Simona Halep - Paula Badosa se anunță un meci extrem de spectaculos, în optimile de finală de la Wimbledon. Ambele jucătoare au ajuns în această fază a competiției fără să piardă set: Badosa le-a învins pe Louisa Chirico, Irian Bara și Petra Kvitova, în timp ce Simona a trecut lejer de Karolina Muchova, Kirsten Flipkens și Magdalena Frech.
Simona a ajuns la 10 victorii consecutive pe iarba de la Wimbledon și are o șansă reală să cucerească din nou trofeul, mai ales după eliminarea Igăi Swiatek. Totuși, testul numit Paula Badosa va fi unul dificil, chiar dacă iberica nu este o specialistă pe iarbă (a mai ajuns o singură dată în optimi la Wimbledon, în 2021).
Simona Halep și Paula Badosa s-au mai întâlnit o singură dată, chiar în acest an, la Madrid. Românca i-a lăsat acolo doar patru game-uri, reușind să se impună cu 6-3, 6-1. După meciul din turul 3 de la Wimbledon, Badosa și-a amintit de acea partidă și a menționat că speră ca Halep să nu repete acea evoluție, care a fost una perfectă.
Western & Southern Open
Simona Halep, la loc de cinste în istorie! Performanța uimitoare reușită de româncă
ACUM 10 ORE

Simona Halep - Magdalena Frech 6-4, 6-1, în turul 3 la Wimbledon. Rezumatul meciului

Citește și:

Simona Halep, considerată favorită în fața Paulei Badosa, la Wimbledon

Duelul dintre Simona Halep și Paula Badosa a fost prefațat de specialiștii americani de la Sportskeeda, iar concluzia este una clară: românca are toate atuurile să câștige și o va face în 3 seturi. Badosa trebuie să facă un meci perfect pentru a spera la victorie, dar experții au subliniat că în fața Simonei acest lucru este mai greu de spus decât de făcut.
"Simona Halep are un avans de 1-0 față de Paulo Badosa, după ce a învins-o pe iberică cu 6-3, 6-1 la Madrid, la începutul acestui an.Având în vedere că ambele au evoluat bine până acum la Wimbledon, acest meci are toate elementele unui clasic.
După ce a învins-o pe Petra Kvitova, Paula Badosa va fi plină de încredere în acest meci. Ea și-a păstrat luciditatea și a rezistat în fața ofensivei jucătoarei din Cehia, care a reușit 24 de lovituri câștigătoare. Cu toate acestea, are nevoie de îmbunătățiri la două capitole cheie în disputa cu Simona Halep: procentul la primul serviciu (a fost doar 59% în meciul cu Kvitova) și conversia punctelor de break (2/9).
Fiind într-o revenrie genială, Halep nu va ezita să atace pe al doilea serviciu al Badosei, dacă aceasta va începe să rateze primul serviciu. Românca este foarte experimentată pe iarbă și are un joc complex, care se potrivește suprafeței.
Viteza ei și mișcarea îi va oferi un avantaj față de Badosa în duelul lor. Halep este mult mai ofensivă, ceea ce a fost evident din cele 24 de câștigătoare pe care le-a reușit împotriva Magdalenei Frech în cel mai recent meci al său. De asemenea, ea a făcut 21 de incursiuni la fileu, reușind să câștige 14 dintre acele puncte. Probabil va încerca să avanseze și contra Badosei ori de câte ori are ocazia.
Singura modalitate de a o opri pe Halep este să o scoți din teren prin servicii la exterior și să reușești imediat lovituri câștigătoare. Acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut pentru Badosa, având în vedere experiența ei limitată pe iarbă.
Pronostic - Simona Halep va câștiga în 3 seturi", au scris experții de la sportskeeda.com.
Meciul dintre Simona Halep și Paula Badosa va fi al doilea al zilei pe terenul central și va începe în jurul orei 17:30, după duelul dintre Nick Kyrgios și Brandon Nakashima. Partida va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/07/03/3403630.jpg
Tenis
Simona Halep s-a retras de la Cincinnati, înaintea duelului din turul secund cu Veronika Kudermetova
ACUM 12 ORE
Western & Southern Open
Ora de start a meciului dintre Halep și Kudermetova, din turul 2 al turneului de la Cincinnati
ACUM 16 ORE