Simona Halep a ratat calificarea în finala de la Wimbledon, după ce a pierdut în două seturi contra Elenei Rybakina. Kazaha a jucat un tenis încântător și s-a impus cu un dublu 6-3, după numai o oră și 17 minute de joc.
Diferența s-a făcut în special la servici. Românca a făcut 9 duble greșeli și a câștigat numai 38% mingile jucate cu serviciul doi. Rybakina a taxat-o pentru acest lucru și a fost imperială la serviciu, Simona reușind un singur break.

Simona Halep: "Cu siguranță dacă aș fi avut un serviciu mai bun astăzi, ar fi fost mai bine"

Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
ACUM O ORĂ
Experții Eurosport, Mats Wilander și Alex Corretja, au punctat la final că serviciul slab al Simonei a fost un punct cheie al partidei, iar de aceeași părere a fost și sportiva noastră. Fără a anula din meritele adversarei, Simona a spus că ar fi avut o șansă în plus dacă serviciul i-ar fi funcționat. De asemenea, oboseala acumulată în ultima vreme a contribuit și ea la evoluția mai slabă de azi.
"Chiar cred că Rybakina a jucat foarte bine. A fost un nivel ridicat din partea ei. Azi nu am fost suficient de bună. Da, tot meritul ei pentru meciul pe care l-a jucat. Poate dacă serveam un pic mai bine era diferit. M-am îmbunătățit mult în serviciul meu în ultimele trei luni, dar astăzi simt că m-am întors la cel vechi. Am făcut multe greșeli duble și am servit prea moale.Cu siguranță dacă aș fi avut un serviciu mai bun astăzi, ar fi fost mai bine.
Nu am nicio explicație pentru că am servit atât de slab, dar se întâmplă. Am avut trei luni de schimbare a lucrurilor, așa că probabil că am nevoie de mai mult timp să le repar și să le păstrez în fiecare zi.Astăzi probabil am fost puțin obosită și nu a funcționat.
Cu siguranță nivelul ei a fost foarte ridicat astăzi. Ea a jucat foarte bine. A fost foarte solidă, consecventă, nu a scăzut nivelul.Dar nu am făcut mare lucru să contracarez jocul ei. Cumva cred că i-am dat mingile perfecte să-și facă jocul, să se simtă confortabil pe teren.Dar, după cum am spus, tot meritul pentru ea. Ea a meritat să câștige astăzi prin felul în care a jucat", a spus Simona la conferința de presă.
Eșecul de azi este unul dureros pentru Simona, mai ales că era favorită, dar sportiva noastră trebuie să țină capul sus. A făcut un turneu bun, ceea ce îi poate da speranțe că va reuși rezultate notabile în restul sezonului, la turneele din SUA, culminând cu US Open.
National Bank Open
Simona Halep va juca semifinala de la Toronto cu Jessica Pegula, numărul 7 mondial
ACUM 10 ORE
National Bank Open
Halep continuă ascensiunea în ierarhia WTA! Ce loc ocupă după calificarea în semifinale la Toronto
ACUM 11 ORE