Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wimbledon, ziua 4 | Victorii pentru Cîrstea, Bogdan și Begu! Fritz & Ruud, out! Rybakina, în turul 3

Dani Morar

Actualizat 07/07/2023 la 00:05 GMT+3

Wimbledon a ajuns în ziua a 4-a, însă programul de la cel de-al treilea Grand Slam al anului a fost dat peste cap. Mai multe partide au fost întrerupte din cauza ploii, astfel că Irina Begu își va continua partida din primul tur, în fața Rebeccăi Marino. Ana Bogdan, Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian joacă și ele tot azi.

Tennis -Wimbledon -Day 2 -Matchpoint Rogers v Rybakina

Credit imagine: Eurosport

UPDATE: Campioană en-titre la Wimbledon, Elena Rybakina s-a calificat după două seturi în turul al treilea de la All England Club, depășind-o în manșa a doua pe franțuzoaica Alize Cornet.
Rybakina și-a adjudecat fără prea mari emoții primul set, 6-2, însă actul al doilea a fost pe muchie de cuțit, cu Cornet luptând până la ultima minge, în ciuda unei accidentări urâte pe final de set.
picture

Clipe cumplite la Wimbledon! Cornet s-a prăbușit pe teren și a țipat de durere!Rybakina, gest superb

UPDATE: Frances Tiafoe, numărul 10 ATP, s-a calificat fără emoții în următorul tur de la Wimbledon, după ce a trecut în minimum de seturi de elvețianul Dominic Stricker, scor 7-6, 6-4, 6-2.
UPDATE: Taylor Fritz, jucătorul clasat pe locul 9 ATP, a fost eliminat de la Wimbledon după 5 seturi jucate cu Mikael Ymer, jucătorul clasat pe 59 în ierarhia mondială. Americanul a câștigat primele două seturi, însă nu a mai avut niciun cuvânt de spus în următoarele, cedând confrunatarea după aproape 3 ore de joc.
UPDATE: Belinda Bencic s-a calificat în turul 3, după un meci senzațional în fața lui Daniele Rose Collins. Americanca a condus cu set și 3-1, dar Bencic a revenit incredibil și s-a impus cu scorul final de 3-6, 6-4, 7-6 (2). În runda următoare, elvețianca se va duela cu Magda Linette.
UPDATE: Donna Vekic a reușit revenirea zilei la Londra. Condusă cu 6-4, 5-2 de Sloane Stephens, sportiva din Croația a renăscut și s-a impus în final cu 4-6, 7-5, 6-4, după două ore și 34 de minute de joc. Petra Martic este și ea calificată în turul 3. Astfel, pentru a doua oară în istorie, doup croate sunt în această fază a competiției în același an. Prima dată se întâmpla în 2017, când Martic și Konjuh atingeau împreună turul 3.
UPDATE: La feminin, Caroline Garcia a obținut o victorie dramatică în decisiv, în tie-break, cu scorul 10-6, după un meci maraton, care a durat peste două ore și jumătate.
Alte rezultate de pe tabloul feminin:
  • Marie Bouzkova - Anett Kontaveit, 6-1, 6-2
  • Magda Linette - Barbora Strycova, 6-4, 6-7, 6-3
UPDATE: Pe tabloul masculin, Andrey Rublev a trecut în 4 seturi de conaționalul său Aslan Karatsev, numărul 50 ATP. Scorul pe seturi a fost: 6-7, 6-3, 6-4, 7-5.
Alte rezultate de pe tabloul masculin:
  • Francisco Cerundolo - Jiri Lehecka, 2-6, 2-6, 2-6
  • Matteo Berrettini - Lorenzo Sonego, 6-7, 6-3, 7-6, 6-3
  • Kimmer Coppejans - Alex De Minaur, 7-6, 3-6, 3-6, 6-7
  • Alexander Zverev - Gijs Brouwer, 6-4, 7-6, 7-6
UPDATE: Sorana Cîrstea e în turul 3 la Wimbledon! Românca a reușit o victorie senzațională contra Jelenei Ostapenko, după ce a revenit de la 0-1 la seturi. Sportiva din Târgoviște s-a impus cu scorul final de 4-6, 7-6(8), 6-4, la capătul unui meci maraton, care a durat două ore și 38 de minute de joc.
Sorana este pentru a 5-a oară în carieră în turul 3 la All England Club și își va seta cea mai bună performanță a carierei dacă o va învinge pe Beatriz Haddad Maia, cea care a trecut în turul secund de Jaqueline Cristian.
UPDATE: Surpriză mare pe tabloul masculin. Casper Ruud, cap de serie 4, a fost învins în turul doi de britanicul Liam Broady, scor 4-6, 6-3, 6-4, 3-6, 0-6. Este al doilea Grand Slam din 2023 la care norvegianul este eliminat în runda a 2-a, după ce a avut aceeași soartă și la Australian Open. În schimb, la Roland Garros a ajuns până în finală, fiind limpede că zgura rămâne suprafața sa favorită.
UPDATE: Jaqueline Cristian este prima româncă ce părăsește competiția de la All England Club. Sportiva noastră a făcut un meci bun cu mult mai bine cotata Beatriz Haddad Maia, dar a fost învinsă după un meci maraton, scor 6-4, 2-6, 4-6. În ciuda eșecului, românca rămâne cu o amintire plăcută de la acestă ediție de Wimbledon, unde a obținut prima sa victorie pe iarbă a carierei, contra Luciei Bronzetti, în primul tur.
UPDATE: Sorana Cîrstea a împins meciul cu Jelena Ostapenko în decisiv. Actul secund a fost absolut dramatic, românca reușind să se impună cu 8-6 în tie-break, după o oră și 10 minute de joc. Sportiva noastră ar trebui să aibă acum un moral mai bun și este la un set distanță de o victorie mare.
picture

Punct FABULOS reușit de Sorana Cîrstea în setul secund, în duelul cu Ostapenko

UPDATE: Partida dintre Jaqueline Cristian și Beatriz Haddad Maia a intrat în decisiv, după ce brazilianca s-a impus cu 6-2 în actul secund.
UPDATE: Anett Konatveit tocmai a jucat ultimul meci al carierei. Estona, fostă nr. 2 WTA, a fost învinsă clară în turul secund de Marie Bouzkova, scor 6-1, 6-2. Fanii au ovaționat-o pe Kontaveiet, obligată să se retragă prematur din tenis din cauza problemelor medicale.
UPDATE: Sorana Cîrstea a pierdut primul set al partidei cu Jelena Ostapenko, scor 4-6. Românca și-a pierdut serviciul la scorul de 2-2 și nu a mai putut recupera, letona jucând aproape fără greșeală atunci când a pus mingea în joc.
UPDATE: Jaqueline Cristian este aproape de o victorie uriașă! Românca a câștigat primul set al duelului cu Beatriz Haddad Maia, scor 6-4.
UPDATE: Pe tabloul masculin, Stan Warinka a trecut în patru seturi de Tomas Etcheverry și va da piept cu Djokovic în turul al treilea. Lorenzo Musetti s-a impus și el în minimum de seturi în fața lui Jaume Munar, iar sportivul din Germania Maximilian Marterer a trecut de americanul Michael Mmoh, care l-a eliminat pe Felix Auger-Aliassime.
Alte meciuri de pe tabloul masculin:
  • Christopher O'Connell - Hamad Medjedovic 7-5, 6-4, 4-6, 6-4
  • Kimmer Coppejans - Alex De Minaur 7-5, 3-6, 3-6, 6-7
  • Denis Shapovalov - Gregoire Barrere 6-3, 6-4, 7-6
UPDATE: Karolina Muchova, finalista din acest an de la Roland Garros, a fost eliminată de ocupanta locului 103 WTA, Jule Niemeier, în trei seturi. Cehoaica a cedat în trei seturi în fața nemțoaicei, la capătul unei partide în care s-a confruntat cu probleme medicale. O altă cehoaică, Barbora Krejcikova, favorita cu numărul 10 de la Londra, a abandonat meciul cu Mirra Andreeva. Rusoaica de 16 ani merge mai departe la All England Club, în turul al treilea, pentru prima dată în cariera sa. Andreeva repetă astfel performanța de la Roland Garros, unde a ajuns și acolo în aceeași fază a competiției.
Alte meciuri de pe tabloul feminin:
  • Nadia Podoroska - Victoria Azarenka 3-6, 0-6
  • Aliaksandra Sasnovich - Nuria Parrizas-Diaz 6-2, 6-1
UPDATE: Calificare pentru Irina Begu în turul al doilea de la Wimbledon, după duelul în fața Rebeccăi Marino. Sportiva din România s-a impus în setul decisiv al partidei din primul tur cu 6-2 și a încheiat partida după 2 ore și un minut de joc. În următorul tur, Begu va da piept cu Anna Blinkova, rusoaică aflată pe locul 40 în ierarhia WTA.
picture

Irina Begu e în turul 2 la Wimbledon! Victorie în 3 seturi cu Rebecca Marino

UPDATE: S-au încheiat între timp și câteva partide de pe tabloul masculin din prima parte a zilei 4 de la Wimbledon. Davidovich Fokina s-a impus în fața lui Fils cu 7-6, 6-1, 6-2. Hurkacz l-a învins și el pe Choinski în minimum de seturi, la fel ca și Halys în meciul cu Vukic. Bublik s-a impus și el cu 3-0 în fața lui J.J. Wolf, iar partida din primul tur dintre Carballes Baena și Arnaldi s-a soldat cu victoria ibericului în patru seturi.
UPDATE: Duelul dintre Irina Begu și Rebecca Marino a fost împins în setul decisiv de canadiancă, după 39 de minute de joc. Tenismena de pe locul 83 WTA s-a impus cu 6-3, iar acum se joacă actul decisiv.
picture

Irina Begu a cedat setul 2 al meciului cu Rebecca Marino, la Wimbledon

Alte meciuri de pe tabloul feminin:
  • Linda Noskova - Dalma Galfi 7-6, 2-6, 2-6
  • Jessica Bouzas Maneiro - Anhelina Kalinina 4-6, 3-6
  • Diane Parry - Petra Martic 6-4, 3-6, 3-6
UPDATE: Partida dintre Irina Begu și Rebecca Marino a fost reluat, după ce a fost amânat ieri din cauza condițiilor meteo. Meciul poate fi urmărit pe Eurosport 1 și aplicația Eurosport.
UPDATE: Calificare pentru Ana Bogdan în turul al treilea de la Wimbledon. Românca și-a adjudecat setul decisiv cu 6-2 și a reușit astfel să realizeze revenirea, după ce a pierdut primul act cu 6-1. În turul al treilea, Bodan va da piept cu Lesia Tsurenko, care s-a impus în fața Katerinei Siniakova.
picture

Ana Bogdan, revenire de senzație și calificare în premieră în turul 3 la Wimbledon! VIDEO

UPDATE: Elina Svitolina (76 WTA) s-a calificat în turul al treilea de la Wimbledon, după ce a învins-o pe mai bine clasata Elise Mertens (28 WTA). Ucraineanca s-a impus la capătul unui meci scurt, încheiat în set decisiv, scor 6-1, 1-6, 6-1. Pentru Svitolina urmează un duel cu Sofia Kenin în următoarea rundă.
UPDATE: Ana Bogdan face al doilea break din setul decisiv și duce scorul la 4-1. Românca are șansa să se desprindă la 5-1 și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în turul al treilea.
UPDATE: Partida dintre Sofia Kenin și Xinyu Wang este primul duel încheiat astăzi pe iarba londoneză. Tenismena din Statele Unite ale Americii care a eliminat-o pe Coco Gauff în primul tur a trecut în minimum de seturi de jucătoarea din China, scor 6-4, 6-3. În cel de-al treilea tur, Kenin va da piept cu învingătoarea din duelul Mertens-Svitolina.
UPDATE: Ana Bogdan a egalat situația la seturi în duelul cu Alycia Parks și s-a impus în 34 de minute cu scorul de 6-3. Break-ul făcut de tenismena din România s-a dovedit a fi decisiv în economia actului secund, astfel că partida dintre cele două se va decide în setul al treilea.
picture

Ana Bogdan, set doi magnific contra lui Parks, la Wimbledon

UPDATE: Ana Bogdan reușește break-ul în setul secund și duce scorul la 4-2. Sportiva româncă va servi pentru a se detașa la trei game-uri distanță de Parks.
UPDATE: Ana Bogdan a pierdut primul set în fața Alyciei Parks într-o manieră categorică, la capătul a doar 28 de minute de joc. Tenismena din Statele Unite ale Americii s-a impus în fața româncei cu scorul de 6-1, după ce jucătoarea noastră și-a cedat de două ori serviciul.
picture

Ana Bogdan, fără replică în primul set al duelului cu Parks, de la Wimbledon

Știrea inițială
Wimbledon a ajuns în cea de-a 4-a zi de turneu, însă programul a fost dat peste cap de condițiile meteo. Mai multe partide au fost amânate, astfel că unii jucători evoluează deja în turul 3, în timp ce alții nu și-au încheiat partidele din prima rundă.
Este și cazul Irinei Begu, al cărei meci a fost întrerupt aseară din cauza întunericului. Românca se impusese în primul set, scor 6-2, cu Rebecca Marino, însă este condusă cu 4-2 în runda a doua.
Cele două au apucat să joace timp de o oră și 8 minute, iar Anna Blinkova o așteaptă pe cea care se va impune, în turul secund. Rusoaica a câștigat în decisiv contra Yaninei Wickmayer, scor 6-2, 4-6, 6-3.
Ana Bogdan, cea care a produs surpriza în primul tur, eliminând-o pe Liudmila Samsonova, va da astăzi peste Alycia Parks.Sportiva din SUA, clasată pe locul 51 WTA, a pus capăt unei serii de turnee la rând în care a părăsit competițiile din primul tur (Roland Garros - învinsă de Vondrousova, Nottingham - înfrângere la Zhu și Birmingham - eșec în fața ucrainencei Kalinina).
În vârstă de 22 de ani, sportiva din Florida este în premieră în turul secund la un turneu de Grand Slam. De altfel, ea mai jucase la doar două turnee de Mare Șlem înainte de Wimbledon 2023 (Roland Garros și US Open, de fiecare dată învinsă în manșa inaugurală).
Sorana Cîrstea are parte de o adversară extrem de complicată. Letona Jelena Ostapenko va fi cea care va încerca să pună capăt drumului româncei la Wimbledon. În cazul unei calificări în turul 3, Cîrstea ar putea da peste o compatrioată, Jaqueline Cristian.

Carlos Alcaraz, Jaqueline Cristian și Andy Murray joacă în ziua 4 la Wimbledon

Jaqueline Cristian este o altă surpriză plăcută la Wimbledon. Românca de pe locul 133 WTA s-a calificat în turul secund după victoria cu Lucia Bronzetti și urmează să dea peste Beatriz Haddad Maia.
Brazilianca e mare favortiă, având o cotă de 1,15 la casele de pariuri. Ea este a 13-a favorită a turneului și vine după parcursul superb de la Roland Garros, când a ajuns până în semifinale, unde a cedat cu Iga Swiatek.
Carlos Alcaraz va juca și el astăzi, în turul 2. Principalul favorit de pe tabloul masculin dă peste un alt francez, după ce în primul meci l-a eliminar pe Jeremy Chardy. Alexandre Muller, locul 84 ATP, va fi cel care va lupta împotriva ibericului.
O partidă extrem de interesantă va avea loc pe Centre Court, între Andy Murray, favoritul publicului, și Stefanos Tsitsipas. Cei doi sunt în momente total diferite ale carierei. Britanicul a ajuns la 36 de ani, însă a găsit un nou suflu pentru a continua în circuit, în timp ce grecul face parte din generația tânără.
Partidele zilei la Wimbledon:
  • Irina Begu – Rebecca Marino - al doilea meci pe Court 7, nu înainte de 14:30, ora României (continuă de la 1-0 la seturi și 2-4 în setul 2)
  • Sorana Cîrstea – Jelena Ostapenko - al treilea meci pe Court 16, după Podoroska - Azarenka
  • Jaqueline Cristian – Beatriz Haddad Maia - al treilea meci pe Court 14, după Sasnovich - Parrizas Diaz
  • Ana Bogdan – Alycia Parks - primul meci pe Court 7, de la 13:00, ora României
  • Anna Bondar – Bianca Andreescu
  • Gracheva – Aryna Sabalenka
  • Alize Cornet – Elena Rybakina – al doilea meci pe Centre Court
  • Carlos Alcaraz – Alexander Muller
  • Etcheverry – Stan Wawrinka
  • Ymer – Taylor Fritz
  • Liam Broady – Casper Ruud – primul meci pe Centre Court
  • Andy Murray – Stefanos Tsitsipas – al treilea meci pe Centre Court
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo