Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

BREAKING NEWS: Simona Halep s-a retras de la Wimbledon. Anunțul campioanei

Cristian Mihală

Actualizat 25/06/2021 la 12:14 GMT+3

Simona Halep s-a retras de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Românca nu s-a recuperat după accidentarea de la Roma.

Simona Halep, campioană la Wimbledon 2019

Credit imagine: Getty Images

După ce Nadal, Thiem și Osaka au anunțat că nu vor fi prezenți la All England Club în 2021, a venit momentul ca tabloul feminin să fie zguduit de o altă retragere de marcă. Din păcate pentru noi, Simona Halep nu va putea fi prezentă la startul celui de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului.
Accidentată la Roma, Simo s-a recuperat în țară și săptămâna trecută a luat drumul Germaniei, pentru a participa la Bad Homburg. Deși la plecarea din România a susținut că s-a recuperat total după problemele medicale avute, campioana noastră a simțit că nu e la nivelul obișnuit în timpul antrenamentelor și a preferat să spună pas turneului de la Bad Homburg.

Simona Halep s-a retras de la Wimbledon: "Am dat totul"

Se părea că măsura a fost una de precauție, astfel încât să nu riște nimic înainte de Wimbledon, dar din păcate în această dimineață, înainte de tragerea la sorți, Halep a luat decizia de a se retrage de la Wimbledon.
"Cu o mare tristețe vă anunț că mă retrag de la Wimbledon, după ce nu m-am recuperat în totalitate în urma accidentării de la gambă. Am dat totul pentru a putea fi prezentă la Wimbledon, mai ales că aveam acele amintiri speciale de acum doi ani. Abia așteptam să calc pe iarba acelor arene minunate din postura de campioană. Din păcăte, corpul meu nu s-a recupert și trebuie să salvez acele emoții pentru anul viitor", a scris Halep pe Instagram.
Halep s-a retras de la Wimbledon
Toată atenția Simonei Halep se va îndrepta acum către Jocurile Olimpice, unde visează să câștige o medalie. Ea va evolua, bineînțeles dacă se va recupera complet, atât în proba de simplu, cât și la dublu.
În absența campioanei din 2019, emoțiile românilor se vor îndrepta spre cele 4 sportive din țara noastră calificate direct: Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan. Mai avem reprezentanți și în probele de dublu. Trei perechi au în componență jucătoare din România. Este vorba despre cuplurile Nadiya Kichenok - Raluca Olaru, Andreea Mitu - Monica Niculescu și Cornelia Lister - Patricia Țig. În proba de dublu masculin vor evolua perechile Kevin Krawietz – Horia Tecău și Jay Clarke – Marius Copil. Ultimul, a primit un wild card, alături de britanic, care a fost invitat și pe tabloul principal de simplu.
Turneul de la Wimbledon este dotat cu premii totale în valoare de 35.016.000 lire sterline. Câștigătorii probelor de simplu, feminin și masculin, vor câștiga câte 1,7 milioane lire sterline, în timp ce perechile învingătoare la dublu sunt recompensate cu 480.000 lire sterline.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie-11 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo