Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep nu o sperie pe Rybakina! Aceasta a indicat unde va fi cheia semifinalei de la Wimbledon

Nicu Savin

Publicat 06/07/2022 la 20:28 GMT+3

Simona Halep o va întâlni pe Elena Rybakina în semifinale la Wimbledon. Sportiva din Kazakhstan a admis că va juca împotriva unei mari campioane, dar este încrezătoare, subliniind că serviciul său ar putea face diferența.

Simona Halep - Amanda Anisimova, meciul care ne face să visăm! Românca e în semifinale la Wimbledon

Simona Halep continuă să facă un turneu perfect la Wimbledon, românca avansând în semifinale fără să piardă set. Ultima sa "victimă" a fost Amanda Anisimova, pe care a învins-o în puțin peste o oră de joc, scor 6-2, 6-4.
Pentru un loc în finală, Simona va juca împotriva Elenei Rybakina, care a trecut Ajla Tomljanovic, scor 4-6, 6-2, 6-3, după un meci care a durat aproape două ore.
La conferința de presă de după meci, Simona a spus că se așteaptă la un meci greu, deoarece Rybakina are un serviciu solid. Jucătoarea de 23 de ani care reprezintă Kazakhstanul a subliniat același lucru, spunând că va încerca să profite de avantajul serviciului contra Simonei. În același timp, Rybakina a recunoscut că Simona este o mare campioană și o mare luptătoare, dând exemplu ultimele întâlniri directe, câștigate greu de româncă.
"O să încerc să fac tot ce pot, să încerc să mă bucur pentru că joc împotriva unei mari campioane. Am avut bătălii grele înainte. Cred că în acest joc cheia va fi serviciul meu, jocul agresiv. Ea este o mare campioană. Se mișcă foarte bine, citește foarte bine jocul. Încerc doar să fac tot posibilul, să mă concentrez pe lucruri pe care le pot controla: serviciul meu, loviturile mele, emoțiile.
Da, au fost meciuri foarte dure în trecut. Îmi amintesc că la Dubai am pierdut în tiebreak-ul din decisiv, am fost foarte aproape. Și la US Open la fel, acolo am fost puțin accidentată. Până la urmă știu doar că trebuie să joc până la final pentru că ea este o luptătoare grozavă. Indiferent de scor, trebuie să mă concentrez pe jocul meu, pe planul meu. Trebuie să fiu mai stabilă și, de asemenea, încrezătoare în unele momente", a spus Rybakina la conferința de presă.
Citește și:

Simona Halep - Elena Rybakina, în semifinale la Wimbledon

Simona Halep și Elena Rybakina s-au mai întâlnit de 3 ori în circuit, românca având avantaj de 2-1 la meciurile directe. Primul deul i-a revenit Rybakinei, la Wuhan, în 2019, când Simona a fost nevoită să se retragă la 5-4 pentru adversară în primul set.
Ultimele două meciuri directe au fost foarte disputate, dar Simona s-a impus de fiecare dată în decisiv: în finala de la Dubai, din 2020, respectiv în turul 3 de la US Open, anul trecut.
Elena Rybakina va juca în premieră într-o semifinală de Grand Slam. Cel mai bun rezultat al ei la turneele majore până acum a fost sferturl de finală de la Roland Garros 2021. În acest sezon, Rybakina a început cu o finală jucată la Adelaide, pierdută cu Ash Barty, dar apoi nu a mai avut rezultate notabile, un sfert de finală la Indian Wells fiind rezultatul de referință. La primele două Grand Slam-uri din acest an, sportiva de 23 de ani s-a oprit în turul doi la Australian Open și în turul 3 la Roland Garros.
Meciul dintre Simona Halep și Elena Rybakina va avea loc joi, în jurul orei 17:00, după prima semifinală, care le va aduce față în față pe Ons Jabuer și Tatjana Maria.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo