Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Sorana Cîrstea a învins-o cu mintea pe Ostapenko, la Wimbledon: "La un moment dat clachează"

Maria Olteanu

Actualizat 06/07/2023 la 22:29 GMT+3

Sorana Cîrstea a reușit o victorie uriașă în această după-amiază în turul secund de la Wimbledon, depășind-o în decisiv pe Jelena Ostapenko, după un meci maraton, cu un set secund disputat pe muchie de cuțit. După meci, Sorana a oferit primele reacții pentru Eurosport.ro.

EXCLUSIV | Sorana Cîrstea, prima reacție după calificarea în turul 3 la Wimbledon

Sorana Cîrstea, ocupantă a locului 37 WTA, s-a calificat în turul al treilea de la Wimbledon, după ce a depășit-o în trei seturi pe Jelena Ostapenko, jucătoarea clasată pe locul 17 în ierarhia mondială. Tenismena noastră a câștigat confruntarea deși a fost condusă cu 0-1 la seturi, revenind fabulos în joc. Scorul pe seturi a fost 4-6, 7-6 (8), 6-4, iar Cîrstea bifează primul succes al carierei în fața letonei, din 4 meciuri. După meci, Sorana a tras primele concluzii în exclusivitate pentru Eurosport.ro.
Betano - Wimbledon 2023
Toată emoția de la Wimbledon de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Sorana a început bine confruntarea, câștigând primul game, însă letona a fost mai precisă în primul act și a înclinat balanța în favoarea ei.
Jucătoarea noastră a încercat revenirea în set pe final, însă a fost prea târziu, iar Ostapenko și-a trecut primul act în dreptul ei, 6-4, după 42 de minute de joc.
Setul al doilea a fost de-a dreptul nebun, însă finalul a fost de partea româncei. Sorana a condus cu 3-0, dar Ostapenko a revenit și a reechilibrat disputa. Sorana a irosit două mingi de set, iar actul a fost împins în tie-break, acolo unde Cîrstea a avut câștig de cauză, după un set care a durat 70 de minute.
picture

Sorana Cîrstea a încheiat setul 2 cu Ostapenko cu o lovitură GENIALĂ, la Wimbledon! Avem decisiv

În decisiv s-a mers cap la cap, până când Sorana a reușit break-ul, iar din acel moment victoria nu a mai putut fi scăpată.
picture

Rezumatul partidei Cîrstea - Ostapenko, din turul doi de la Wimbledon! Românca s-a impus dramatic

Mai departe, Cîrstea se va duela în turul al treilea cu Beatriz Haddad Maia, care a trecut tot astăzi de românca Jaqueline Cristian.
CITEȘTE ȘI:

Sorana Cîrstea, entuziasm la cote maxime după primul succes din carieră contra lui Ostapenko

La finalul partidei cu Ostapenko, Sorana Cîrstea a oferit un interviu în exclusivitate pentru Eurosport.ro.
"O jucătoare pe care nu o învinsesem până astăzi, o jucătoare destul de dificilă, din punctul meu de vedere chiar extrem de dificilă. Am simțit de la ultimul meci, de la Roma, când am pierdut în decisiv, că mă pot apropia de ea, am avut un antrenament la Birmingham împreună, unde la fel am câștigat. Am simțit că de data aceasta o pot bate.
Primul set a fost la un punct, două diferență și a fost normal ca după primul set să fiu frustrată, pentru că simțeam că joc bine, că pot să o bat, dar în același timp scorul era de partea ei. Am zis că azi nu o să mai repet greșelile din trecut, am zis că nu o să îi mai dau ocazia să fie agresivă, să preia controlul și am încercat să mă gândesc că azi e ziua mea, sunt aici să câștig acest meci și am armele necesare pentru asta.
Este o jucătoare în formă, jucătoarea cu cele mai multe victorii pe iarbă. Știam că va fi un meci dificil, că ea are doar un plan de joc, foarte agresiv, dar azi știam că trebuie să servesc bine și să fiu agresivă, să încerc să dau în retur pe serviciul 2. Este o jucătoare care te poate intimida, dar dacă îi faci față, la un moment dat clachează.
Momentan nu mă gândesc la meciul din turul 3. De ieri, după victoria din primul tur, totul a fost pe repede înainte. Programul a venit la ora 10. Acum am nevoie de o zi ca să aterizez cu picioarele pe pământ, să îmi dau seama ce se întâmplă. Mâine voi merge la antrenament și vom face planul pentru meciul cu Haddad. Am jucat deja două meciuri cu ea, unul pierdut, unul câștigat. Este o jucătoare în formă, joacă bine pe iarbă, dar momentan mă bucur pentru victoria de azi mai mult și de mâine mă voi gândi la turul 3", a spus Sorana Cîrstea la scurt timp după calificarea în turul 3 la Wimbledon, pentru Eurosport.ro.
picture

EXCLUSIV | Sorana Cîrstea, prima reacție după calificarea în turul 3 la Wimbledon

Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Wimbledon 2023 se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport & pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo