Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep a explicat eșecul cu Rybakina, de la Wimbledon! Ce crede că putea face mai bine

Nicu Savin

Actualizat 07/07/2022 la 21:02 GMT+3

Simona Halep a pierdut în două seturi contra Elenei Rybakina în semifinalele de la Wimbledon. La final, sportiva noastră a admis că adversara a jucat un tenis de un nivel înalt și a subliniat că ar fi avut o șansă reală numai dacă ar fi fost mai solidă la serviciu, capitol la care a progresat în ultima vreme, dar astăzi a clacat complet.

Simona Halep, vis spulberat la Wimbledon! Elena Rybakina va juca finala cu Ons Jabeur sâmbătă

Simona Halep a ratat calificarea în finala de la Wimbledon, după ce a pierdut în două seturi contra Elenei Rybakina. Kazaha a jucat un tenis încântător și s-a impus cu un dublu 6-3, după numai o oră și 17 minute de joc.
Diferența s-a făcut în special la servici. Românca a făcut 9 duble greșeli și a câștigat numai 38% mingile jucate cu serviciul doi. Rybakina a taxat-o pentru acest lucru și a fost imperială la serviciu, Simona reușind un singur break.

Simona Halep: "Cu siguranță dacă aș fi avut un serviciu mai bun astăzi, ar fi fost mai bine"

Experții Eurosport, Mats Wilander și Alex Corretja, au punctat la final că serviciul slab al Simonei a fost un punct cheie al partidei, iar de aceeași părere a fost și sportiva noastră. Fără a anula din meritele adversarei, Simona a spus că ar fi avut o șansă în plus dacă serviciul i-ar fi funcționat. De asemenea, oboseala acumulată în ultima vreme a contribuit și ea la evoluția mai slabă de azi.
"Chiar cred că Rybakina a jucat foarte bine. A fost un nivel ridicat din partea ei. Azi nu am fost suficient de bună. Da, tot meritul ei pentru meciul pe care l-a jucat. Poate dacă serveam un pic mai bine era diferit. M-am îmbunătățit mult în serviciul meu în ultimele trei luni, dar astăzi simt că m-am întors la cel vechi. Am făcut multe greșeli duble și am servit prea moale.Cu siguranță dacă aș fi avut un serviciu mai bun astăzi, ar fi fost mai bine.
Nu am nicio explicație pentru că am servit atât de slab, dar se întâmplă. Am avut trei luni de schimbare a lucrurilor, așa că probabil că am nevoie de mai mult timp să le repar și să le păstrez în fiecare zi.Astăzi probabil am fost puțin obosită și nu a funcționat.
Cu siguranță nivelul ei a fost foarte ridicat astăzi. Ea a jucat foarte bine. A fost foarte solidă, consecventă, nu a scăzut nivelul.Dar nu am făcut mare lucru să contracarez jocul ei. Cumva cred că i-am dat mingile perfecte să-și facă jocul, să se simtă confortabil pe teren.Dar, după cum am spus, tot meritul pentru ea. Ea a meritat să câștige astăzi prin felul în care a jucat", a spus Simona la conferința de presă.
Eșecul de azi este unul dureros pentru Simona, mai ales că era favorită, dar sportiva noastră trebuie să țină capul sus. A făcut un turneu bun, ceea ce îi poate da speranțe că va reuși rezultate notabile în restul sezonului, la turneele din SUA, culminând cu US Open.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo