UPDATE Aşa cum era de aşteptat, Alexander Zverev a fost suspendat de la turneul de la Acapulco, după ieşirea nervoasă la adresa arbitrului. El trebuia să joace la simplu, la noapte, contra compatriotului Peter Gojowczyk. Acesta va avea un "Walkover", urmând a juca direct în faza sferturilor de finală.
"Din cauza comportamentului nesportiv la încheierea meciului său de dublu de marți seară, Alexander Zverev a fost suspendat de la turneul de la Acapulco", notează organizatorii.
Internazionali BNL d'Italia
Stefanos Tsitsipas, primul finalist la Roma! Grecul și-a luat revanșa în fața lui Alexander Zverev
14/05/2022 LA 15:19
Mai mult ca sigur ATP va lua la rândul său act de ceea ce s-a întâmplat la Acapulco, iar germanul riscă o suspendare record şi o amendă pe măsură pentru comportamentul său lipsit de sportivitate.
Ştirea iniţială

Zverev, criticat dur pentru ieşirea nervoasă de la Acapulco

Numărul 3 mondial riscă o suspendare uriaşă din circuit şi o amendă pe măsură, după ce şi-a pierdut complet capul la finalul partidei de dublu. El şi Melo au pierdut în această dimineaţă contra perechii Glasspool/Heliovaara (2-6, 6-4, 6-10). La 8-6 în super-tie-break am asistat la un punct la limită, în care arbitrul a decis în favoarea adversarilor lui Zverev. Neamţul şi-a pierdut busola şi a insultat arbitrul, pentru ca la final să lovească scaunul acestuia de 3 ori.
Imaginile sunt şocante, iar presa din Vest e scandalizată de atitudinea germanului, cerându-le celor de la ATP să ia o decizie drastică, astfel încât astfel de episoade să nu se mai repete. Se discută deja despre cel puţin două luni de suspendare şi o amendă record, dar ATP nu a făcut încă vreun anunţ oficial. Nici organizatorii turneului de la Acapulco, deşi e de aşteptat ca Zverev să fie eliminat din competiţia de simplu, unde, la noapte, ar trebui să joace în optimi.
CITEŞTE ŞI:
NADAL, A 11-A VICTORIE LA RÂND ÎN CIRCUITUL ATP: "NU EXISTĂ NIMENI CARE SĂ ÎL OPREASCĂ!"

"Nu există nicio scuză pentru ce a făcut Zverev!"

"Nu există nicio scuză posibilă pentru al 3-lea jucător din lume, care și-a pierdut complet mințile după ce a pierdut la dublu, în această dimineață, cu Marcelo Melo, împotriva perechii Glasspool / Heliovaara (6– 2, 4–6, 10–6).
La finalul meciului, Zverev s-a răzbunat pentru un punct controversat în super-tie-break: a dat câteva lovituri puternice de rachetă în scaunul arbitrului, care a fost speriat de atitudinea neamţului. El a lovit la câțiva centimetri de picioarele acestuia înainte de a țipa la acesta pentru ultima oară.
Acest comportament agresiv evident nu are nicio legătură cu sportul. Toată lumea este de acord că Zverev merită o pedeapsă exemplară, la "înălțimea" acestui derapaj", notează welovetennis.fr.
Şi spaniolii au fost şocaţii de atitudinea lui Zverev. Marca titrează: "Alexander Zverev şi-a pierdut capul şi a fost la un pas să lovească arbitrul", pentru ca apoi să adauge: "Zverev nu a fost de acord cu unele dintre deciziile arbitrului, astfel că l-a insultat de mai multe ori. La finalul meciului, germanul și-a pierdut complet cumpătul şi a lovit scaunul arbitrului de trei ori, lăsând restul tenismenilor și suporterii uluiți de cele întâmplate".
Atitutinea germanului e incalificabilă, dar trebuie spus că, în apărarea sa, el poate invoca oboseala. Ieri dimineaţă el a fost nevoit să stea pe teren până la 4:55 pentru a încehia disputa cu Jenson Brooksby. A fost meciul care s-a încehiat cel mai târziu în istoria tenisului.
Mutua Madrid Open
Antrenorul lui Alcaraz a dezvăluit obiectivele spaniolului după titlul de la Madrid: "E aproape!"
10/05/2022 LA 14:42
Mutua Madrid Open
Alcaraz, întâmpinat cu tobe în uralele oamenilor! Carlitos a ieșit cu trofeul de la Madrid pe balcon
10/05/2022 LA 13:45