Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wimbledon a emis un comunicat în care răspunde celor care au criticat suprafața de joc

Vlad Dumitrescu

Publicat 30/06/2021 la 08:20 GMT+3

Sunt probleme tot mai mari cu suprafața de joc de la Wimbledon. Doar ieri, doi jucători au fost nevoiți să se retragă după ce au alunecat pe iarbă.

Serena Williams muss aufgrund einer Verletzung aufgeben

Credit imagine: SID

Serena Williams este doar cea mai recentă jucătoare care a alunecat pe iarba de la Wimbledon, însă americanca a avut ghinion și nu a mai putut continua partida sa din prima rundă la All England Club.
Williams a fost ajutată să iasă de pe teren în lacrimi. Acesta a fost al doilea meci consecutiv care s-a încheiat cu o retragere după o alunecare. Aceeași soartă a suferit-o și Adrian Mannarino în meciul său cu Roger Federer.
”Mi se rupe inima că trebuie să mă retrag astăzi din cauza accidentării la piciorul drept. Iubesc fanii și echipa de la Wimbledon care a făcut ca un meci pe Centre Court să însemne atât de mult. Am simțit căldura si susținerea oamenilor astăzi când am intrat și când am ieșit pe teren iar asta înseamnă totul pentru mine”, a declarat Serena.

Comunicatul emis de Wimbledon

Organizatorii de la Wimbledon au fost nevoiți în schimb să publice un comunicat în care să apere suprafețele de joc după ce mulți jucători au avut dificultăți în primele două zile.
”Pregătirea terenurilor cu iarbă a fost la fel de meticuloasă ca în ceilalți ani. Fiecare teren este verificat de analiștii Grand Slam-urilor, biroul arbitrilor și echipa care se ocupă cu gazonul înainte ca meciurile să înceapă iar în ambele zile de concurs ei au fost mulțumiți de condiții”, se arată în comunicat.
”Condițiile meteo în primele două zile au adus cea mai multă umezeală din ultimii zece ani, ceea ce înseamnă că acoperișul a trebuit să fie tras pe Centre Court și terenul nr. 1 pentru perioade lungi”, au precizat organizatorii.
”Acest lucru a dus la și mai multă umezeală. Cu fiecare meci care se va juca, terenurile vor deveni mai ferme. Vom continua să monitorizăm situația și ne vom ajusta planul”, au încheiat ei.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo