Simona Halep s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, miercuri, după ce a învins-o pe americanca Amanda Anisimova cu 6-2, 6-4. La mijlocul setului secund, tânăra adversară a sportivei noastre a avut un moment în care a părut că va capota. La pauza dintre gameuri, Amanda și-a găsit cu greu liniștea, conștientă că nu are nicio șansă să mai revină în meci, dar și din cauza faptului că jocul nu îi funcționa cum voia.
Întrebată despre momentul delicat prin care a trecut Anisimova, Halep a menționat că nu a urmărit-o și, ca atare, nu a știut că aceasta trece printr-o situație atât de delicată. Totul e generat de emoțiile uriașe date de o confruntare de asemenea importanță, iar Simo și-a exprimat convingerea că, în viitor, sportiva din SUA va gestiona mult mai bine asemenea provocări.
"Nu am văzut-o și nu urmăresc niciodată ce face adversara în pauze. Sunt concentrată pe mine, pe ce am de făcut. Dar îmi pot imagina că e extrem de emoționant pentru jucătoarele cu mai puțină experiență să joace pe central, într-un sfert de finală de Wimbledon. E un turneu super-special, cu o mare încărcătură, emoțiile sunt mari. Nu o cunosc pe Amanda foarte bine, dar și eu am trecut prin asemenea emoții cu mulți ani în urmă. Nu e ușor să le gestionezi. Dar vorbim despre niște emoții pe care, când privești în urmă, vrei să le ai. Cu siguranță că data viitoare le va putea gestiona mai bine", a spus Halep în conferința de presă.
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Halep a avut încredere totală în jocul ei, chiar și când Anisimova a început să joace perfect

Halep a avut în setul secund 5-1, dar americanca s-a apropiat ameninţător la 5-4, având trei şanse la rând de 5-5. Simona a revenit de la 0-40 în ultimul game, reuşind în cele din urmă să încheie conturile (6-4). Simo are atât de multă încredere în propriile forțe încât nu a vrut să accepte că adversara poate reintra în meci. Un setup mental caracteristic marilor campioni, care cu siguranță a ajutat-o enorm să ajungă din nou în semifinalele unui Grand Slam.
"Nu a fost ușor deloc, am simțit că a început să joace ca și cum nu s-ar mai fi gândit că are ceva de pierdut. Fiecare minge a fost foarte grea, a lovit cu o putere incredibilă. Dar am refuzat să accept că poate reveni la 5-5, chiar și la 0-40 am crezut în mine. M-am și auto-motivat, mi-am dat singură un impuls, astfel încât să închid 6-4. Am crezut cu tărie că pot termina", a mai spus Halep.
Românca are acum 3-1 în meciurile directe cu Anisimova, pe care a întrecut-o recent la Bad Homburg, pe iarbă, cu 6-2, 6-1, în sferturi. Americanca a câştigat primul lor duel, în 2019, în sferturi la Roland Garros, cu 6-2, 6-4, iar Halep şi-a luat revanşa un an mai târziu, în turul al treilea al Openului Franţei, cu 6-0, 6-1.
Simona Halep şi-a asigurat un cec de 535.000 de lire sterline, iar în penultimul act o va înfrunta pe kazaha Elena Rybakina. Semifinala dintre cele două are loc azi, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, în jurul orei 17:00.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24