Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marketa Vondrousova, primele reacții după titlul cucerit la Wimbledon 2023: "E o nebunie"

Maria Olteanu

Actualizat 15/07/2023 la 17:58 GMT+3

Marketa Vondrousova a câștigat Wimbledon 2023, după o finală cu Ons Jabeur, care a durat două seturi, scor 6-4, 6-4. Cehoaica și-a trecut titlul în palmares, reușind un rezultat excepțional, iar la final, pe teren, a avut o primă reacție despre succesul obținut.

Marketa Vondrousova, campioană la Wimbledon. Așa a câștigat finala cu Ons Jabeur

Marketa Vondrousova e noua campioană de la Wimbledon, după ce s-a impus în fața lui Ons Jabeur, după doar o oră și 22 de minute de joc. Cehoaica a câștigat cu 6-4, 6-4, după ce a revenit superb de la 2-4 în primul set și va urca în top 10 WTA începând de luni.
Odată cu rezultatul bifat sâmbătă, Marketa a reușit să devină prima jucătoare din Era Open care nu era cap de serie și care a izbutit, în cele din urmă, să își treacă titlul în palmares.
La finalul confruntării, pe teren, jucătoarea din Cehia a tras primele concluzii după succesul uriaș obținut pe iarba londoneză de la All England Club.
"Nu știu ce se întâmplă acum, e un sentiment extraordinar. Vreau să o felicit pe Ons, e o persoană minunată și jucătoare fantastică. Sper că va câștigat la un moment dat aici, pentru că merită.
Am trecut prin atât de multe în cariera mea și sunt atât de bucuroasă că pot fi aici cu trofeul în brațe. E o nebunie. Anul trecut eram turistă la Londra, apoi am jucat turnee mici, turnee ITF. Am sperat că pot reveni la acest nivel și acum visul mi s-a îndeplinit", a spus Marketa Vondrousova în interviul de după victoria cu Ons Jabeur.

Marketa Vondrousova, campioană la Wimbledon în 2023

"Mâine e prima aniversare a căsătoriei noastre. Sunt atât de fericită că cei apropiați sunt lângă mine. Știu că au fost două săptămâni extenuante pentru toți, dar fără ajutorul lor nu aș fi reușit", a spus jucătoarea din Cehia care imediat ce a cucerit titlul la Wimbledon a mers în tribune pentru a-i îmbrățișa pe cei din familie care i-au fost alături, aceștia, vizibil emoționați, așteptând-o pe campioană în lacrimi.
"Am făcut un pariu cu antrenorul meu, mi-a promis că dacă voi câștiga un Grand Slam se va tatua și el. Cred că vom merge mâine și vom marca acest moment pe piele".
Întrebată cum va sărbători succesul istoric de la All England Club, cehoaica a spus: "O să beau o bere. A fost extenuant și am avut mari emoții înainte de finală. Acum, pot să mă bucur de acest succes extraordinar".
Grație victoriei extraordinare pe care a reușit-o în această după-amiază, Marketa Vondrousova a făcut un salt uriaș în clasamentul WTA, urcând de pe poziția 42 până pe locul 10 WTA, acolo unde se va afla începând de luni.
Finala masculină de la Wimbledon va avea loc mâine, 16 iulie, și va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport începând cu ora 16:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo