Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic şi Federer, pe părţi diferite de tablou la Wimbledon. Adversarerele sportivelor din România

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 25/06/2021 la 13:28 GMT+3

Turneul de la Wimbledon, programat să înceapă pe 28 iunie, a organizat vineri, 25 iunie, tragerea la sorți pentru tabloul principal al competițiilor de simplu, feminin și masculin. Jucătorii au aflat ce adversari ar putea întâlni în drumul lor către cucerirea trofeului, dar din păcate pentru noi Simona Halep, învingătoare în 2019, nu va fi la start.

Federer - Djokovic - Finale Wimbledon 2019 - Tennis Legends

Credit imagine: Getty Images

Vestea retragerii Simonei Halep de la Wimbledon ne-a lăsat un gust amar, dar e timpul să vedem configurația celor două tablouri de simplu de la Londra.
UPDATE Şi Irina Begu şi-a aflat talboul de concurs la All England Club. Sportiva din Bucureşti a fost norocoasă, urmând a evolua împotriva unei jucători venite din calificări.
UPDATE Mihaela Buzărnescu va juca împotriva lui Venus Williams. Iată cele mai interesante dispute din primul tur, la Wimbledon, pe tabloul feminin.
UPDATE Ana Bogdan o va întâlni pe Anastasia Pavlyuchenkova, finalista de la Roland Garros, în primul tur la Wimbledon. Rusoaica are un joc destul de solid şi pe iarbă, fiind sfert-finalistă la Londra în 2016.
UPDATE Patricia Ţig nu a fost la fel de norocoasă ca Sorana Cîrstea, la tragerea la sorţi pentru tabloul principal de la Wimbledon. Românca o va întâlni pe Daria Kasatkina, cap de serie 31. Rusoaica a făcut sfert de finală la All England Club în 2018, când a ajuns şi în top 10 WTA.
UPDATE Sorana Cîrstea, marea speranţă a României, după retragerea Simonei Halep de la Wimbledon, va avea un prim tur uşor. Sportiva noastră o va întâlni pe Samantha Murray Sharan, locul 180 WTA. Aceasta a evoluat doar în două rânduri pe tabloul principal la un turneu de Grand Slam, deşi are 33 de ani.
UPDATE A început tragerea la sorţi şi pentru tabloul feminin. În absenţa Simonei Halep, Sabalenka va beneficia de statutul de cap de serie numărul doi. Simo ar fi avut o parte de tablou abordabilă, fără Barty şi Serena Williams.

Federer - Djokovic, doar în finală la Wimbledon 2021

UPDATE Tabloul complet de la Wimbledon (masculin):
După ce Federer, Nadal și Djokovic au fost pentru prima oară pe aceeași parte a unui tablou la un Grand Slam, la Roland Garros, de această dată Nole și Roger se pot întâlni doar în finală. Mai jos sunt posibilele sferturi, dacă jucătorii își vor respecta statutul de capi de serie.
Nole, câștigătorul en-titre la All England Club va debuta împotriva lui Jack Draper. Partida va avea loc luni, pe terenul central.
Nole nu a avut parte de o tragere la sorţi ideală. În turul doi îi poate ieşi în faţă uriaşul Kevin Anderson, dublu finalist de Grand Slam (o finală chiar la Wimbledon, cu Djokovic, cedată de sud-african 2-6, 2-6, 6-7). Apoi, în semifinale, în faţa sârbului ar putea fi Tsitsipas, cel care i-a creat atâtea probleme în ultimele dueluri directe.
UPDATE Federer debutează în compania lui Mannarino. Murray, beneficiar al unui wild-card, va da piept cu Basilashvili, jucător aflat în formă bună. Dintre marii favoriţi, Tsitsipas pare cel mai ghinionist, talentatul Tiafoe urmând a-i fi adversar în primul tur. Totuşi, în condiţii normale, finalistul de la Roland Garros nu ar trebui să aibă emoţii cu americanul.
Traseul virtual al lui "FedEx" la Wimbledon 2021
Cele mai interesante dispute din primul tur de la Wimbledon. Kyrgios - Humbert este, deocamdată, capul de afiş, însă tragerea la sorţi nu s-a încheiat.
Articol iniţial scris de Timeea Franțescu
Tragerea la sorți pentru tablourile principale se va desfășura vineri, de la ora 12, ora României. Odată cu aceasta, se vor afla și numele jucătoarelor importante care vor fi prezente pe partea de tablou a Simonei Halep. Românca intră în turneu ca favorită numărul doi la cucerirea trofeului, astfel că liderul mondial, Ashleigh Barty, nu-i va putea crea probleme decât într-o eventuală întâlnire în marea finală.
De evitat pe partea româncei de tablou sunt Serena Williams sau Petra Kvitova, sportive cu un joc foarte bun pe iarbă. Favorabilă, însă, ar fi prezența unor jucătoare precum Sabalenka, Andreescu, Svitolina, Swiatek, Krejcikova, care nu au avut până acum rezultate semnificative pe această suprafață.
Simona Halep și Carla Suarez Navarro au oferit imaginea zilei, joi la Wimbledon

