Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep se califică în turul 2 la Madrid! Românca, victorie muncită cu Sara Sorribes Tormo

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 30/04/2021 la 16:58 GMT+3

Dintre cele patru jucătoare din România aflate pe tabloul principal la Madrid, doar Simona Halep merge mai departe la Caja Magica. Dubla campioană din capitala Spaniei a învins-o în mod categoric pe favorita gazdelor, Sara Sorribes Tormo.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep e în turul 2 la Madrid

  • 6-0, 7-5. Game, set & meci Simona Halep! Campioana noastră se califică în turul secund la Madrid după un meci foarte solid în fața Sarei Sorribes Tormo, care s-a încheiat după o oră și 24 de minute de joc. Sportiva noastră o va întâlni în turul secund pe câștigătoarea dintre Magda Linette și Saisai Zheng. Chinezoaica a câștigat primul set cu sportiva din Polonia, scor 6-2.
  • 6-0, 6-5. Simona Halep obține break-ul! Va servi din nou pentru calificarea în turul 2.
  • 6-0, 5-5. Sorribes Tormo egalează la 5! Incredibilă întoarcerea de meci pentru iberică!
  • 6-0, 5-4. Sara Sorribes Tormo își face serviciul. Simona va servi pentru victorie.
  • 6-0, 5-3. Sara Sorribes Tormo reușește break-ul!
  • 6-0, 5-2. Sara Sorribes Tormo rezistă în meci, însă Simona Halep va servi pentru calificarea în turul 2 la Caja Magica.
  • 6-0, 5-1. Simona Halep nu pierde nicio șansă și se apropie vertiginos de o victorie categorică în turul inaugural.
  • 6-0, 4-1. Nicio emoție pentru Simona Halep! Campioana noastră are parte de un meci perfect la debutul pe zgura din Caja Magica.
  • 6-0, 3-1. Simona Halep este ajutată puțin de fileu și se distanțează și în setul secund al meciului cu Sara Sorribes Tormo.
  • 6-0, 2-1. Simona Halep recuperează imediat break-ul. Iberica nu pare că îi va putea pune probleme campioanei noastre.
  • 6-0, 1-1. Sara Sorribes Tormo își adjudecă primul game al meciului, chiar pe serviciul Simonei Halep. Sportiva noastră a început să se relaxeze, însă nu i-a lipsit mult pentru a face 2-0.
  • 6-0, 1-0. Simona Halep începe și setul secund în aceeași manieră. Campioana noastră arată excelent în meciul de debut la Madrid.
  • 6-0. Simona Halep, început de vis la Madrid! Campioana noastră a câștigat la 0 primul set cu Sorribes Tormo.
  • 5-0. MI-NU-NAT! Simona Halep, impecabilă la retur! Campioana noastră acoperă tot terenul și lovește ideal. Sorribes Tormo a salvat două mingi de break, apoi a comis o dublă greșeală.
  • 4-0. Halep continuă jocul excelent și o pune în mare dificultate pe Sorribes Tormo, care nu se regăsește. Jucătoarea noastră a servit ideal.
  • 3-0. Simona Halep, de neclintit! Sorribes Tormo încearcă să dea o replică puternică, dar româncă returnează impecabil toate loviturile. Simo a reușit al doilea break al meciului, după o scurtă la fileu. Iberica a ajuns la minge, dar a trimis afară.
  • 2-0. Halep controlează partida! Cu un ritm fantastic, campioana noastră câștigă și primul game pe propriul serviciu.
  • 1-0. Simona Halep, început excelent în meciul cu Sorribes Tormo! Jucătoarea noastră a câștigat primul game al partidei, pe serviciul adversarei.
A început meciul dintre Simona Halep și Sorribes Tormo, cu jucătoarea din Spania la serviciu.
Simona Halep a câștigat tragerea la sorți. Campioana noastră a ales să primească.
15:15. Simona Halep și Sorribes Tormo au ieșit la încălzire și se pregătesc pentru meciul de la Madrid.
UPDATE // Sorana Cîrstea este eliminată în primul tur la WTA Madrid. Jessica Pegula a câștigat și setul secund, scor 6-3, după o jumătate de oră de joc.
Sorana Cîrstea a pierdut la tie-break primul set cu americanca Jessica Pegula, scor 6-7 (5), după aproape o oră de joc.
Din păcate, Irina Begu părăsește WTA Madrid în primul tur. Jucătoarea româncă a fost învinsă dramatic de Kasatkina, la tie-break, în decisiv. Begu a câștigat primul set, 6-4, și părea în controlul partidei. Totuși, rusoica n-a renunțat la luptă și a revenit pe tabelă, reușind să-și adjudece setul secund cu 6-4. În decisiv, Begu a rezistat eroic, reușind să salveze 6 mingi de meci. S-a intrat în tie-break, unde Kasatkina s-a impus clar, 7-6 (1).
Irina Begu și Sorana Cîrstea și-au început deja aventura la Madrid. În duelul cu Daria Kasatkina, Irina Begu are parte de un meci maraton. Scorul e în acest moment 6-4, 4-6, 4-5. Sori are și ea parte de un meci echilibrat, scorul în primul set al duelului cu Pegula fiind 4-4.
...
Știrea inițială
Învingătoare de două ori, în 2016 și 2017, numărul 3 mondial, Simona Halep, s-a simțit întotdeauna confortabil la Madrid. După ce a făcut semifinala la Stuttgart, săptămâna trecută, Halep își va începe aventura pentru un al treilea titlu la Caja Magica, împotriva jucătoarei spaniole Sara Sorribes Tormo.
Întrebată ce reprezintă evenimentul de la Madrid pentru cariera ei, Halep a declarat pentru wtatennis.com: "Ei bine, am primit multe wildcarduri (invitații n.r.) în trecut și nu am câștigat nici un meci. Apoi, prima dată când am intrat pe tablou pe propriile forțe, am ajuns în finală. Așa că începând din acel moment am avut încredere, de fiecare dată când am venit aici, că pot juca un tenis bun și am făcut-o. Am avut rezultate excelente în trecut, am amintiri minunate", a spus Halep.

Programul româncelor la Madrid | Simona Halep, după ora 15:00

Meciul de vineri al Simonei Halep va avea loc pe arena principală, nu mai devreme de ora 15.00.
Condițiile și tot ceea ce este aici mă încântă. Mă simt ca acasă. Este un turneu frumos. Așteptam de doi ani să mă întorc aici | Simona Halep.
Tot vineri vor juca în primul tur și Sorana Cîrstea și Irina Begu.
Prima intră în arenă Irina Begu (75 WTA), la ora 12.00, care va juca în compania rusoaicei Daria Kasatkina (37 WTA). Rusoaica pleacă favorită, dar are mereu oscilații de formă. Dovadă în acest sens faptul că, după ce a câștigat turneul de la Sankt Petersburg, a fost eliminată fără drept de apel de Marta Kostyuk, în turul doi la Istanbul.
Sorana Cîrstea este programată să joace la ora 13.30, adversara ei fiind americanca Jessica Pegula (33 WTA). Românca traversează poate cea mai bună formă a carierei, impunându-se săptămâna trecută la Istanbul. Ea a primit un wildcard de la Țiriac pentru a fi prezentă în capitala Spaniei și are speranțe că va face un turneu mare.
Traseul virtual al Simonei Halep, la Madrid
  • Turul 1: Sara Soribes Tormo
  • Turul 2: Magda Linette / Saisai Zheng
  • Optimi: Elise Mertens / Elena Rybakina
  • Sferturi: Aryna Sabalenka
  • Semifinale: Naomi Osaka / Karolina Pliskova
  • Finală: Ashleigh Barty / Iga Swiatek
Ana Bogdan (102 WTA) a fost și ea prezentă la Madrid, dar a fost eliminată în primul tur al turneului după ce a pierdut categoric, în două seturi, scor 0-6, 3-6, la sportiva letonă Anastasija Sevastova (54 WTA).
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo