Wimbledon 2022 va marca o premieră în tenisul feminin, deoarece în finală va fi cel puțin o jucătoare care nu a mai atins niciodată această fază a competiției la un turneu major. Înaintea optimilor, Simona Halep și Jelena Ostapenko erau singurele jucătoare rămase în concurs care câștigaseră măcar un Grand Slam, dar letona a fost astăzi eliminată surprinzător de Tatjana Maria (103 WTA).
Nemțoaica va juca în sferturi cu a ei conațională, Jule Niemeier (97 WTA), care a trecut în două seturi de reprezentanta gazdelor, Heather Watson. Astfel, vom avea parte de o semifinalistă cu un clasament extrem de slab, dar surprizele nu se opresc aici.
Western & Southern Open
Simona Halep, la loc de cinste în istorie! Performanța uimitoare reușită de româncă
ACUM 9 ORE
Pe aceeași jumătate de tablou s-a calificat deja în sferturi Marie Bouzkova (66 WTA), care a învins-o categoric pe Caroline Garcia. Adversara sa din runda următoare va fi Ons Jabeur (2 WTA) sau Elise Mertens (31 WTA), cele mai cunoscute jucătoare de pe această parte de tablou.
Deși cu rezultate notabile în carieră, niciuna dintre ele nu a ajuns vreodată în finala unui Grand Slam. De altfel, Elise Mertens este singura jucătoare de pe această jumătate care a ajuns măcar într-o semifinală de turneu major (Australian Open 2018).
Sferturile de finală pe jumătatea inferioară
  • Tatjana Maria - Jule Niemeier
  • Marie Bouskova - Ons Jabeur / Elise Mertens
Citește și:

Simona Halep, singura jucătoare rămasă în concurs cu titluri de Grand Slam în palmares

După eliminarea Jelenei Ostapenko, Simona Halep a rămas singura jucătoare rămasă în competiție care a câștigat cel puțin o dată un titlu de Grand Slam. Niciuna dintre celelalte sportive nu au jucat nici măcar o finală la un turneu major.
Dacă pe partea inferioară doar Mertens are semifinală la un Grand Slam, pe jumătatea Simonei mai este în această situație și Amanda Anismova, care a ajuns în careul de ași la Roland Garros 2018. În rest, Paula Badosa, adversara Simonei din optimi, Ajla Tomljanovic, Alize Cornet, Elena Rybakina sau Petra Martic au ajuns maxim în sferturi la un turneu important, fiecare doar o singură dată.
De altfel, Simona le surclasează clar pe celelalte competitoare la capitolul experiență în fazele finale ale turneelor de Grand Slam. La ediția actuală de la Wimbledon, Simona tocmai a bifat a 22-a prezență în săptămâna a doua la un turneu major. Ea conduce detașat topul, fiind urmată la 10 lungimi distanță de belgianca Elise Mertens, cu 12 prezențe.
Apoi, toate celelalte jucătoare, au numărul de calificări în partea a doua a turneelor de Mare Slam formată dintr-o singură cifră: Alize Cornet 7, Ons Jabeur, Paula Badosa și Amanda Anisimova câte 5, Elena Rybakina și Alja Tomljanovic câte 3.
Am avut și cinci debutante în săptămâna a doua: Marie Bouzkova, Jule Niemeier, Harmony Tan, Heather Watson și Tatjana Maria.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Simona Halep s-a retras de la Cincinnati, înaintea duelului din turul secund cu Veronika Kudermetova
ACUM 11 ORE
Western & Southern Open
Ora de start a meciului dintre Halep și Kudermetova, din turul 2 al turneului de la Cincinnati
ACUM 15 ORE