Elena Rybakina, sportivă născută la Moscova, a trecut de Ons Jabeur cu scorul de 3-6, 6-2, 6-2, după o oră și 50 de minute de joc și a cucerit titlul la Wimbledon, primul din istoria Kazahstanului. Deși s-a născut În Rusia, Rybakina a primit acceptul să concureze, deoarece a început în urmă cu 4 ani să reprezinte Kazahstanul.
Rybakina a luat decizia de a schimba țara pe care o reprezintă pentru a primi mai multe fonduri și a declarat în repetate rânduri că este fericită să își reprezinte țara de adopție. Asta nu i-a oprit pe oficialii ruși din tenis să-și atribuie victoria uimitoare a Elenei Rybakina pe iarba de la All England Club.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Rybakina a dat uitării Rusia! Gestul superb pe care vrea să-l facă pentru tenisul din Kazahstan

În repetate rânduri, șeful Federației Ruse de Tenis a spus în ultimele zile că aportul Kazahstanului este minim în succesul Elenei Rybakina, însă sportiva are de gând să-și răsplătească țara de adopție. Mai exact, Rybakina are de gând să doneze o bună parte din premiul de la Wimbledon către diferite cluburi de juniori din Kazahstan.
Vicepreședintele Federației de Tenis din Kazahstan, Yuri Polsky, a declarat că Elena Rybakina, campioana de la Wimbledon, a refuzat premiul pe care l-ar putea primi pentru acest titlu din partea kazahilor: "Am vrut să o încurajăm financiar pe Elena, dar ea a refuzat. Mai mult, ea vrea să doneze o parte din premiul în scopuri caritabile și să susțină juniorii din Republica Kazahstan", a declarat Polsky într-un interviu pentru Match TV.
Wimbledon
Agasată de întrebările despre Rusia, Rybakina a recurs la un "gest extrem"! Ce a făcut kazaha
14/07/2022 LA 09:31
Wimbledon
Prima antrenoare a Elenei Rybakina risipește misterul din scandalul Rusia–Kazahstan, după Wimbledon
12/07/2022 LA 15:03