut de Ons Jabeur cu scorul de 3-6, 6-2, 6-2, după o oră și 50 de minute de joc și a cucerit titlul la Wimbledon, primul din istoria Kazahstanului. Deși s-a născut În Rusia, Rybakina a primit acceptul să concureze, deoarece a început în urmă cu 4 ani să reprezinte Kazahstanul.
Rybakina a luat decizia de a schimba țara pe care o reprezintă pentru a primi mai multe fonduri și a declarat în repetate rânduri că este fericită să își reprezinte țara de adopție. Asta nu i-a oprit pe oficialii ruși din tenis să-și atribuie victoria uimitoare a Elenei Rybakina pe iarba de la All England Club.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Prima antrenoare a Elenei Rybakina cere ca rușii să nu fie învinuiți pentru plecarea sportivei în Kazahstan

Prima antrenoare a Elenei Rybakina, Evgenia Kulikovskaia, consideră că Federația Rusă de Tenis nu ar trebui să fie învinuită pentru plecarea jucătoarei de tenis în Kazahstan: "Lena ar trebui să i se permită să joace și să fie lăsată în pace. Timp de șapte ani a fost treaba noastră, școala a creat condițiile, am lucrat mult cu ea. La vârsta de 18 ani, Kazahstanul a ajutat-o și este complet greșit să dăm vina pe FTR aici. Au fost alte jucătoare care au stat deasupra ei în clasament.
Ar fi trebuit să spun că nu vă vom da finanțare, dar o vom da pe Elena? Mulțumesc foarte mult Kazahstanului că i-a dat ocazia să joace. Îi mulțumesc lui Shamil Anvyarovici Tarpishchev că nu a pus bețe în roate, ci a acționat cu onestitate. Ea nu spune că nu ne cunoaște. Ea este recunoscătoare Rusiei și Kazahstanului", a declarat Kulikovskaia la Match TV.
Wimbledon
Agasată de întrebările despre Rusia, Rybakina a recurs la un "gest extrem"! Ce a făcut kazaha
14/07/2022 LA 09:31
Wimbledon
Rybakina "le închide ușa în nas" rușilor, după triumful de la Wimbledon! Anunțul venit din Kazahstan
12/07/2022 LA 10:34