Variante ideale pentru Halep la tragerea la sorți de la Wimbledon 2021

Aryna Sabalenka (cap de serie 3)
  • Recordul din 2021: 27-7, victorii la Abu Dhabi și Madrid
  • Record pe iarbă, în carieră: 50.0% (10 victorii - 10 înfrângeri)
Elina Svitolina (cap de serie 4)
  • Recordul din 2021: 21-11, fără titlu câștigat
  • Record pe iarbă, în carieră: 48,4% (15-16)
Bianca Andreescu (cap de serie 6)
  • Recordul din 2021: 11-5, fără trofeu câștigat
  • Record pe iarbă, în carieră: 0% (0-2)
Iga Swiatek (cap de serie 8)
  • Recordul din 2021: 23-6, s-a impus la Adelaide și Roma
  • Record pe iarbă, în carieră: 0% (0-2)
Elise Mertens (cap de serie 14)
  • Recordul din 2021: 22-9
  • Record pe iarbă, în carieră: 50% (15-15)
Barbora Krejcikova (cap de serie 15)
  • Recordul din 2021: 25-8, a câștigat la Roland Garros și Strasbourg
  • Record pe iarbă, în carieră: nu a disputat vreun meci
Maria Sakkari (cap de serie 16)
  • Recordul din 2021: 21-10
  • Record pe iarbă, în carieră: 50% (10-10)
Anastasia Pavlyuchenkova (cap de serie 17)
  • Recordul din 2021: 15-10
  • Record pe iarbă, în carieră: 44,4% (20-25)
Kiki Bertens (cap de serie 18)
  • Recordul din 2021: 2-5
  • Record pe iarbă, în carieră: 54,1% (20-17)
Jessica Pegula (cap de serie 23)
  • Recordul din 2021: 22-11
  • Record pe iarbă, în carieră: 33,3% (2-4)

Simona Halep, fără meci pe iarbă înainte de Wimbledon

Simona Halep nu a avut parte de pregătirea ideală pentru al 3-lea Grand Slam al anului. Accidentarea de la Roma a privat-o de prezența la Roland Garros, românca nefiind aptă nici să participe la Bad Homburg, deși făcuse deplasarea în Germania.
Totuși, sportiva din Constanța are destule argumente și așa pentru un parcurs lung, multe depinzând de tragerea la sorți de vineri. Un tablou abordabil o poate duce departe și, odată ce va avea meciuri în picioare, lucrurile se pot schimba sesizabil pentru marea noastră campioană.
picture

Simona Halep, Serena Williams, Wimbledon

Credit imagine: Getty Images

Simo visează să repete performanța din 2019, când, din postura de outsider (a fost abia al 7-lea cap de serie), a uimit întreaga lume. De altfel, înainte de turneul de anul acesta de la All England Club, sportiva din Constanța a rememorat meciul carierei, cu Serena Williams, din finala Wimbledon de acum doi ani.
"Nu eram atât de stresată, deși sunt o persoană nervoasă, dar am fost foarte relaxată în dimineața aceea. Am petrecut mult timp uitându-mă pe fereastră la elicopterele care aterizau. E ciudat, dar acest lucru mi-a limpezit mintea și m-a ajutat să uit de ceea ce urma.
Am jucat meciul perfect. M-am duelat cu Serena la Singapore, unde am jucat rapid și nu i-am dat timp să se liniștească, așa că am știut că dacă fac asta, am o șansă. M-am simțit mai mult entuziasmată decât stresată și i-am avut și pe cei din familie acolo, alături de mine. A fost cea mai frumoasă zi din viața mea.
Simt că mă mișc mai bine pe iarbă, nu mi se pare la fel de alunecoasă ca înainte. În trecut nu eram atât de confortabilă pentru că nu mă simțeam stabilă pe picioare, dar am avut rezultate destul de bune și mă simt foarte confortabil la Londra.
Când merg într-un oraș, îmi place să mă plimb pe străzi, prin parc, să ies. Vremea poate fi cam dură aici, dar oamenii sunt relaxați, ceea ce mă face să mă simt bine. Va fi diferit anul acesta la Wimbledon, dar fiecare an este diferit până la urmă", a declarat Simona Halep, potrivit Daily Mail.

O singură româncă mai luptă în calificările pentru tabloul principal

Meciurile de simplu din calificări se apropie de final, iar România mai are un singur reprezentant în acestea, pe Monica Niculescu, care va lupta împotriva lui Ahn pentru a obține un loc pe tabloul principal.
Printre cei mai importanți beneficiari de wildcard, jucători ce vor intra direct pe tabloul principal, fără a fi nevoiți să joace în calificări, se numără și foștii campioni ai competiției, Andy Murray și Venus Williams.
Pe lângă Halep, pe tabloul principal sunt calificate direct alte 4 sportive din România: Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan. Țara noastră mai are reprezentanți și în probele de dublu. Trei perechi au în componență jucătoare din România. Este vorba despre cuplurile Nadiya Kichenok - Raluca Olaru, Andreea Mitu - Monica Niculescu și Cornelia Lister - Patricia Țig. În proba de dublu masculin vor evolua perechile Kevin Krawietz – Horia Tecău și Jay Clarke – Marius Copil. Ultimul, a primit un wild card, alături de britanic, care a fost invitat și pe tabloul principal de simplu.
Turneul de la Wimbledon este dotat cu premii totale în valoare de 35.016.000 lire sterline. Câștigătorii probelor de simplu, feminin și masculin, vor câștiga câte 1,7 milioane lire sterline, în timp ce perechile învingătoare la dublu sunt recompensate cu 480.000 lire sterline.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie-11 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo