Jucătoarea de 23 de ani pornea cu șansa a doua în finala de la All England Club și a pierdut primul set în fața tunisiencei destul de clar, după ce și-a cedat de două ori serviciul. Kazaha a luptat în continuare și și-a adjudecat setul secund pierzând doar două game-uri, iar în decisiv Rybakina a fost cea care s-a putut concentra mai bine și a câștigat cu 6-2.
Victoria Elenei a fost analizată de Mats Wilander, care a remarcat calmul arătat de kazahă atât în timpul meciului, cât și în cadrul declarațiilor oferite ulterior: "Puteți vedea aici reacțiile unei femei care este foarte calmă pe interior. Cel mai probabil are multe emoții, dar așa a întors meciul în favoarea ei.
Nu cred că îi poți cere cuiva care a revenit de la 0-1 la seturi și care a câștigat împotriva cuiva care este atât de complicată ca și Ons Jabeur să fie energică după meci la interviu. Vedem ce o să fie cu Elena Rybakina, o să câștige multe alte turnee dacă rămâne așa calmă."
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Wilander, mulțumit de diversitatea din tenis

Marele campion suedez a vorbit și despre premierele care au avut loc în finala Wimbledon. Rybakina a devenit prima jucătoare kazahă care ajunge în finală și câștigă un Grand Slam, în timp ce Jabeur a fost prima jucătoare cu origini arabe care merge până în ultimul act al unui turneu Major:
"Este atât de bine pentru joc că le răspândim [titlurile] în jurul lumii. Aproape că ai avut campioană o femeie tunisiancă, iar acum ai o femeie din Kazahstan", a spus Wilander după finala câștigată de kazahă.
Rybakina își poate demonstra din nou valoarea la un Grand Slam când va avea loc turneul de la US Open.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24