Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#MeciuriMemorabile Wimbledon 2010 | John Isner - Nicolas Mahut, cel mai lung meci din istorie

Nicu Savin

Actualizat 08/07/2021 la 12:33 GMT+3

Turneul de la Wimbledon este poate cel mai așteptat moment al fiecărui an de către fanii tenisului de pretutindeni. Motivele sunt lesne de înțeles, spectacolul de pe iarba londoneză fiind printre cele mai agreabile din întreg sportul mondial! Eurosport.ro vă propune o întoarcere în timp, pentru a rememora o serie de meciuri memorabile, care au marcat istoria tenisului și a sportului în general.

John Isner-Nicolas Mahut, cel mai lung meci din istoria tenisului (Wimbledon 2010)

Credit imagine: dpa

Meciul dintre John Isner și Nicolas Mahut este și va rămâne probabil pentru totdeauna cel mai lung din istoria tenisului. Partida dintre cei doi jucători a avut loc la ediția din 2010 a turneului de la Wimbledon, în primul tur.
John Isner era cap de serie 27 la Grand Slam-ul londonez, în timp ce Mahut ajunsese pe tabloul principal după ce a disputat 3 meciuri în calificări.
Cei doi jucători se mai înfruntaseră o singură dată până în acel moment, pe iarba de la Queen's, în 2008, Mahut impunându-se atunci în 2 seturi, astfel că nimic nu anunța thriller-ul care avea să urmeze la meciul de la All England Club din 2010.

Wimbledon 2010 | John Isner - Nicolas Mahut, cel mai lung meci din istoria tenisului

Partida dintre Isner și Mahut a început marți, 22 iunie 2010, pe terenul 18 de la Wimbledon, la ora 17:13 (ora Angliei). Americanul a câștigat primul set cu 6-4, dar francezul și le-a adjudecat pe următoarele două cu 6-3, respectiv 7-6(7). Isner nu a cedat și a egalat situația la seturi, câștigând setul 4 cu 7-6 (3).
Se juca deja de aproape 4 ore, iar organizatorii au decis întreruperea meciului la ora locală 21:07, deoarece luminozitatea era scăzută. Cei doi s-au întors pe teren a 2-a zi la ora 14:05, iar la ora 17:45 recordul pentru cel mai lung meci din istorie era deja doborât.
În 2010, US Open era singurul turneu de Grand Slam la care se disputa tie-break în setul decisiv, astfel că cei doi trebuiau să joace în setul 5 până când se făcea o diferență de 2 game-uri. În a 2-a zi a confruntării, Isner a avut 4 mingi de meci, dar Mahut le-a salvat pe toate, iar meciul a fost din nou întrerupt din cauza întunericului, la scorul de 59-59 la game-uri în setul decisiv.
2010 Wimbledon John Isner of the U.S. and Nicolas Mahut of France
Meciul a fost reluat pe 24 iunie, iar cei doi au continuat să câștige pe bandă rulantă la serviciu, partida părând cu adevărat interminabilă. Mahut a avut 30-0 pe serviciul lui Isner la scorul de 68-68, dar americanul a câștigat 4 puncte la rând și a trecut din nou în față. În game-ul următor, francezul a cedat și după 67 de minute de joc în a 3-a zi a meciului, Isner a ieșit câștigător cu scorul de 70-68 în decisiv.
Partida a durat 11 ore și 5 minute de joc și a fost întinsă pe parcursul a 3 zile. Scorul final a fost 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68 pentru Isner, ceea ce a însemant un total de 183 de game-uri. Setul decisiv a durat 8 ore și 11 minute, fiind mai lung decât orice alt meci din istoria tenisului.
Isner a mers mai departe, dar americanul a fost vizibil epuizat în turul doi, pierzând categoric în fața olandezului Tiemo de Bakker, scor 0-6, 3-6, 2-6.
S-au scris mii de pagini despre meciul dintre Isner și Mahut de la Wimbledon 2010. Laudele la dresa combatanților au venit din toată lumea sportului, iar specialiștii în medicină au atras atenția că cei doi jucători riscau să se confrunte cu probleme severe din cauza epuizării fizice.
Un astfel de meci nu va mai avea loc vreodată la Wimbledon, deoarece organizatorii au schimbat regulamentul în 2018, introducând un super tie-break la scorul de 12-12, în decisiv. Momentan, doar turneul de la Roland Garros nu are tie-break în decisiv, dar e greu de crezut că un meci precum Isner - Mahut va putea fi văzut vreodată pe zgura de la Paris.
Sorții au decis ca Isner și Mahut să se întâlnească din nou la Wimbledon, tot în primul tur, dar atunci amercianul s-a impus în numai 3 seturi, scor 7-6(4), 6-2, 7-6(6).

Wimbledon 2010 | Recordurile doborâte în meciul Isner - Mahut

  • Cel mai lung meci din istoria tenisului: 11 ore și 5 minute
  • Cel mai lung set din istoria tenisului: 8 ore și 11 minute
  • Cele mai multe game-uri jucate într-un meci: 183
  • Cele mai multe game-uri jucate într-un set: 138
  • Cei mai mulți ași serviți de un jucător într-un meci: John Isner - 113
  • Cei mai mulți ași serviți de doi jucători într-un meci: 216
  • Cele mai multe game-uri câștigate consevutiv cu serviciul într-un meci: 168 (câte 84 pentru fiecare jucător)
  • Cele mai multe puncte jucate într-un meci: 980
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo