Germanul Alexander Zverev, Nr.3 mondial la simplu, care a lovit de mai multe ori scaunul arbitrului cu racheta sa, după înfrângerea suferită în meciul său de dublu, a fost exclus de la turneul de tenis de la Acapulco. "Din cauza comportamentului său antisportiv, la finele meciului de dublu de marţi seara, Alexander Zverev a fost exclus de la turneul de la Acapulco", au anunţat oragnizatorii.
Jucătorul de 24 de ani şi-a ieşit din sărite la capătul meciului său pierdut la super tie-break cu brazilianul Marcelo Melo împotriva britanicului Lloyd Glasspool şi finlandezului Harri Heliovaara, cu 6-2, 4-6, 10-6. În imaginile video, Zverev apare lovind de trei ori scaunul arbitrului, aşezându-se apoi pe scaunul său şi ridicându-se din nou pentru a-l insulta pe oficial şi a lovi din nou cu racheta sa.

Imagini şocante la Acapulco:Zverev şi-a ieşit din minţi şi a lovit în mod repetat scaunul arbitrului

Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
ACUM O ORĂ
Ceea ce a făcut azi Zverev nu se poate încadra în altă parte decât în capitolul 8, secţiunea a 3-a din ATP Rulebook. În paragraful "ofensă majoră", subsecţiunea "comportament agravant", se specifică faptul că un jucător poate ajunge până la penalizări de 250.000 de dolari. Ar fi vorba despre cea mai mare amendă din istoria tenisului, dar germanul probabil e mai preocupat de o eventuală suspendare. Pentru că numărul 3 mondial riscă să nu mai poată participa la turnee o perioadă, după ieşirile necontrolate de azi. Pe Twitter, unii specialişti pe tenis vorbesc despre o perioadă de pauză de cel puţin două luni, mai ales că Zverev are un background presărat cu o mulţime de episoade în care nu şi-a înfrânat nervii.
CITEŞTE ŞI:
Presa din Vest, oripilată de agresivitatea lui Alexander Zverev

Kyrgios deţine "recordul" pentru cea mai mare amendă din istoria tenisului

Nick Kyrgios a fost unul dintre cei mai amendaţi jucători din istoria tenisului, doar în 2019, anul său de "glorie" din acest punct de vedere australianul plătind peste 200.000 de dolari. Totul a început la Foro Italico, unde rebelul de la Antipozi a primit 35.000 de dolari amendă, după ce a trimis mingea nervos în tribună, s-a certat cu arbitrul şi cu spectatorii care îl fluierau.
Câteva luni mai târziu, la Mastersul de la Cincinnati, Kyrgios a primit cea mai mare amendă din istoria tenisului, de 113.000 de dolari. Atunci, el a intrat într-o polemică fără sfârşit cu arbitrul Fergus Murphy, pe care l-a acuzat că porneşte timpul aferent serviciului său prea devreme, nedându-i suficient timp. Totul s-a întâmplat în disputa din turul secund, cu rusul Khachanov, iar Nick şi-a permis chiar să plece la vestiare, în timpul partidei, fără a anunţa arbitrul. Ulterior, la final, a scuipat în direcţia lui Fergus Murphy, acuzându-l că e "doar o unealtă", probabil într-o conspiraţie împotriva lui.
Roland Garros
Simona Halep a ajuns deja în Franța, pentru a pregăti Roland Garros 2022. Probleme pentru româncă
ACUM 2 ORE
Tenis
Swiatek, puștoaica de 20 de ani devenită legendă. Fără adversară, s-a luat la trântă cu recordurile
ACUM 3 ORE