Mădălina Amăistroaie va reprezenta România în proba de tir cu arcul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Va fi pentru a treia oară în istorie când un român va concura în această probă, după ce Aurora Chin a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Moscova 1980, iar Alexandru Bodnar a făcut parte din delegația tricoloră la ediția din 2008 de la Beijing.
Legitimată la CSȘ Rădăuți și CSM Suceava, Mădălina Amăistroaie a dezvăluit care sunt obiectivele sale înaintea competiției de la Tokyo, la care s-a calificat după evoluțiile foarte bune pe care le-a avut în acest an.
"Nu pot spune că mă așteptam la calificare pentru că am plecat cu speranțe la concurs, dar totul era deschis, puteam să mă calific sau nu. Însă am tras bine și m-am calificat. Trebuia să fiu în primele cinci locuri și după tururile eliminatorii și am ieșit pe locul unu. A fost un concurs greu, aveam foarte multe emoții, dar a fost și foarte plăcut, m-am simțit bine când am tras, am tras cu plăcere și m-am bucurat foarte tare când am câștigat.
Tokyo 2020
Americanii sunt șocați. Nu au câștigat nicio medalie în prima zi la Tokyo 2020
24/07/2021 LA 23:38
La Tokyo vreau să trag cât mai bine și să mă bucur de concursul olimpic, pentru că va fi cel mai important la care merg până acum și vreau să dau tot ce pot. Îmi doresc să iau medalie, acesta este visul meu, dar acum rămâne să vedem dacă îl îndeplinesc sau nu", a declarat Mădălina Amăistroaie, potrivit Agerpres.

"Pe mine m-a ajutat amânarea Jocurilor Olimpice"

Sportiva a spus și că amânarea Jocurilor Olimpice din cauza pandemiei a ajutat-o și a vorbit despre calitățile necesare pentru a face performanță la tir cu arcul.
"Pe mine m-a ajutat amânarea Jocurilor Olimpice. Mi-a oferit un an în plus să mă antrenez mai bine, am avut mai mult timp să merg în cantonamente, centre de specialitate și să mă antrenez cu lotul olimpic, iar asta m-a ajutat să ajung să mă calific.
Practic acest sport de șase ani, intru acum în al șaptelea an. Trebuie în primul rând să ai talent și apoi un psihic foarte bun, să nu fii copleșit de emoții la concursuri. Mai trebuie foarte multă muncă, antrenament și pregătire", a adăugat Mădălina Amăistroaie.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie, când naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 : An San (Coreea de Sud) a stabilit primul record mondial de la Jocurile Olimpice
23/07/2021 LA 12:44
Tokyo 2020
Mădălina Amăistroaie a spulberat emoțiile la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
23/07/2021 LA 03:03