Amanda Anisimova a obținut calificarea în sferturile de finală a turneului de la Wimbledon. Americanca de 20 de ani a învins-o în optimi pe Harmony Tan, jucătoarea care a eliminat-o pe Serena Williams. Anisimova a câștigat partida în două seturi, scor 6-2, 6-3, după o oră și un sfert de joc.
În primul set, serviciul a fost punctul slab al lui Tan, iar Anisimova a profitat de acest lucru, obținând două break-uri consecutive. Jucătoarea din Statele Unite a fost foarte aproape să câștige setul pe serviciul adversarei, dar a ratat trei mingi de set la 5-1. În cele din urmă, la a cincea încercare, Anisimova a câștigat primul set cu 6-2.
În setul al doilea, după un prim game pe serviciul lui Tan echilibrat, Anisimova a reușit un break la 0 la scorul de 1-1. Din acel moment, Anisimova a mai avut emoții doar la 4-3, atunci când a salvat două mingi de break, iar în cele din urmă a câștigat meciul cu 6-2, 6-3.
Tenis
Darren Cahill are 2 elevi! Australianul colaborează cu Jannik Sinner, dar și cu Amanda Anisimova
21/07/2022 LA 15:03
Calificată în sferturile de finală, Anisimova depășește la Wimbledon performanțele din celelalte două turnee de Grand Slam ale anului, atunci când a ajuns până în optimi. Cea mai importantă performanță a americancei este semifinala din 2019 de la Roland Garros.
Citește și:

Simona Halep, următoarea adversară a Amandei Anisimova

Sferturile de finală din acest an de la Wimbledon ne propun întâlnirea dintre Simona Halep și Amanda Anisimova, două jucătoare care au fost antrenate în trecut de Darren Cahill.
Simona Halep a câștigat partida din optimile de finală de la Wimbledon contra Paulei Badosa. Meciul de pe terenul central de la All England Club a fost controlat în totalitate de campioana din 2019, care s-a impus cu 6-1, 6-2.
Până acum, Halep și Anisimova s-au întâlnit de trei ori, românca fiind cea care s-a impus de două ori în duelurile directe. Ultima întâlnire a avut loc luna trecută, pe iarbă, în sferturile de la Bad Homburg, acolo unde Simona Halep s-a impus fără drept de apel, scor 6-2, 6-1.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Site-ul WTA, reverență în fața Simonei Halep, după ce a surclasat-o pe Anisimova la Wimbledon
06/07/2022 LA 20:19
Wimbledon
Simona Helep scrie istorie la Wimbledon! Borna incredibilă atinsă după victoria cu Anisimova
06/07/2022 LA 19:11