Clasată pe locul 338 WTA, Emma Răducanu a devenit "regina" Angliei în doar o săptămână. Din postura de deținătoare de wildcard, s-a calificat în a doua săptămână de la Wimbledon fără să piardă set. A făcut meciuri memorabile, trecând de adversare mult mai experimentate, printre care și Sorana Cîrstea.
Performanța impresionantă se traduce într-un cec de 181.000 de lire, mai mult decât dublu față de ce obținuse până acum în scurta sa carieră. Acesta e doar începutul pentru sportiva cu rădăcini în România, sunt convinși experți. Pe lângă banii pe care îi va câștiga din tenis, în anii următori, Răducanu va deveni una dintre cele mai bine plătite sportive din lume de către sponsori. Profesorul Jonathan Shalit, președintele Inter Talent, companie care se ocupă de promovarea și negocierea contractelor pentru vedetele din sportul britanic, e convins că Emma are "pachetul complet" pentru a se transforma într-o sportivă care să aibă contracte de sponsorizare uriașe.
"Brandurile se vor bate să ajungă la ușa Emmei. Va câștiga 10 milioane de lire fără probleme în următorii ani. Emma reprezintă tot ce poate să viseze un brand renumit. E tânără, frumoasă, inteligentă și extrem de carismatică. E autentică și naturală, iar acest lucru contează enorm", a explicat renumitul specialist pentru The Sun.
Wimbledon
Djokovic a avut o dorinţă specială înainte de semifinalele Wimbledon. Organizatorii nu au ţinut cont
09/07/2021 LA 09:22

Wimbledon 2021 | Emma Răducanu a pus școala pe primul loc

Cu siguranță că nivelul tenisului său ar fi putut fi mult mai bun, însă Emma Răducanu e extrem de bine ancorată la lumea înconjurătoare. Știe că o carieră în tenis poate fi efemeră, accidentările blocând ascensiunea multor sportivi talentați.
Ca atare, și-a concentrat în egală măsură energia spre școală, unde excelează la matematică și economie.
"Toți îmi spun că sunt obsedată de școală, pun totul pe egoul meu. Până și părinții îmi spun că sunt nebună cu cât învăț, nu accept o notă mai mică decât cea maximă. Dar eu sunt obișnuită să muncesc, vreau ca peste ani să știu că am făcut tot ce a depins de mine să mă dezvolt. Atât ca jucătoare, cât și ca om", a explicat Emma de curând.
Răducanu e extrem de conectată la țările din care provin părinții ei, astfel că nu întâmplător și-a ales drept idoli pe cele mai mari tenismene din istoria României și Chinei: Simona Halep și Li Na, ambele câștigătoare de titluri de Grand Slam.
"Ambele m-au ajutat, mentalitatea lor am adus-o în jocul meu. Ambele au muncit enorm și sunt un exemplu", a punctat Emma Răducanu.
În optimi, sportiva din Marea Britanie va juca împotriva australiancei Alija Tomljanovic, locul 75 WTA. Aceasta a trecut de Ostapenko, scor 4-6 6-4, 6-2.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Djokovic nu îl subestimează pe Shapovalov înaintea semifinalei de la Wimbledon
09/07/2021 LA 09:00
Wimbledon
Shapovalov i-a declarat "război" lui Djokovic, deși nu are multe argumente
09/07/2021 LA 06:49