Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John McEnroe a dat verdictul înainte de Wimbledon! Cine e "sperietoarea" de pe tabloul masculin

Irina Aldea

Actualizat 28/06/2023 la 17:57 GMT+3

John McEnroe e convins că niciun jucător aflat pe tabloul principal de la Wimbledon nu va dori să-l întâlnească pe Nick Kyrgios pe iarba de la All England Club, acolo unde australianul a ajuns până în marea finală la ediția de anul trecut.

Djokovic, magistral în finala cu Nick Kyrgios la Wimbledon! Sârbul a cucerit titlul major cu nr. 21

Nick Kyrgios nu a jucat foarte mult tenis în acest an, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe John McEnroe să afirme că australianul ar putea fi o amenințare reală la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, turneu la care Kyrgios a disputat marea finală anul trecut, pierzând în fața lui Novak Djokovic.
De la acea finală disputată cu Djokovic, fostul număr 13 ATP s-a confruntat în continuu cu accidentări, iar o problemă le genuncgi l-a forțat să se retragă din activitate pentru aproape tot anul 2023 până acum. Kyrgios a revenit la Stuttgart pentru a da startul la sezonul pe iarbă, dar a cedat în fața lui Wibing Yu în primul său meci, în două seturi. Kyrgios s-a retras de la Halle Open săptămâna următoare, invocând o altă accidentare, iar apoi la Mallorca spunând că vrea să fie la 100% la Wimbledon.

John McEnroe spune că Nick Kyrgios va fi foarte periculos la Wimbledon

John McEnroe, un admirator declarat al lui Nick Kyrgios, a transmis că dacă australianul e concentrat și sănător, atunci ar putea reprezenta o "sperietoare" pentru orice jucător de pe tabloul principal, adăugând că niciun rival nu vrea să joace împotriva lui chiar și în starea sa actuală.
Cine câștigă Wimbledon 2023 la masculin?
"Îmi amintesc că l-am văzut anul trecut antrenându-se. Părea mai în formă. Se mișca mai bine. Era mai implicat. Și uite la ce a dus. A reușit să ajungă în finala de la Wimbledon", a declarat John McEnroe într-un interviu acordat iNews. "Mi se pare că reprezintă o amenințare reală pe iarbă. Nimeni nu vrea să joace împotriva lui, asta vă pot asigura. Evident, dacă se va întoarce și va fi în formă și va fi concentrat mental, va da totul, atunci da, poate fi o amenințare", a adăugat el.
John McEnroe a vorbit, de asemenea, despre britanicul Cameron Norrie, nr. 1, care a ajuns anul trecut în semifinale la Wimbledon. Septuplul campion de Grand Slam a subliniat că britanicul este o amenințare mai mare decât era în urmă cu un an, mai ales că a câștigat și respect în vestiar: "Sunt în general impresionat că Norrie s-a descurcat atât de bine... a ajuns în Top 10 și și-a maximizat cu adevărat potențialul. Ar trebui să fie foarte mândru de asta. Și este o victorie mult mai mare decât era, să zicem, acum un an sau acum doi ani. Asta impune respect în vestiar. Sunt sigur că lui i-ar plăcea să joace cu Djokovic în semifinale (din nou). Asta înseamnă că el ar fi din nou în semifinale", a adăugat el.
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo