Elena Rybakina e noua campioană de la Wimbledon, după ce sportiva născută la Moscova a trecut de Ons Jabeur cu scorul de 3-6, 6-2, 6-2, după o oră și 50 de minute de joc.Deși s-a născut la Moscova, Rybakina a primit acceptul să concureze, deoarece a început în urmă cu 4 ani să reprezinte Kazahstanul. Victoria ei este istorică, deoarece este prima jucătoare din Kazahstan care câștigă un titlu de Grand Slam.
Rybakina a luat decizia de a schimba țara pe care o reprezintă pentru a primi mai multe fonduri și a declarat în repetate rânduri că este fericită să își reprezinte țara de adopție. Totuși, asta nu i-a oprit pe oficialii ruși din tenis să-și atribuie victoria uimitoare a Elenei Rybakina pe iarba de la All England Club.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Șeful Federației Ruse de Tenis nu se lasă: " Rybakina e produs al școlii de tenis din Rusia!"

Shamil Tarpischev, șeful Federației Ruse de Tenis, a răspuns Federației de Tenis din Kazahstan, care a declarat că meritul RTF în succesul Elenei Rybakina este minim: "Este o declarație fără sens - care este rostul? Ea a lucrat cu noi de la vârsta de șase ani până la 18 ani - care sunt meritele minime? Este doar o tragere de mânecă. Nu vreau să vorbesc acum despre Kazahstan, dar ea este un produs al școlii noastre.
Nu ar fi existat la acest nivel dacă nu exista școala de tenis rusă. Nu știm cine are nevoie de aceste discuții. Am spus lucrurilor pe nume. Nu mă cert dacă e bine sau nu că a făcut schimbarea. Este clar că este produsul școlii noastre. Nimeni nu poate nega acest lucru. Există un material faptic pe care îl dau. Atunci să creadă ce vor. Nu mă mai deranjează, indiferent cât de mult se umflă ei în pene", a transmis Tarpischev.
Wimbledon
Agasată de întrebările despre Rusia, Rybakina a recurs la un "gest extrem"! Ce a făcut kazaha
14/07/2022 LA 09:31
Wimbledon
Prima antrenoare a Elenei Rybakina risipește misterul din scandalul Rusia–Kazahstan, după Wimbledon
12/07/2022 LA 15:03